Βόλεϊ

Γ. Φάκας: «Οι σπουδαίοι αθλητές μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά»

Ο Γιάννης Φάκας μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 για την 1η Διαθεματική Διάλεξη Πετοσφαίρισης, στην οποία θα συμμετέχουν ανάμεσα σε άλλους Σπύρος Γιαννιώτης και Περικλής Ιακωβάκης.

Για την 1η Διαθεματική Διάλεξη Πετοσφαίρισης, η οποία οργανώθηκε από την ομάδα Α.Ο. Αγίου Στεφάνου και θα γίνει την Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου στις 18:30, μίλησε ο Γιάννης Φάκας, τεχνικός διευθυντής της ομάδας, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στους Μάνο Ζερβάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα.

Η παλιά «δόξα» του Ολυμπιακού στο βόλεϊ που πλέον βρίσκεται στην θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα του Άγιου Στέφανου, μίλησε για την καθοδήγηση που πρέπει να έχουν τα νέα παιδιά όσον αφορά τον αθλητισμό.

«Πρέπει να ασχοληθούμε με τη βάση του αθλήματος όλες οι ομάδες, μικρές και μεγάλες και θα δούμε μεγάλους παίκτες να βγαίνουν».

Ακόμα ο Γιάννης Φάκας κατέστησε σαφές, πως στόχος όλων των ομάδων θα πρέπει να είναι τα προγράμματα για τα παιδιά και πρόσθεσε πως αυτός είναι και ο στόχος αυτής της Διαθεματικής Διάλεξης.

Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι: Πρωταθλητισμός σε νεαρές ηλικίες, Αθλητικό ιδεώδες, Ο ρόλος της οικογένειας και Διατροφή & Αθλητισμός. Όλα περιστρέφονται λοιπόν γύρω από τη σωστή καθοδήγηση.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Γιάννης Φάκας στους Μάνο Ζερβάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα:

Για τον ρόλο των παλαίμαχων αθλητών: «Σε μικρές κοινωνίες ο ρόλος των σπουδαίων αθλητών δεν είναι μόνο να φέρνουν μετάλλια αλλά και να είναι παράδειγμα για τα μικρά παιδιά. Ειδικά όταν σταματάνε οι αθλητές θα πρέπει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους και με τη στάση τους να δείχνουν το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν τα νέα παιδιά. Θα μπορούσαν να βοηθήσουν πολλά παιδιά και οικογένειες να κινηθούν προς τη σωστή κατεύθυνση».

Για το ρόλο της οικογένειας στον αθλητισμό: «Οι γονείς στο σύγχρονο αθλητισμό δεν ξέρουν πώς να συμπεριφερθούν σε έναν αθλητή. Οι γονείς πρέπει να καθοδηγούν και όχι να σπρώχνουν το παιδί, γιατί στην πρώτη περίπτωση το βοηθούν να ακολουθήσει τον κατάλληλο δρόμο ενώ στη δεύτερη το ρίχνουν κάτω. Τον ρόλο του εκπαιδευτικού πρέπει να έχουν οι ειδικοί και οι γυμναστές. Η παραπάνω σκέψη ισχύει για όλα τα αθλήματα ομαδικά και ατομικά».

Για την διατροφή των αθλητών: «Οι διατροφές από άθλημα σε άθλημα δεν αλλάζουν πολύ. Ο γονιός δε ξέρει πως πρέπει να βοηθήσει το παιδί να φάει, άρα ένας επιστήμονας πρέπει να δείξει τα πάντα για τη διατροφή στους γονείς έτσι ώστε να ξέρουν την ώρα, το είδος του φαγητού και την ποιότητά του. Δεν μπορεί να ξέρει ένας γονιός που ποτέ δεν έχει ασχοληθεί με τον αθλητισμό, ποια είναι η σωστή διατροφή για το παιδί. Είναι αναγκαία η εκπαίδευση γονιών και παιδιών».

Στην 1η Διαθεματική Διάλεξη Πετοσφαίρισης αναμένεται να δώσουν το παρών και άλλες δόξες του ελληνικού αθλητισμού όπως οι Σπύρος Γιαννιώτης, Περικλής Ιακωβάκης και Μιχάλης Τριανταφυλλίδης. Ακόμα διάλεξη για το κομμάτι της διατροφής θα δώσει η ειδική διατροφολόγος της Εθνικής ομάδας στίβου, Αφροδίτη Μέντζου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x