Ελλάδα

Αλλάζει ή… αλλάζει ο Παναθηναϊκός

Έντονος προβληματισμός και δυσαρέσκεια στις τάξεις του Παναθηναϊκού Superfoods μετά τη συντριβή από τον Ολυμπιακό. Απαιτείται άμεση βελτίωση, ειδάλλως θα υπάρξουν… αλλαγές.

Η εικόνα διάλυσης που έβγαλε ο Παναθηναϊκός Superfoods στο ΣΕΦ χάνοντας με κάτω τα χέρια το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς από τον Ολυμπιακό (88-63) και σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς από μόλις τη δεύτερη αγωνιστική (!) είναι λογικό να έχουν προκαλέσει αναταράξεις στις τάξεις των «πράσινων».

Δεν είναι τόσο η ήττα αυτή που «πληγώνει» και προβληματίζει, αλλά το κάκιστο αγωνιστικό πρόσωπο που έβγαλε η ομάδα. Έλλειψη ιδεών και αυτοματισμών, αδυναμία ανταπόκρισης στο σετ παιχνίδι, νευρικότητα και αστοχία συνέθεσαν την εικόνα τρικυμίας της ομάδας στην επίθεση, ενώ στην άλλη πλευρά του παρκέ πάθος, ενέργεια και σκληράδα ήταν άγνωστες λέξεις, όπως προκύπτει και από τα 19 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ (μετά τα 18 απέναντι στη Ζαλγκίρις).

Το σοκ από τον τραυματισμό του Μάικ Τζέιμς, η καθυστέρηση στην απόκτηση προσωρινού αντικαταστάτη, η απουσία του Ντιμίτρις Νίκολς και τα πολλά νέα πρόσωπα στην ομάδα σε σχέση με τον αντίπαλο αποτελούν ελαφρυντικά, σε καμία περίπτωση όμως επαρκείς δικαιολογίες.

Αποφάσεις εν βρασμώ δεν πρόκειται να ληφθούν. Δεν προκύπτει από κάπου ότι θα υπάρξουν αποφάσεις για αλλαγές σε πρόσωπα (προπονητή ή ακόμη και παικτών), ωστόσο είναι σαφές πως ο κόσμος και προπαντός η διοίκηση της ΚΑΕ δεν θα ανεχτεί άλλες τέτοιες εμφανίσεις.

Το αμέσως προσεχές διάστημα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για τον Παναθηναϊκό, που καλείται πολύ νωρίς μέσα στη σεζόν να διαχειριστεί μια τεράστια κρίση. Το ματς της Παρασκευής με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα ασφαλώς δεν προσφέρεται για… ξέσπασμα, ωστόσο είναι προφανές πως μία ακόμη βαριά ήττα και μία ακόμη απογοητευτική εμφάνιση θα επιφέρει εξελίξεις. Ακόμη πιο κρίσιμες «εξετάσεις» έρχονται την επόμενη εβδομάδα, που περιλαμβάνει τους αγώνες με Μπάμπεργκ στη Γερμανία και Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ μέσα σε διάστημα τριών ημερών (26 και 28 Οκτωβρίου).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x