Γενικά

«Κομμένες» οι συναυλίες στα γήπεδα πριν το Μουντιάλ

Η FIFA απαγόρευσε την διεξαγωγή μουσικών εκδηλώσεων στα στάδια που θα φιλοξενήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, προκειμένου να προστατευθούν οι χλοοτάπητες.

Φαίνεται πως μουσική και ποδόσφαιρο θα κρατήσουν τις αποστάσεις τους, τουλάχιστον για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με απόφαση της FIFA, δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση καμίας συναυλίας στα γήπεδα που θα γίνουν οι αγώνες του Μουντιάλ της Ρωσίας, για τουλάχιστον δύο μήνες πριν την έναρξη της διοργάνωσης.

Όπως δήλωσαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας: «Σκοπός είναι να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα του αγωνιστικού χώρου και γι’ αυτό το λόγο δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για κανένα μη ποδοσφαιρικό γεγονός», ενώ για οποιαδήποτε εξαίρεση θα απαιτείται προηγουμένως ρητή έγκριση.

Η παραπάνω απόφαση πάρθηκε μετά κατάχρηση που είχαν υποστεί τα γήπεδα και τα προπονητικά κέντρα της Βραζιλίας πριν το Μουντιάλ του 2014 ενώ αντίστοιχα προβλήματα είχαν αντιμετωπίσει και στο Euro της Γαλλίας το 2016.

Μάλιστα, ο προπονητής της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν, είχε εκφράσει την έντονη δυσαρέσκειά του -μετά το ματς με την Αλβανία- καθώς ο αγωνιστικός χώρος βρισκόταν σε άθλια κατάσταση, εξαιτίας μιας συναυλίας των AC/DC που είχε πραγματοποιηθεί έναν μήνα πριν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x