Ελλάδα

Σφαιρόπουλος: «Κερδίσαμε κατά κράτος»

Στο πάθος των παικτών του απέδωσε τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Για κατά κράτος επικράτηση του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού έκανε λόγο ο Γιάννης Σφαιρόπουλος που στάθηκε στη διάθεση και τη διάρκεια των παικτών του.

«Αφιερώνουμε τη νίκη στον Γιώργο Αγγελόπουλο. Ήταν ένα σημαντικό ματς για μας, νωρίς στη σεζόν. Είναι πολύ σημαντικό ότι δείξαμε μεγάλη διάθεση, συγκέντρωση και αποφασιστικότητα, ενώ οι παίκτες μας έδειξαν τι πρέπει να κάνουν μέσα στο γήπεδο. Δείξαμε πάθος και θέληση, κάτι που φαίνεται και από τα 20 επιθετικά ριμπάουντ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μας. Έκαναν μια καλή εμφάνιση, η ομάδα έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, μπορεί να λειτουργήσει καλύτερα με αυτοματισμούς σε άμυνα και επίθεση. Να μπουν όλοι στο πνεύμα και να βρούμε τον αγωνιστικό μας ρυθμό που ακόμη δεν είναι στο μάξιμουμ. Είναι αυτό το ματς ένα πρώτο δείγμα του πώς θέλουμε να παίξουμε και μια απόδειξη πως δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, σε μια πολύ δύσκολη σεζόν και σε έναν μαραθώνιο αγώνων. Συγχαρητήρια και στον κόσμο μας, που ήρθε και μας στήριξε. Τους ευχαριστούμε. Η ατμόσφαιρα πρέπει να είναι έτσι», ανέφερε ο προπονητής των πρωταθλητών.

Για την προσφορά παικτών που δεν σκόραραν πολύ, είπε: «Είναι αυτό που θέλουμε σαν ομάδα. Όλοι ξέρουμε ότι ο Σπανούλης είναι ο ηγέτης της ομάδας. Σήμερα οι αντίπαλοι ήταν προσαρμοσμένοι πάνω του, αλλά εκείνος έδωσε τόσες ασίστ και βοήθησε τη λειτουργία της ομάδας. Έδειξε γιατί είναι ηγέτης της ομάδας και τη βάζει πάνω από τον εαυτό του. Ο Μιλουτίνοφ ήταν ογκόλιθος μέσα στη ρακέτα, κάλυψε όλες τις τρύπες και μαζί με τον Μπιρτς και τον Γιανγκ έκαναν έναν πολύ καλό παιχνίδι. Σημασία δεν έχει ποιος θα πετύχει τους περισσότερους πόντους, αλλά να κερδίζει η ομάδα. Κι ο Παπανικολάου ήταν εκπληκτικός. Αξίζουν σε όλους συγχαρητήρια. Έσπρωξαν όλοι την ομάδα. Ως προπονητής δεν με ενδιαφέρει ποιος βάζει τους πόντους. Σήμερα κερδίσαμε κατά κράτος σε όλους τους τομείς».

Όσο για το τι άλλαξε σε σχέση με το ματς με τη Ρεάλ, είπε: «Δεν αλλάξαμε πολλά πράγματα. Ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που τρέχει όπως η Ρεάλ, που αν βρει ρυθμό μπορεί να σε σκοτώσει κλπ. Εμείς ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι και με μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τη Μαδρίτη, όπου μας αδικεί το σκορ. Φαίνεται από το γεγονός ότι παρά το +18 του πρώτου μέρους συνεχίσαμε έτσι μέχρι το τέλος. Δεν είναι εύκολη η διάρκεια τόσο νωρίς μέσα στη σεζόν, αλλά ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x