Γενικά

Το συγκινητικό μήνυμα ενός εκ των ιδρυτών της Σαπενοένσε

«Βλέπω το όνειρό μας να διαλύεται», λέει ο Αλβαντίρ Πέλισερ. Ένας εκ των ιδρυτών της Σαπενοένσε μιλάει για την γέννηση και το «θάνατο» της ομάδας που ίδρυσε με έναν φίλο του, κάτω από ένα δέντρο.

Ούτε χρόνος δεν έχει περάσει από την ημέρα που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο και είδε την ζωή του να αλλάζει. Αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την αγαπημένη του Σαπεκοένσε, όχι όμως και να συνεχίσει να ζει για να τη στηρίζει.

Ο Αλβαντίρ Πέλισερ, ένας εκ των ιδρυτών του βραζιλιάνου συλλόγου, είδε την ζωή του να αλλάζει ξανά, στο άκουσμα της είδησης τους τραγικού δυστυχήματος, που έθαψε στα συντρίμμια του αεροπλάνου την Σαπενοένσε.

«Έφτασε το τέλος αυτού του ονείρου για όλους μας. Έχουμε δουλέψει πολύ για να υπάρχει αυτή η ομάδα. Ήμασταν οικογένεια. Είμαι σοκαρισμένος. Ακόμα προσπαθώ να αναρρώσω από το εγκεφαλικό που έπαθα. Είναι λυπηρό, δεν ξέρω καν τι να πω» , ανέφερε λίγες ώρες αργότερα.

Τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε, ανάγκασαν τον Πέλισερ να απομακρυνθεί από την καθημερινότητα της ομάδας που βοήθησε να ιδρυθεί το 1973, «Κάτω από ένα δέντρο, στην κεντρική πλατεία του Σαπέκο, μαζί με έναν φίλο μου, με τον οποίο αποφασίσαμε να ενώσουμε τις δύο ομάδες που είχε μέχρι τότε η πόλη», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παρότι δεν μπορούσε, πλέον, να πάει στο γήπεδο, έζησε κάθε στιγμή της αναρρίχησης της «μικρής» Σαπεκοένσε στο πάνθεον του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου.

«Στην αρχή πουλούσαμε λαχνούς για να πληρώσουμε τους μισθούς των παικτών. Τότε δεν μας πίστευε κανείς. Ήμασταν ιδεαλιστές», σχολίασε για την αρχή αυτής της προσπάθειας.

Μέχρι σήμερα το πρωί, που είδε το όνειρό του να διαλύεται σε χίλια κομμάτια: «Όταν κοιτάζω πίσω, είμαι περήφανος γι’ αυτό που καταφέραμε. Ήμασταν μια μικρή ομάδα και παίζαμε σχεδόν ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Εκείνη η περίοδος ήταν γεμάτη ζωή, γεμάτη ενθουσιασμό. Η Σαπεκοένσε άφησε το στίγμα της ανάμεσα στις ισχυρές βραζιλιάνικες ομάδες. Είναι περηφάνια για μας, για την πόλη και την Βραζιλία».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x