Ευρώπη

Πρίφτης: «Κρατάμε τη νίκη και όχι την εμφάνιση»

Μόνο τη νίκη κρατά ο Δημήτρης Πρίφτης στον Άρη μετά τη λήξη της αναμέτρησης με την Ελος Ντομζάλε στη Σλοβενία.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε πως έπαιξαν σκληρή άμυνα κόντρα σε μία δύσκολη ομάδα και σε μία δύσκολη έδρα, πως έχασαν τη συγκέντρωση τους και έκαναν λάθη και πως κάποιοι παίκτες είναι άπειροι και δεν έχουν συνηθίσει στους ευρωπαϊκούς ρυθμούς. Στάθηκε στο έντονο ελληνικό στοιχείο του φετινού ρόστερ και στη σημασία να τους ακολουθούν οι φίλαθλοι στα εκτός έδρας ματς.

Αναλυτικά: «Αν τα ζητούμενα για έναν αγώνα είναι δύο, να νικάς και να παίζεις καλά, σίγουρα εξυπηρετήσαμε το πρώτο. Είμαστε, όμως ικανοποιημένοι, σε ένα δύσκολο γήπεδο. Η ομάδα αυτή παίζει καλά στην έδρα της. Μετά το ματς με το Ρέθυμνο, θέλαμε να παίξουμε καλύτερα, το κάναμε σε ένα βαθμό, παίξαμε σκληρά στην άμυνα. Είχαμε και κάποια καλά μακρινά σουτ, κρατάμε τη νίκη, ήρθαμε εδώ με απουσίες και ιδιαιτερότητες. Είναι πολύ θετικό ότι αρχίσαμε θετικά τις υποχρεώσεις μας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Είναι θέμα απειρίας το ότι χάνεται η διαφορά, πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι, να ξεπερνάμε την πίεση των αντιπάλων, πρέπει να μάθουμε σε αυτές τις ειδικές συνθήκες, να μην κάνουμε λάθη. Σ’ αυτό το κομμάτι μόνο ο Ξανθόπουλος μπορεί να ανταπεξέρχεται, είναι πολύ σημαντικό για εμάς, έχει το μυαλό που χρειάζεται για να προχωρήσει η ομάδα σε τέτοιες συνθήκες πίεσης.

Μια ομάδα πρέπει να έχει υλικό παραγωγής σε άμυνα και επίθεση κι αυτό χρειάζεται χρόνο, συν ότι κάποιοι παίκτες είναι άπειροι σε ευρωπαϊκά παιχνίδια. Π.χ. κάποια πράγματα που σφυρίζονται δεν τα περιμένουν οι Αμερικανοί. Η Ευρώπη έχει μυαλό, έχει "διάβασμα", έχει θέματα που δεν μπορείς να τα προσδιορίσεις, πολλές φορές κάνεις ένα φάουλ που δεν το περιμένεις. Θέλει χρόνο.

Σε σχέση με την περυσινή χρονιά, το ελληνικό στοιχείο έχει ενισχυθεί σημαντικά. Απλά, χρειάζεται χρόνος για να μπουν κάποιοι από τους ξένους στη νοοτροπία του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Είναι σημαντικό για εμάς που, σε κάθε αγώνα, ακόμη και εκτός έδρας, έχουμε μαζί μας κόσμο, που φωνάζει το όνομά μας, φωνάζει για την ομάδα μας και τους ευχαριστούμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x