Πόλο

«Υπέκυψε» στα πέναλτι η Εθνική πόλο γυναικών

Στα πέναλτι «έπεσε» η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών στην πρεμιέρα του World League από την Ολλανδία, χάνοντας με 3-1 στη διαδικασία, με τον κανονικό αγώνα να ολοκληρώνεται 4-4 στο «Πέτρος Καπαγέροφ».

Η Εθνική πόλο γυναικών έχασε στα πέναλτι 3-1 (κ.α. 4-4) στο Κολυμβητήριο του Πειραιά από την Ολλανδία, στο πλαίσιο της πρεμιέρας του World League και έχασε την ευκαιρία για μια μεγάλη νίκη κόντρα σε μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις του αθλήματος και του προκριματικού ομίλου που συμμετέχει και θα προσπαθήσει να «ρεφάρει» στις επόμενες αναμετρήσεις.

Η Εθνική προηγήθηκε 4-1 στα μέσα του δεύτερου οκτάλεπτου, αλλά, ενώ συνέχισε να είναι εκπληκτική στην άμυνα, επιθετικά δεν κατάφερε να βρει λύσεις και οι Ολλανδέζες μείωσαν και ισοφάρισαν στην τέταρτη περίοδο.

Στα πέναλτι ευστόχησε μόνο η Ελευθεριάδου και η Σταματοπούλου έπιασε δύο, ενώ η Τσουκαλά είχε αποβληθεί νωρίς με τρεις ποινές.


ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ:
Κλάασεν 0-1 (4-5), Ελευθεριάδου 1-1 (5-5), Χενέε απόκρουση της Σταματοπούλου και δοκάρι, Πλευρίτου Ελ. αποκρούστηκε, Κόολχας αποκρούστηκε, Μανωλιουδάκη δοκάρι, Βαν ντερ Σλουτ 1-2 (5-6), Πλευρίτου Μ. άουτ, Σμιτ 1-3 (5-7)


Οκτάλεπτα: 3-0, 1-2, 0-1, 0-1, πέναλτι 1-3

ΕΛΛΑΔΑ: Ελευθεριάδου 1, Αβραμίδου 1, Ασημάκη 1, Χυδηριώτη 1, Ελ. Πλευρίτου 1

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Σμιτ 2, Φαν Ντερ Σλόουτ 2, Αμ. Χενέε 1, Φαν Ντερ Γκράαφ 1, Κλάασεν 1


Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Σάκης Κεχαγιάς, τόνισε πως: «Εγώ είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά σήμερα. Κάναμε μια πολύ καλή προσπάθεια. Νομίζω ότι ήμασταν καλοί και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού, στην άμυνα και στην επίθεση. Στο ένα μαρτυράει το σκορ. Δεχτήκαμε μόλις τέσσερα γκολ. Ίσως φαίνεται παράξενο αυτό που λέω, αλλά ήμασταν καλοί στο δημιουργικό κομμάτι, δεν είχαμε, όμως, το εύκολο γκολ και αυτό μας στοίχισε στο να πάρουμε μία νίκη σήμερα.

Νομίζω ότι στο παραγωγικό κομμάτι και στην επίθεση, παρά το γεγονός ότι δεν σκοράραμε στα τελευταία δύο οκτάλεπτα, ήμασταν καλοί αν αναλογιστεί κανείς πως έχουμε κάνει προπόνηση μία ημέρα όλοι μαζί. Στην τελική προσπάθεια δεν ήμασταν καλοί. Για αυτό υπάρχουν αυτά τα παιχνίδια. Να δούμε τι κάνουμε λάθος και να το διορθώσουμε.

Είναι στόχος να δοκιμάζεις νέα πρόσωπα και νέα πράγματα μέσα στο παιχνίδι σου, που θα τα χρειαστείς κάποια στιγμή. Θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το ερχόμενο καλοκαίρι. Είναι λίγο πρόωρο να μιλάμε για πρόκριση. Θα δούμε παιχνίδι με παιχνίδι και όπου μας βγάλει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x