Stoiximan Super League

Τους διώχνει ο Ολυμπιακός!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος σχολιάζει στο sportfm.gr την κοινή συνισταμένη του διαζυγίου της ΑΕΚ με δύο προπονητές, τον Τιμούρ Κετσπάγια και τον Τραϊανό Δέλλα.

Μια παρατήρηση που έχει το ενδιαφέρον της, μετά τις εξελίξεις στην ΑΕΚ με την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια, έχει να κάνει με τον τρόπο και το (βασικό) λόγο που έχουν απολυθεί το τελευταίο διάστημα, δύο προπονητές των “κιτρινόμαυρων”.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Ο ένας είναι ο Τραϊανός Δέλλας και ο δεύτερος ο Τιμούρ Κετσπάγια με το κοινό στοιχείο στις απολύσεις των δύο τεχνικών (και πρώην παικτών της “Ένωσης”) να είναι πως αιτία για την απομάκρυνση τους από τον πάγκο της ΑΕΚ ήταν δύο βαριές ήττες από τον Ολυμπιακό.

Την περασμένη αγωνιστική περίοδο, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επικρατήσει με θριαμβευτικό τρόπο επί της ΑΕΚ με 4-0 και ο Δέλλας ήταν αυτός που είχε συγκεντρώσει πάνω του τα “βέλη” της κριτικής για την επιλογή του ν' αντικαταστήσει τον Σιμόες κι ενώ το σκορ ήταν 1-0. Η συντριβή από τον Ολυμπιακό ήταν ένα αποτέλεσμα που οδήγησε τη διοίκηση των “κιτρινόμαυρων” στην απόφαση ν' απομακρύνουν τον Δέλλα και να προσλάβουν τον Γκουστάβο Πογιέτ.

Το ίδιο πάνω κάτω έγινε και με την περίπτωση του Τιμούρ Κετσπάγια, καθώς η ΑΕΚ παρατάχθηκε πριν από μια αγωνιστική στο Φάληρο ούσα πρώτη στη βαθμολογία. Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το ντέρμπι κορυφής σε περίπατο και με την εύκολη νίκη με 3-0, προκάλεσε κλυδωνισμούς στον “δικέφαλο”. Μπορεί ο Κετσπάγια να κάθισε στον πάγκο της ΑΕΚ στον αγώνα με τη Λάρισα επί της ουσίας όμως με το κλίμα που είχε δημιουργηθεί μετά την ήττα στο “Καραϊσκάκη”, ήταν (σχεδόν) απολυμένος πριν γίνει η σέντρα στο χθεσινό ματς με τη Λάρισα. Το σκηνικό λοιπόν και στις δύο περιπτώσεις ήταν πανομοιότυπο, με τα παιχνίδια να γίνονται στο Φάληρο, τον Ολυμπιακό να πετυχαίνει εύκολες νίκες με μεγάλα σκορ και την ΑΕΚ να οδηγείται σε αλλαγή προπονητή.

Μάλιστα αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι ο Ολυμπιακός ευθύνεται για την απόλυση και του Στέλιου Μανωλά, καθώς η ομάδα Νέων των πειραιωτών συνέτριψε πριν από είκοσι μέρες την αντίστοιχη της ΑΕΚ με 7-0 (με όλα τα γκολ να έχουν σημειωθεί στο πρώτο ημίχρονο). Λίγες μέρες μετά από αυτό το παιχνίδι ο Έλληνας τεχνικός (όχι μόνο πρώην παίκτης αλλά “σημαία” της ΑΕΚ) απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας Νέων των “κιτρινόμαυρων”.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί (επειδή την Κυριακή είναι το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ) ότι η περσινή ήττα της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο “Καραϊσκάκη” με 1-0 ήταν η “σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι” για την απομάκρυνση του Ιγκόρ Τούντορ. Βέβαια σε ότι αφορά την αναμέτρηση των δύο ομάδων την Κυριακή στο “Καραϊσκάκη” οι συνθήκες είναι διαφορετικές για τον Βλάνταν Ίβιτς, καθώς ακόμα και σε περίπτωση ήττας δεν αναμένεται να υπάρξει “θέμα” για τον νεαρό Σέρβο τεχνικό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x