Champions League

Α-ΠΙ-ΣΤΕΥ-ΤΑ ρεκόρ από Μέσι!

Ο άνθρωπος είναι από άλλο πλανήτη! Με το χατ-τρικ που έκανε στο 4-0 της Μπαρτσελόνα απέναντι στη Μαν. Σίτι, ο Λιονέλ Μέσι κατέρριψε μια σειρά από απίθανα ρεκόρ.

Στη δική του διάσταση παίζει ο Λιονέλ Μέσι. Με το χατ-τρικ που έκανε απέναντι στη Μαν. Σίτι, ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα έκανε μία σειρά από απίστευτα ρεκόρ.

Ο Αργεντινός άσος έφτασε τα επτά χατ-τρικ στο Champions League (ακολουθεί με 5 ο Κριστιάνο Ρονάλντο) και πλέον έχει λιγότερα μόνο από τη… Ρεάλ Μαδρίτης που ως σύλλογος μετρά 9.

Μάλιστα, αυτό το χατ-τρικ ήταν το 41ο στην καριέρα του έχοντας πλέον 37 με την Μπαρτσελόνα και 4 με την Αργεντινή.

Επίσης έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Champions League που πετυχαίνει διαδοχικά χατ-τρικ μετά τον Λουίς Αντριάνο. Συνολικά έφτασε τα 91 γκολ και τις 25 ασίστ σε 108 ματς και είναι πίσω μόνο από τον Κριστιάνο Ρονάλντο που έχει 95 γκολ σε 133 εμφανίσεις.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό… Ο Μέσι έχει ήδη πετύχει φέτος σε δύο αγώνες όσα γκολ σημείωσε πέρσι σε ολόκληρη τη διοργάνωση και σε επτά ματς.

Παράλληλα, ισοφάρισε με 53 γκολ το ρεκόρ του Ραούλ για τα περισσότερα τέρματα στην ιστορία των ομίλων του Champions League, ενώ ξεπέρασε τον ιστορικό αρχηγό της «βασίλισσας» κατά ένα γκολ στα εντός έδρας ματς του Champions League φτάνοντας τα 50 (48 έχει ο Κριστιάνο Ρονάλντο).

Εκπληκτικές είναι ΚΑΙ οι επιδόσεις του απέναντι σε αγγλικές ομάδες. Αν και στα πρώτα του 12 ραντεβού με ομάδες από το Νησί είχε ένα γκολ και μία ασίστ, στα 13 που έχουν ακολουθήσει μετρά 13 γκολ και 3 ασίστ.

Τέλος, ο Μέσι είναι ο πρώτος σκόρερ για το ημερολογιακό έτος του 2016 με 47 γκολ (45 έχει ο Λουίς Σουάρες και 41 ο Κριστιάνο Ρονάλντο), ενώ είναι και πρώτος σε ασίστ με 28!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x