Ευρώπη

ΑΕΚ… σεντονάτη

Εμφάνιση επιπέδου… Champions League έκανε η ΑΕΚ συντρίβοντας την αδύναμη Ζολνόκι 92-49 στην πρεμιέρα της νέας διοργάνωσης της FIBA. Ξεχώρισε ο Λαρεντζάκης.

Η ΑΕΚ δεν μπήκε απλώς με το δεξί, αλλά… ποδοπάτησε τη Ζολνόκι στην πρεμιέρα του FIBA Champions League. Μπροστά σε μόλις 500 φίλους της διέλυσε 92-49 την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας που έμοιαζε αδύνατο να ακολουθήσει το ρυθμό της.

Δεν αντέχει σε κριτική το ματς λόγω της χαώδους διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων. Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισαν ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης με 14, ο Δημήτρης Μαυροειδής με 12 και ο Κώστας Βασιλειάδης με 10 πόντους.

inner

Το ματς

Ούκιτς, Βασιλειάδης, Λαρεντζάκης, Γουίλιαμς και Μαυροειδής συνέθεσαν την πρώτη πεντάδα της ΑΕΚ. Η διαφορά ποιότητας ήταν εμφανής από το πρώτο λεπτό και γρήγορα άρχισε να αποτυπώνεται στο σκορ (11-5) χάρη πρώτα στη δράση του Λαρεντζάκη και εν συνεχεία τα μακρινά σουτ Βασιλειάδη και Γουίλιαμς (17-7). Ο Ζντοβτς έφτασε να ολοκληρώνει την πρώτη περίοδο με διαφορετική πεντάδα, αλλά παρά τα τρίποντα του Μπάρνις οι γηπεδούχοι παρέμεναν κυρίαρχοι (26-13) με αφετηρία πάντα την άμυνά τους. Ο Μιλόσεβιτς «χτύπησε» με τρίποντο και αιφνιδιασμό ανεβάζοντας τη διαφορά στο +20 (33-13). Οι φωνές του Ζντοβτς από τον πάγκο απαγόρευαν τη χαλάρωση, η επιθετική άμυνα είχε εξαιρετικά αποτελέσματα και το χάσμα συνεχώς μεγάλωνε με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με νέο, μεγαλύτερο νταμπλ σκορ, 50-25.

inner

Το ματς μπορεί να κρίθηκε από… ημίχρονο, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» δεν έδειξαν σημάδια οίκτου. Μαυροειδής και Λαρεντζάκης έδιναν τον τόνο στην επίθεση (68-34) και η σπάνια αστοχία του Ντίξον δεν πλήγωνε στο ελάχιστο την ομάδα του. Ο Αμερικανός γκαρντ, πάντως, ξεσήκωσε τους λιγοστούς φιλάθλους με τάπα στον Βίτμαν στην εκπνοή της τρίτης περιόδου (76-39). Σκουλίδας και Τσαλμπούρης, σκορ επιτρέποντος, πήραν το χρόνο τους στο παρκέ και ο ιδιαίτερα ορεξάτος Λαρεντζάκης με γκολ-φάουλ έφερε τη διαφορά στους 40 (84-44) στα μέσα της τέταρτης περιόδου. Ο Τσαλμπούρης πρόσφερε σκορ και παρ’ ολίγον τη φάση του αγώνα αλλά απέτυχε σε κάρφωμα στον αιφνιδιασμό, πριν το τελικό 92-49.

Δεκάλεπτα: 26-13, 50-25, 73-39, 92-49.

ΑΕΚ (Ζντοβτς): Ούκιτς5 (7 ασίστ), Σάκοτα 8 (6 ριμπ.), Βασιλειάδης 10, Μιλόσεβιτς9 (4 ριμπ.), Ντίξον 7 (5 ασίστ, 4 ριμπ.), Λαρεντζάκης 14, Φόλκερ (7 ριμπ., 2 τάπες), Ιβάνοβιτς 8, Μαυροειδής 12 (6 ριμπ.), Σκουλίδας 2, Γουίλιαμς 10 (4 ριμπ.), Τσαλμπούρης 7.

Ζολνόκι (Ίβκοβιτς): Μπάρνις 6, Ράιτ 8, Άιλινγκσφελντ 6, Βίτμαν 6, Βόιβοντα 8, Τοτ, Ρούντνερ 2, Μπορίσοφ 10, Πόποβιτς 3.

Διαιτητές: Ζάστσουκ, Ρόσο, Κάρντουμ.

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x