Ιταλία

Ρονάλντο: Το «φαινόμενο» ξαναχτυπά!

Ο Ρονάλντο μίλησε σε ιταλικά Μέσα, εξιστορώντας ανέκδοτες ιστορίες για την καριέρα του, αναφερόμενος στους Αρίγκο Σάκι, Φάμπιο Καπέλο αλλά και στη γυναίκα του Λουίς Φίγκο!

Ο εκ των κορυφαίων επιθετικών στην ιστορία του ποδοσφαίρου Βραζιλιάνος Ρονάλντο, το «φαινόμενο» όπως έγινε γνωστός, μίλησε σε ιταλικά Μέσα, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στους προπονητές Αρίγκο Σάκι και Φάμπιο Καπέλο αλλά.. και στη γυναίκα του Λουίς Φίγκο.

Ο πρώην επιθετικός, μεταξύ άλλων, των Μπαρτσελόνα, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μίλαν, κάθε φορά που βρίσκεται μπροστά σε ένα μικρόφωνο τραβάει την προσοχή με τα λεγόμενά του χαρίζοντας φράσεις που μένουν στην ιστορία.

Ένα ανεξάντλητο ορυχείο με..«μαργαριτάρια», μερικά εκ των οποίων χάρισε στους ακροατές του «Radio Onda Cero», εξιστορώντας ανέκδοτες στιγμές της καριέρας του.

Ξεκίνημα με τις προπονήσεις: «Στα πρώτα δέκα χρόνια της καριέρας έχω προπονηθεί πολύ άσχημα, με την έννοια ότι υπήρχε λανθασμένη μέθοδος προπόνησης για μένα. Πολλές φορές έπρεπε να τρέξω όπως ο Ρομπέρτο Κάρλος και ο Καφού και δεν μπορούσα. Είχα πολλούς τραυματισμούς εξαιτίας των ομαδικών προπονήσεων».

Για τους τραυματισμούς: «Είχα πολλούς, μερικοί εκ των οποίων ήταν ιδιαίτερα βαριοί. Ο πρώτος με κράτησε έξω ένα χρόνο και τέσσερις μήνες, ο δεύτερος ένα χρόνο και δύο μήνες. Ήταν όμως πολύ σκληροί τραυματισμοί και δεν υπήρχε προηγούμενο με ποδοσφαιριστές με τέτοιου είδους βλάβη. Κανείς δεν ήξερε πώς να τους περιποιηθεί, τις μεθόδους σωστής αποθεραπείας. Ήθελα όμως να επανέλθω, το ποδόσφαιρο ήταν η ζωή μου. Δεν επιθυμούσα να αποχωρήσω από το παιχνίδι μετά από ένα τραυματισμό. Προσπαθούσα πάντα να τους ξεπεράσω».

Στη συνέχεια το «φαινόμενο» μίλησε για μερικές από τις κορυφαίες προσωπικότητες που συνάντησε στο δρόμο του όπως ο Αρίγκο Σάκι και ο Φάμπιο Καπέλο: «Έφτασα δύο φορές στη Μαδρίτη με καθυστέρηση κατά τη διάρκεια της ίδιας εβδομάδας! Την πρώτη φορά με περίμενε ο Σάκι και μου έκανε 15 λεπτά διάλεξη και μου επέβαλε πρόστιμο. Την δεύτερη φορά πριν ακόμα μου πει οτιδήποτε του είπα «ή επίπληξη ή πρόστιμο; ». Ο Καπέλο δεν ήταν ιδιαίτερα ξύπνιος. Δεν θα τον ανέφερα ανάμεσα στους προπονητές που προτιμώ».

Για τη νυχτερινή διασκέδαση: O Φλορεντίνο Πέρεθ μου είχε ζητήσει να είπε να είμαι περισσότερο στο σπίτι και να μην βγαίνω έξω τόσο πολύ. Μου έφερε ως παράδειγμα τον Φίγκο. Τότε του απάντησα πως αν κι εγώ είχα μία γυναίκα όπως αυτή που έχει ο Φίγκο τότε θα έμενα συνέχεια στο σπίτι
»!

Για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1998 και το συμβάν πριν από τον τελικό απέναντι στη Γαλλία: «Ο Ρομπέρτο Κάρλος μου είχε σώσει τη ζωή. Ήταν μετά τα μεσάνυχτα, ήμασταν στο δωμάτιο και ξάπλωσα για να με πάρει ο ύπνος. Ξαφνικά είχα βίαιους σπασμούς και έχασα τις αισθήσεις μου για περίπου τριάντα δευτερόλεπτα. Ήμουν ακίνητος και ο ίδιος για μία στιγμή σκέφτηκε πως του έκανα πλάκα».

Επιμέλεια: Δημήτρης Λιαργκόβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x