Κολύμβηση

Τι πήγε λάθος με την Φράνκλιν;

Κάτι φαίνεται να πήγε στραβά με την Μίσι Φράνκλιν. Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια εξηγεί τους λόγους που επηρέασαν την απόδοση της, αποδίδοντας την μεγαλύτερη αιτία στον ψυχολογικό παράγοντα.

Εμφανίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και έκανε όλους τους φαν του αθλήματος να μιλάνε για το νέο αστέρι της κολύμβησης. Η Μίσι Φράνκλιν σε ηλικία μόλις 17 χρονών και στην πρώτη της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, κατάφερε κάτι εντυπωσιακό, να κατακτήσει 4 χρυσά μετάλλια. Η Αμερικανίδα κολυμβήτρια έθεσε πολύ ψηλά τον πήχη. Και φαινόταν πως αυτή ήταν μόνο η αρχή.

Μετά την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου όμως, τα πράγματα άλλαξαν. Όποιος έβλεπε κολύμβηση και παρακολουθούσε την συγκεκριμένη κυρία, μπορούσε εύκολα να καταλάβει πως κάτι είχε αρχίσει να πηγαίνει στραβά. Το 2014 ήταν και η χρόνια που η Φράνκλιν ασχολήθηκε επαγγελματικά με την κολύμβηση και ίσως εκείνη η χρόνια να ήταν και η πιο καθοριστική για την συνέχεια. Τέσσερα χρόνια μετά, η Μίσι Φράνκλιν έδωσε το παρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Αυτή την φορά όμως, είδαμε μία άλλη, διαφορετική Φράνκλιν.

Η κολυμβήτρια των τεσσάρων χρυσών ολυμπιακών μεταλλίων, των παγκόσμιων ρεκόρ, των εντυπωσιακών επιδόσεων έλειπε από το Ρίο και στην θέση της βρέθηκε μια 21χρόνη αθλήτρια που όχι μόνο δεν μπόρεσε να συνεχίσει τον θρύλο που είχε δημιουργήσει αλλά αντιθέτως μείωσε τον ίδιο της τον εαυτό. H ίδια κατέκτησε ένα χρυσό μετάλλιο και αυτό στην σκυτάλη στα 4x200 μέτρα. Τι πήγε λάθος λοιπόν; Τι ήταν αυτό που δεν άφησε την Αμερικανίδα να ακολουθήσει τα χνάρια του τεράστιου Φελπς;

Η Μίσι Φράνκλιν δίνει τις απαντήσεις της σε όλα αυτά τα ερωτήματα εμβαθύνοντας μάλιστα σε κάποιες ίσως λάθος αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει: «Το σημαντικότερο μου πρόβλημα ήταν ότι δεν είχα ισορροπία στη ζωή μου. Μπορεί οι γονείς μου να προσπάθησαν να με κάνουν να νιώσω κάτι περισσότερο από μια κολυμβήτρια, όμως είχε αφήσει πίσω μου το σχολείο, τους φίλους μου, την καθημερινότητα μου. Το να προπονούμε με τους συναθλητές μου που είχαμε τους ίδιους στόχους, ήταν πολύ σημαντικό και το έχασα. Μαζί και όλες τις υπέροχες σχέσεις που είχα κάνει στην Καλιφόρνια. Έτσι βρέθηκα να ζω στο υπόγειο του πατρικού μου, μόνη μου και ήμουν απλά η Μίσι η κολυμβήτρια. Αυτό δε με βοήθησε καθόλου. Μου χάλασε την ψυχολογία και αυτό είχε αντίκτυπο στο κολύμπι», τόνισε η Αμερικανίδα αποδίδοντας τις μεγαλύτερες αιτίες στον ψυχολογικό παράγοντα.

Όπως και να έχει όμως, είναι αλήθεια πως μερικοί αθλητές έχουν γεννηθεί για να είναι «μεγάλοι» και η Μίσι Φράνκλιν είναι μία από αυτούς. Η κολυμβήτρια από τις Η.Π.Α είναι μόλις 21 ετών και έχει να δώσει πολλά, πάρα πολλά, αρκεί η ίδια να το πιστέψει και να βρει ξανά το παλιό της πρόσωπο… όχι των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο αλλά του Λονδίνου. Τότε που ένα αστέρι γεννήθηκε!

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x