Ευρώπη

Μέτρησε η εμπειρία του Άρη

Χάρη στη μεγαλύτερη εμπειρία του, ο Άρης νίκησε 62-54 την Ελιος Ντομζάλε στη Σλοβενία στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA και ξεκίνησε με το «δεξί» την προσπάθεια του στη νεότευκτη διοργάνωση.

Ο Άρης νίκησε σε κακό ματς την Ελιος Ντομζάλε στη Σλοβενία με 62-54, στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Champions League της FIBA και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη εκμεταλλεύτηκαν την εμπειρία τους στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και διατηρούσαν σταθερά το προβάδισμα, φτάνοντας και στο +13 στην τέταρτη περίοδο.

Κορυφαίοι των «κίτρινων» ήταν οι Καββαδάς με 16 και Κάμινγκς με 11 πόντους, ενώ για τους γηπεδούχους ξεχώρισε ο Κάρι με 13 πόντους.

Μετά από εκατέρωθεν αστοχία στην αρχή της αναμέτρησης, ο Άρης βρήκε τις λύσεις και προηγήθηκε με 5-0 μέσα από τη ρακέτα. Με 4-0 σερί, η Ελιος μείωσε σε 4-5, όμως ένα νέο ίδιο σερί των «κιτρινόμαυρων», με πρωταγωνιστή τον Μπάκνερ σε αυτό το διάστημα, έφερε το +5 για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη. Η υπεροχή μέσα στο αντίπαλο καλάθι έφερε το +7 για τον Άρη και ο Καββαδάς διατηρούσε ένα σταθερό προβάδισμα για την ομάδα του σε αυτό το διάστημα, οπότε το τρίποντο του Ζάρα έφερε το 11-18 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με τις στατιστικές κατηγορίες να είναι καταλυτικά υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Ο Ξανθόπουλος έφερε το 12-20 στην αρχή της δεύτερης περιόδου, όμως ο Μότσνικ με προσωπικό σερί 5-0 μείωσε σε 17-20 με λύσεις από περιφέρεια και ρακέτα και με υπεροχή στα ριμπάουντ σε αυτό το διάστημα για τους Σλοβένους. Με 4-0 σερί, η Ελιος ισοφάρισε, αφού εκμεταλλεύτηκε την αστοχία των ψηλών των «κίτρινων». Ο Καββαδάς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με 4-0 σερί έφερε το 24-28, «ξεκολλώντας» την ομάδα του και ο ίδιος βοήθησε στο να ολοκληρωθεί με 27-30 το ημίχρονο.

Ο Μαρμπλ διατηρούσε ένα +3 με +4 για τον Άρη στην αρχή της τρίτης περιόδου και ο Κάμινγκς με τρίποντες «βόμβες» έφερε το +10 για τους παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη, που είχαν βρει τις λύσεις από όλες τις πλευρές του παρκέ. Οι Αμερικανοί της Ελιος μείωσαν, όμως νέο σερί 4-0 από τους Αμερικανούς του Άρη έφερε ξανά ένα +10, με τους φιλοξενούμενους να διατηρούν την υπεροχή σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες. Ένα σερί 4-0 της Ελιος στα τελευταία δευτερόλεπτα ολοκλήρωσε το τριαντάλεπτο στο +7 για τον Άρη.

Οι βιαστικές επιλογές κυριαρχούσαν στην αρχή της τέταρτης περιόδου, όμως οι Κάμινγκς και Ντραγκίτσεβιτς εκμεταλλεύτηκαν τη μεγαλύτερη εμπειρία της ελληνικής ομάδας και με σερί 6-0 έφεραν το +11 για πρώτη φορά στην αναμέτρηση, με τον Άρη να υπερτερεί σαφώς στα ριμπάουντ, στα δίποντα και στα τρίποντα. Η διαφορά κυμαινόταν μεταξύ +9 και +11 για τον Άρη στα τελευταία δύο λεπτά και το τρίποντο του Ντραγκίτσεβιτς έφερε το 47-60 και με διάφορες διακοπές χωρίς ουσία, οι Σλοβένοι με επιμέρους 7-2 απλά μείωσαν στο τελικό 54-62.


Δεκάλεπτα: 12-18, 27-30, 42-49, 54-62

Έλιος Σανς (Βούλιτς): Μότσνικ 6, Κίζλινκ 3, Κάρι 13, Λέλιτς 8, Γκόριαντς 2, Ατανάτσκοβιτς, Κέισι 12, Μπόλτσινα 10, Βόντσινα

Άρης (Πρίφτης): Μαρμπλ 5 (4 ριμπ.), Ξανθόπουλος 6 (10 ριμπ.), Φλιώνης, Τσαϊρέλης, Κάμινγκς 11 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ζάρας 5, Μούρτος 1, Μπάκνερ 9 (7 ριμπ.), Καββαδάς 16, Ντραγκίτσεβιτς 9 (7 ριμπ.).

Διαιτητές: Τσμίκιεβιτς, Κοζόφσκις, Ρόσι


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x