Champions League

Την «πέθανε» στις καθυστερήσεις η Πόρτο!

Με εύστοχο πέναλτι του Αντρέ Σίλβα στις καθυστερήσεις η Πόρτο νίκησε 2-1 εκτός έδρας την Μπριζ παρά το γεγονός ότι βρισκόταν πίσω στο σκορ από το 12ο λεπτό.

Τεράστιο «διπλό» το οποίο αυξάνει αρκετά τις πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ πήρε η Πόρτο στο Βέλγιο!

Αν και είχε βρεθεί πίσω στο σκορ από το 12ο λεπτό, επικράτησε 2-1 της Μπριζ χάρη σε ένα πέναλτι του Αντρέ Σίλβα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, σοκάροντας τους γηπεδούχους που πίστευαν ότι θα κατακτούσαν τον πρώτο τους βαθμό.

Οι Πορτογάλοι βρίσκονται στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας όμως τους ίδιους βαθμούς με την Κοπεγχάγη.

Το παιχνίδι

Η επιλογή του Πρεντόμ να παρατάξει την ομάδα του με τρεις κεντρικούς αμυντικούς αποδείχθηκε επιτυχημένη. Η Μπριζ έδειχνε περισσότερο συμπαγής αμυντικά καταφέρνοντας να «κόψει» τις ορέξεις της Πόρτο για ένα γκολ. Μάλιστα, οι Βέλγοι εκμεταλλευόμενοι την ικανότητα του Λιμπομπέ να σπάει την άμυνα της Πόρτο, μπόρεσαν να δημιουργήσουν και ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Κάτι που κατάφεραν στο 12ο λεπτό με τον Φόσεν. Αν και πριν από λίγα λεπτά δεν είχε καταφέρει να σκοράρει, τώρα είχε την ψυχραιμία να πλασάρει σωστά τον Κασίγιας και να ανοίξει το σκορ στο παιχνίδι.



Η Πόρτο μετά το 20ο λεπτό του αγώνα άρχισε να ανεβάζει στροφές, αλλά την ίδια στιγμή η Μπριζ δεν έμενε με δεμένα τα χέρια και κατάφερνε να απειλεί. Σταδιακά η πίεση των Πορτογάλων ανέβαινε. Δημιουργούσε ευκαιρίες αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει το τέρμα μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Στην αρχή του δευτέρου 45λέπτου οι Πορτογάλοι συνέχισαν την πίεση προς την εστία του Μπουτέλ. Στο 51ο λεπτό στάθηκαν τυχεροί καθώς ο Φόρμερ δεν μπόρεσε από καλή θέση να διπλασιάσει τα τέρματα της Μπριζ. Έτσι, στο 68ο λεπτό η Πόρτο μπόρεσε να ισοφαρίσει με τον Λαγιούν.

Η Πόρτο όμως συνέχισε να πιέζει για να ισοφαρίσει. Οι προσπάθειές της -τελικά- απέδωσαν στο τέλος. Στις καθυστερήσεις ο Κλοντεμίρ ανέτρεψε τον αντιπαλό του. Ο διαιτητής έδειξε το πέναλτι με τον Αντρέ Σίλβα να εκτελεί και να κάνει το τελικό 2-1.

Τα αποτελέσματα

Λέστερ – Κοπεγχάγη 1-0
(40’ Μαχρέζ)

Μπριζ – Πόρτο 1-2
(12’ Φόσεν – 68’ Λαγιούν, 90+2 Αντρέ Σίλβα)

Η βαθμολογία
Λέστερ 9 (5-0)
Κοπεγχάγη 4 (5-2)
Πόρτο 4 (3-3)
Μπριζ 0 (1-9)

Η επόμενη (4η ) αγωνιστική
Κοπεγχάγη – Λέστερ
Πόρτο – Μπριζ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x