Ελλάδα

«Κατάλυση της δημοκρατίας η παράταση θητείας της Επιτροπής Εξομάλυνσης»

Κάθετα αντίθετος με το ενδεχόμενο να παραταθεί η θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης δήλωσε ο Παναγιώτης Δημητρίου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM, είπε ότι τέτοια εξέλιξη θα παραπέμπει σε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Την άποψη ότι πρέπει να τηρηθεί η ημερομηνία λήξης για τη θητεία της Επιτροπής Εξομάλυνσης εξέφρασε ο Παναγιώτης Δημητρίου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Κυριάκο Θωμαΐδη, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών σημείωσε ότι η επιτροπή πρέπει να αποχωρήσει στο προκαθορισμένο διάστημα, σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για απόφαση που παραπέμπει σε ολοκληρωτικό καθεστώς.

Δήλωσε αντίθετος, πάντως, στην κίνηση Μαλάτου να προσφύγει κατά της FIFA, τονίζοντας ότι θα υποστηρίξει μια τέτοια κίνηση μονάχα αν δεν προκηρυχθούν εκλογές μέχρι τον Μάρτιο.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγιώτης Δημητρίου

Για το περιστατικό της πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο του προέδρου της ΕΠΣ Λέσβου: «Δεν είναι ό,τι καλύτερο άνθρωποι που δεν έχουν δώσει δικαιώματα, όπως εγώ και ο Ψαρόπουλος, να δεχόμαστε επιθέσεις χωρίς να φταίμε σε τίποτα».

Για το ενδεχόμενο να παραμείνει η Επιτροπή Εξομάλυνσης για διάστημα παραπάνω από το προβλεπόμενο: «Πιστεύω ότι πρέπει η Επιτροπή να μείνει άλλους δυο μήνες και να προκηρύξει εκείνη τις εκλογές. Άλλωστε αυτός δεν είναι ο ρόλος της, γι’ αυτό δεν την τοποθέτησε η FIFA; Δεν έχει άλλο σκοπό. Πώς να μείνει παραπάνω, έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς στην Ελλάδα; Δεν έχουμε δημοκρατία;

Σε 2-3 μήνες πρέπει να προκηρύξουν εκλογές. Πρέπει με κάποιες τροποποιήσεις να περάσει τον αθλητικό νόμο ο Υπουργός και μέχρι τον Μάιο να γίνουν εκλογές. Δε νομίζω ότι αυτοί οι άνθρωποι που διορίστηκαν από τη ΦΙΦΑ έχουν άλλο σκοπό. Ούτε η ομοσπονδία πιστεύω ότι έχει τέτοιο σκοπό, από τη στιγμή που διόρισε την επιτροπή μέχρι τις 31 Μαΐου».


Για το αν υποστηρίζει την κίνηση Μαλάτου να προσφύγει εναντίον της FIFA για την τοποθέτηση της Επιτροπής Εξομάλυνσης: «Δημιουργείται τεράστιο ζήτημα και είμαι αντίθετος σε τέτοιες ενέργειες. Αυτό πρέπει να γίνει αν τον Φεβρουάριο-Μάρτιο δεν έχουν προκηρυχθεί εκλογές. Αν φτάσουμε εκεί και δεν έχουν προκηρυχθεί, η Ένωση Αθηνών θα στηρίξει τέτοιες ενέργειες. Στην παρούσα φάση όμως η Ένωση και εγώ προσωπικά είμαστε αντίθετοι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x