Ευρώπη

Σ.Μαρκόπουλος: «Δύσκολος ο όμιλός μας στο FIBA Champions League»

Για την απαιτητική και δύσκολη χρονιά του ΠΑΟΚ στο FIBA Champions League μίλησε ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος σχολίασε τον πρώτο «επικίνδυνο» αντίπαλο του «Δικεφάλου του Βορρά» στο θεσμό

Ο ΠΑΟΚ ξεκινά τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις αύριο (19/10, 19:30) απέναντι στην πολωνική Ρόζα Ράντομ και ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», κατά τη διάρκεια της Media Day της ομάδας, για τη δύσκολη αυτή αποστολή.

«Το Basketball Champions League είναι ένας θεσμός, που θα βελτιώσει την αξία που έχουν τα τοπικά πρωταθλήματα και μακάρι να πετύχει για να δώσει μεγαλύτερη βαρύτητα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Θέλουμε να επιτύχει. Ξέρουμε ότι οι ομάδες που έχουν να αντιμετωπίσουμε, είναι πολύ καλές και ο όμιλος θα είναι πολύ ανταγωνιστικός και δύσκολος. Δεν ξέρουμε ακόμα πως θα εμφανιστούν στο γήπεδο, αλλά ξέρουμε ότι έχουν μεγάλη βαρύτητα ως ομάδες», ανέφερε ο 67χρονος τεχνικός, για να συνεχίσει «Είναι μια καλή ομάδα, η οποία έχει γρήγορους παίκτες. Προσπαθούν να παίξουν, πάρα πολύ τον αιφνιδιασμό, έχουν έξω από τη γραμμή των τριών πόντων αρκετή ευστοχία. Δεν πρέπει να τους δώσουμε χώρο να τρέξουν και να σουτάρουν. Πρέπει πάνω στους βασικούς τους παίκτες, ο πιο σπουδαίος είναι ο ψηλός του ο Jackson, να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή, γιατί μπορεί να μας δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα. Έχουν και δύο πόιντ γκαρντ που παίρνουν πάρα πολλές προσπάθειες. Γενικά είναι μια ομάδα, η οποία δεν έχει πολύ βαθύ ρόστερ, αλλά είναι αρκετά δεμένη και έμπειρη, γιατί έχει παίκτες που παίζουν αρκετά χρόνια μαζί».

Για το βεβαρυμένο πρόγραμμα που θα έχει πλέον ο ΠΑΟΚ, είπε: «Ο λαός λέει «το αγώι κάνει τον αγωγιάτη». Πρέπει να συνηθίσουν σε αυτό το στοιχείο, να παίζουν δύο παιχνίδια την εβδομάδα και να είναι πανέτοιμοι. Εμείς εκείνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους λέμε σε κάθε παιχνίδι, τι είναι ο αντίπαλος, τι θα αντιμετωπίσουν μέσα στο γήπεδο, ώστε να κάνουμε πιο εύκολο το έργο τους και από εκεί και πέρα, να εφαρμόσουν αυτά τα οποία θα τους πούμε. Πολλές φορές ο χρόνος δεν είναι αρκετός για να τα κάνεις πράξη και οι εμπειρίες οι αγωνιστικές πρέπει να βρεθούν μέσα στο παιχνίδι».

Σχετικά με το FIBA Champions League και το Eurocup, ο Σ.Μαρκόπουλος δήλωσε: «Είναι πολύ καλές ομάδες. Είναι ομάδες που θα μπορούσαν να παίζουν άνετα στην Ευρωλίγκα. Ένα επιπλέον στοιχείο είναι ότι έχουμε 14 παιχνίδια. Είναι μακρύ χρονικό διάστημα και σιγά-σιγά σε βάζει σε αυτή τη φιλοσοφία. Σου δίνονται αρκετές ευκαιρίες για να προχωρήσεις στο θεσμό, αν εσύ έχεις την ανάλογη απόδοση, η οποία χρειάζεται για να μπορείς να προχωρήσεις».

Επίσης, ο Απόλλωνας Τσόχλας έκανε κι αυτός το σχόλιό του για τη νεοσύστατη ευρωπαϊκή διοργάνωση και τον πρώτο αγώνα του ΠΑΟΚ:

«Είναι μια νέα διοργάνωση, ευχόμαστε να έχει επιτυχία και εμείς σαν ομάδα, να πάμε όσο καλύτερα μπορούμε. Ξεκινάμε με ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, όπως κάθε χρόνο, με τα συνεχόμενα παιχνίδια. Πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες που έχει αυτό το πρόγραμμα. Να ευχηθώ να έχουμε καλή σεζόν, με υγεία πάνω από όλα και ότι καλύτερο μπορούμε, να το καταφέρουμε. Ήταν καλό για την ψυχολογία μας που κερδίσαμε τον Κολοσσό. Μετά από μια άσχημη ήττα που είχαμε, τώρα που μπαίνουμε στα συνεχόμενα παιχνίδια, να ξεκινήσουμε με μια νίκη που θα είναι αφετηρία για να κάνουμε ένα καλό σερί.

Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε μια ομάδα, με δύο χρόνια πριν. Η Rosa Radom είναι μια ομάδα που έχει 2-3 ξένους παίκτες, που τους αρέσει να παίζουν ελεύθερο μπάσκετ. Είναι αρκετά καλοί στην επίθεση. Εμείς θα προσπαθήσουμε να ακολουθήσουμε την τακτική που μας είπαν οι προπονητές μας και να τους περιορίσουμε όσο πιο πολύ μπορούμε για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό είναι και το ζητούμενο σε αυτό το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι. Για μένα τα φιλικά δε μετρούν τόσο, δεν έχει καμία σχέση η αγωνιστική συμπεριφορά με τα επίσημα. Αυτό που μας έλειψε από το επίσημο εκτός έδρας παιχνίδι και δείξαμε ότι εδώ μπορούμε να το κάνουμε καλύτερα, αλλά έχουμε ακόμα περιθώρια βελτίωσης και πρέπει να στοχεύσουμε στο επόμενο παιχνίδι, είναι η άμυνα. Πρέπει με βάση την τακτική μας να περιορίσουμε τα ατού τους, να ελέγξουμε το ρυθμό, γιατί είναι εκτός έδρας παιχνίδι και πιστεύω ότι θα πάρουμε τη νίκη
».

Τέλος, ο 33χρονος γκαρντ του «Δικεφάλου του Βορρά» ανέλυσε το νεαρό της ηλικίας της ομάδας κι αν αυτό θα αποτελέσει πρόβλημα: «Αυτό δεν πιστεύω ότι είναι σαν σκέψη. Παίζουμε, προσπαθούμε, το κυριότερο είναι επειδή είμαστε νέα ομάδα, να προσπαθήσουμε να βγάλουμε ομαδικά, τα στοιχεία που χρειαζόμαστε για να έχουμε μια καλή χρονιά. Είναι μια πολύ μεγάλη σεζόν, οπότε θα χρειαστούμε την ομαδική δουλειά. Έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και πιστεύω ότι με σκληρή δουλειά θα τα καταφέρουμε. Για το ελληνικό πρωτάθλημα, η αλήθεια είναι ότι έχει αρκετή τακτική και επειδή οι αντίπαλες ομάδες, είναι πολύ καλά διαβασμένες, τα παιδιά που έχουν συνηθίσει σε ένα διαφορετικό στυλ παιχνιδιού, μπορεί να τους φαίνεται λίγο πρωτόγνωρο. Είναι λίγο πιο σκληρό, είναι λίγο πιο δύσκολο για αυτούς, να δείξουν το ταλέντο τους. Πιστεύω στην Ευρώπη θα τα καταφέρουν πολύ πιο εύκολα. Και σιγά-σιγά και στο πρωτάθλημα, θα έρθουν στα επίπεδα τα οποία και οι ίδιοι και η ομάδα επιθυμεί».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x