Ελλάδα

Τι τρέχει με τον Καλάθη;

Ο Νικ Καλάθης δεν είναι γεννημένος σουτέρ, αλλά ούτε τόσο κακός όσο παρουσιάζεται φέτος. Οι αριθμοί λένε την αλήθεια.

Αν ζητήσεις από κάποιον που παρακολουθεί μπάσκετ να σου επισημάνει τη μεγαλύτερη αγωνιστική αδυναμία του Νικ Καλάθη θα απαντήσει χωρίς πολλή σκέψη το μακρινό σουτ. Όμως ο ομογενής γκαρντ δεν είναι δα τόσο κακός σουτέρ όσο δείχνει μέχρι τώρα τη φετινή περίοδο.

Στα τέσσερα πρώτα επίσημα ματς του Παναθηναϊκού Superfoods στη σεζόν έχει το αποκαρδιωτικό 3/22 πίσω από τα 6,75μ. Ειδικότερα, είχε 0/8 στον προημιτελικό Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, 1/4 απέναντι στον Προμηθέα Πατρών, 1/5 κόντρα στη Ζαλγκίρις και 1/5 στο χθεσινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ.

Ασφαλώς δεν είναι γεννημένος σουτέρ, αλλά το 13,6% στα τέσσερα αυτά ματς δεν τον αντιπροσωπεύει. Για του λόγου το αληθές πέρσι είχε 32,9% στην Ευρωλίγκα (26/79) και 28,8% στο πρωτάθλημα (34/118).

Είναι προφανές πως όσο ο Καλάθης αστοχεί και το κοινό (που έχει στην άκρη του μυαλού του μόνιμα το μεγάλο του συμβόλαιο) γκρινιάζει, η αυτοπεποίθησή του πλήττεται κι άλλο. Και ίσως να μην είναι τυχαίο πως χωρίς έξτρα πίεση στα τέσσερα δυνατά φιλικά του Παναθηναϊκού, δύο με Μακάμπι, ένα με ΤΣΣΚΑ και ένα με Ούνιξ, είχε συνολικά 5/12 τρίποντα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x