Ευρώπη

Τι με κοιτάζεις… ΠΑΟΚ μουδιασμένο!

Όχι η διάσημη, του αείμνηστου Μητροπάνου, αλλά… μια κάποια Ρόζα από την Πολωνία ταπείνωσε τον ΠΑΟΚ! Μετά από τρεις παρατάσεις, ο τράγικος «Δικέφαλος» έχασε 93-85 και «έσκασε», κιόλας, εν όψει Άρη.

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην τρίτη παράταση από τη Ρόζα Ράντομ με 93-85 (κ.α. 65-65, πρώτη παρ. 71-71, δεύτερη παρατ. 79-79) στην Πολωνία στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA και γνώρισε μια απρόσμενη ήττα στην προσπάθεια πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο "Δικέφαλος" έφτασε και στο +8, έχοντας σε πολλά σημεία το προβάδισμα. Στις δύο πρώτες παρατάσεις, οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να πάρουν τη νίκη, όμως τελικά στην τρίτη τα δύο τρίποντα των Πολωνών τους έδωσαν ένα +6 και ουσιαστικά το ροζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν ο εκπληκτικός Μπρεϊζελτον με 36(!) και ο Μπελ με 17 πόντους. Από το «ναυάγιο» του ΠΑΟΚ, διασώθηκε ο Σάιμπερτ με 19 πόντους.

Οι δύο ομάδες έβρισκαν τις λύσεις μέσα στο καλάθι στην αρχή της αναμέτρησης και δεν μπορούσαν να ξεφύγουν στο σκορ. Στο 5-6, ένα σερί 8-0 της Ρόζα έφερε το +7 για τους Πολωνούς, που εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των «ασπρόμαυρων» σε αυτό το διάστημα με τους Αμερικανούς τους. Η επιθετική πολυφωνία του ΠΑΟΚ έφερε την ισοφάριση για τον «Δικέφαλο» και ο Κλάντον έφερε το +2 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου.

Οι Χρυσικόπουλος και Κλάντον βοήθησαν σε ένα 6-0 σερί και το ματς πήγε στο 15-23 με τις λύσεις μέσα στη ρακέτα για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου. Εκεί, οι φιλοξενούμενοι «κόλλησαν» επιθετικά και έδωσαν την ευκαιρία στους Πολωνούς να κάνουν ένα σερί 5-0 με λύσεις από την περιφέρεια και να μειώσουν στο -1. Ο Μπράιαντ έφερε το +4 για τον ΠΑΟΚ, όμως ο Σοκολόφσκι πήρε την κατάσταση στα χέρια του και πρωτοστάτησε σε ένα 5-0 σερί που έφερε το 29-28. Με νέο σερί 4-0 μέσα στη ρακέτα, η Ρόζα προηγήθηκε με 33-30 στη λήξη του ημιχρόνου, με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή σε δίποντα, βολές και ριμπάουντ.

Οι Αμερικανοί της Ρόζα έφεραν το +3 και το +5 για τους Πολωνούς στην αρχή της τρίτης περιόδου, με τον ΠΑΟΚ να στηρίζεται στα τρίποντα και στο -2 με τον «οίστρο» του Σάιμπερτ. Το προβάδισμα άρχισε να εναλλάσσεται στη συνέχεια, όμως στο 43-43 οι Πολωνοί έπεσαν σε «θάλασσα» και ο ΠΑΟΚ με σερί 7-0 έφτασε στο 50-43 με επιθετική πολυφωνία μέσα και έξω από τη ρακέτα. Εκεί, ο ΠΑΟΚ ζήλεψε τα λάθη των Πολωνών και άρχισε να κάνει το ένα μετά το άλλο, αφού δεν μπορούσε να ολοκληρώσει μία σωστή προσπάθεια μέσα στη ρακέτα και η Ρόζα με σερί 8-0 βρέθηκε στο 51-50 στην ολοκλήρωση του τριαντάλεπτου, με τον εκπληκτικό Μπρεϊζελτον και την υπεροχή σε βολές και ριμπάουντ.

Με σερί 5-0 και πρωταγωνιστή τον Κλάντον, ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 51-55 στην τέταρτη περίοδο, όμως ο Μπελ με δικό του προσωπικό σερί έφερε το 56-55 και το ματς έγινε κανονικό ντέρμπι και το προβάδισμα εναλλασσόταν, ενώ υπήρχε και υπερβολική αστοχία. Οι ελεύθερες βολές κυριαρχούσαν σε αυτό το διάστημα και ο Μπρεϊζελτον έκανε το 63-61. Ο Τσόχλας ισοφάρισε, οι Πολωνοί αστοχούσαν σε τρίποντα, όμως τα χαμένα ριμπάουντ του ΠΑΟΚ έδιναν την μπάλα σε αντίπαλα χέρια. Οι εύστοχες βολές εκατέρωθεν έφεραν το 65-65 και στην τελευταία επίθεση ο Σοοκολόφσκι αστόχησε σε ελεύθερο τρίποντο και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στην αρχή του έξτρα πενταλέπτου, ο Μπρεϊζελτον έκανε το 67-65 και οι άστοχες επιλογές του «Δικεφάλου» μέσα στη ρακέτα διατηρούσαν το +2 για η Ρόζα. Ο Σάιμπερτ έφερε το 68-70 με σερί 5-0 για τον ΠΑΟΚ σε εκείνο το διάστημα και ο «Δικέφαλος» έπαιρνε τα ριμπάουντ και έδειχνε να ελέγχει την κατάσταση, αφού οι Πολωνοί αναλώνονταν σε συνεχόμενα λάθη που διατηρούσαν το +2. Ένα άστοχο τρίποντο του Μπράιαντ και ένα εύκολο χαμένο λέι απ του Μπελ, έφεραν τον Τσόχλα στις βολές να κάνει το 68-71, όμως ένα τρελό τρίποντο του Μπρεϊζελτον ισοφάρισε σε 71-71 και ο ΠΑΟΚ έχασε την τελευταία επίθεση, με το ματς να πηγαίνει σε δεύτερη παράταση.

Το προβάδισμα εναλλασσόταν στην αρχή της δεύτερης παράτασης και οι δύο ομάδες άρχισαν να πηγαίνουν τακτικά στις βολές. Ο Γλυνιαδάκης είχε τον έλεγχο στις δύο ρακέτες και έφερε το 75-77 στον «Δικέφαλο» και ο Μπράιαντ έκανε με δύο βολές το 75-79. Το τρίποντο του Μπογιανόφσκι έδωσε «ανάσα» στη Ρόζα και το αντιαθλητικό του Μπράιαντ στοίχισε μόνο μια βολή που έφερε το 79-79, αφού στην τελευταία επίθεση, η Ρόζα έκανε λάθος και οδηγηθήκαμε στην τρίτη παράταση.

Για δύο λεπτά δεν σημειώθηκε καλάθι στην τρίτη παράταση, όμως τα δύο τρίποντα των Γέσκε κα Μπελ έφεραν το 85-79 και φαινόταν πως πηγαίναμε για μεγάλη έκπληξη. Ο Σάιμπερτ μείωσε σε 87-82, όμως το τρίποντο του Γέσκε έφερνε κοντά στη νίκη την πολωνική ομάδα. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου αναλώνονταν σε άστοχες και βιαστικές επιλογές και η ψυχραιμία των παικτών της Ρόζα έκρινε ουσιαστικά την αναμέτρηση, που ολοκληρώθηκε στο 93-85.


Δεκάλεπτα: 15-17, 33-30, 51-50, 65-65, 71-71, 79-79, 93-85

Ρόζα Ράντομ (Καμίνσκι): Βίτκα 2, Μπογιανόφσκι 5 (1), Μπρεϊζελτον 36 (4τρ, 7ασ.), Μπελ 17 (2τρ, 8ρ.), Σοκολόφσκι 12 (1τρ, 11ρ.), Ανταμς, Μπόναρεκ, Γέσκε 9 (2τρ, 6ρ., 3ασ.), Τζάκσον 12 (8ρ.)

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης, Τσόχλας 9 (2τρ, 7ασ.), Τέιλορ, Μιλιένοβιτς 3, Γλυνιαδάκης 14 (5ρ.), Σάιμπερτ 19 (5), Μπράιαντ 11 (1), Πέινερς 7, Κλάντον 16 (9ρ.)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x