Ευρώπη

ΑΕΚ, Άρης και ΠΑΟΚ φορούν τα... ευρωπαϊκά τους

Σε εντατικούς ρυθμούς μπαίνουν από σήμερα (18/10) ΑΕΚ και Άρης, καθώς ξεκινούν τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις στη νεοσύστατη διοργάνωση FIBA Champions League. Αύριο (19/10) ο ΠΑΟΚ.

Έτοιμοι να φορέσουν τα... ευρωπαϊκά τους είναι η ΑΕΚ, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ, καθώς ξεκινούν από σήμερα οι υποχρεώσεις τους στο νεοσύστατο FIBA Champions League και πλέον θα μπουν κι αυτοί σε... εντατικό πρόγραμμα, καθώς θα έχουν από δύο παιχνίδια κάθε εβδομάδα.

Η «Βασίλισσα» θα υποδεχθεί σήμερα (18/10, 19:00) στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Ζολνόκι Ολάι. Οι παίκτες του Γιούρε Ζντοβτς είναι πανέτοιμοι ενόψει της αναμέτρησης, ενώ ο 49χρονος τεχνικός θα έχει πλέον στη διάθεσή του και τον ταλαντούχο Έντιν Άτιτς, ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής μόνο για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ο αγώνας θα μεταδοθεί και τηλεοπτικά από την ΕΡΤ 1. Υπενθυμίζεται πως η «Ένωση» βρίσκεται στον 5ο όμιλο, μαζί με τις: Μπεσίκτας, Λούντβιγκσμπουργκ, Σάσαρι, Ζολνόκι Ολάι, Ζιέλονα Γκόρα, Παρτίζαν και Σαρλερουά.

Από την άλλη, ο «Αυτοκράτορας» ταξίδεψε ελλιπής μέχρι τη Σλοβενία, όπου θα αντιμετωπίσει την Έλιος Ντομζάλε (18/10, 21:00, Novasports2). Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Πρίφτης θα στερηθεί τις υπηρεσίες του Μάικλ Τζέκινς, ο οποίος δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον υποκνημίδιο μυ, και του Βασίλη Σίμτσακ, ο οποίος έχει ενοχλήσεις στη μέση, και τη θέση τους πήραν οι Στέλιος Πουλιανίτης και Βασίλης Χρηστίδης. Οι «κίτρινοι» βρίσκονται στον 1ο όμιλο, μαζί με τις: Σκαϊλάινερς, Ναχαρίγια, Μπάκεν, Νίμπουρκ, Έλιος Ντομζάλε, Μπάνβιτ και Μονακό.

Τέλος, ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αύριο (19/10, 19:30) στην Πολωνία την Ρόζα Ράντομ, με μόνη απουσία αυτή του Βαγγέλη Μαργαρίτη, ενώ ο Νένταντ Μιλιένοβιτς, που έκανε ασκήσεις στο γυμναστήριο για προληπτικούς λόγους, αναμένεται να ενσωματωθεί κανονικά στην αποστολή. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι τοποθετημένος στον 3ο όμιλο μαζί με τις: Όλντενμπουργκ, Βαρέζε, Ουσάκ Σπορτίφ, Ρόζα Ράντομ, Βιλερμπάν και Βέντσπιλς.

Υπενθυμίζεται πως η μορφή της νέας αυτής ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι η εξής: Υπάρχουν 5 όμιλοι των 8 ομάδων. Στα πλέι οφ προκρίνονται οι 4 πρώτοι κάθε ομίλου και οι 4 καλύτεροι πέμπτοι. Στη δεύτερη φάση των πλέι οφ περνούν απευθείας οι πρώτοι του κάθε ομίλου και οι τρεις καλύτεροι δεύτεροι, δηλαδή 8 συνολικά ομάδες. Οι υπόλοιπες 16 ομάδες χωρίζονται σε 8 ζευγάρια και οι νικητές παίρνουν κι αυτοί μια θέση στη δεύτερη φάση των πλέι οφ (συνολικά 16 ομάδες). Αυτές οι 16 ομάδες αντιμετωπίζουν η μία την άλλη, σε εντός κι εκτός έδρας αγώνες, μέχρι οι 4 να φτάσουν στο Final Four, που θα γίνει 28-30 Απριλίου 2017. Οι ομάδες που θα βρεθούν από την 25η θέση ως την 32η θα πάρουν μέρους στο FIBA Europe Cup.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Τρίτη 18 Οκτωβρίου

ΑΕΚ-Τσολνόκι (19:00)

Ζάστσουκ (Ουκρανία)-Ρόσο (Γαλλία)-Καρντούμ (Κροατία) 

Κομισάριος: Ανδρέας Παπαδόπουλος (Ελλάδα) 

Έλιος Ντόμζαλε-Άρης (21:00)

Τσμίκιεβιτς (Πολωνία)-Ρόσι (Ιταλία)-Κοζλόβσκις (Λετονία) 

Κομισάριος: Αντρέι Γέλεν (Σλοβενία) 

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

Ρόζα Ράντομ-ΠΑΟΚ (19:30)

Ζουράποβιτς (Βοσνία Ερζεγοβίνη)-Νταβίντοφ (Ρωσία)-Καστίγιο Λαρόκα (Ισπανία) 

Κομισάριος: Κριστόφ Κοραλέφσκι (Πολωνία) 

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x