Ευρώπη

Πρίφτης: «Είναι μία σκληρή ήττα»

Ως μία σκληρή ήττα χαρακτήρισε αυτή του Άρη από τη Μονακό ο Δημήτρης Πρίφτης μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο Αλεξάνδρειο.

Ο τεχνικός των «κίτρινων» τόνισε πως πρέπει να διαχειριστούν κάποια πράγματα και να «διαβάσουν» τα καθαρά αγωνιστικά της εκάστοτε αντίπαλης ομάδας, ενώ αναφέρθηκε και στα προβλήματα τραυματισμών. Θεωρεί πως ο Μαρμπλ δεν είναι έτοιμος να αγωνιστεί, λόγω του τραυματισμού που αντιμετωπίζει, ενώ πιστεύει πως ο Ντραγκίτσεβιτς δεν είναι λειτουργικός. Χαρακτήρισε φυσιολογικές τις αποδοκιμασίες των οπαδών, ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα της ομάδας και τόνισε πως θα συζητήσει με τη διοίκηση την πιθανότητα κάποιων αλλαγών στο ρόστερ.

Αναλυτικά: «Συγχαρητήρια στη Μονακό για τη νίκη. Είναι σκληρή ήττα για μας. Πήγε στη μια κατοχή το ματς, σε ένα ριμπάουντ, σε ένα σουτ. Είναι ήττα στην έδρα μας, είναι αρνητικό. Πρέπει να διαχειριστούμε κάποιες καταστάσεις και στο "διάβασμα" του παιχνιδιού στο αγωνιστικό κομμάτι και με τους τραυματισμούς. Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει να συνεχίσουμε, έχουμε παιχνίδι σε τρεις μέρες.

Ο Μαρμπλ έχει ένα πρόβλημα στο μεγάλο δάχτυλο του δεξιού ποδιού, κάτι σαν διάστρεμμα. Πονάει. Μπορεί να μην είναι πολύ σοβαρό, αλλά δεν είναι έτοιμος να παίξει. Στο ματς με την Δόξα, τον έβαλα κι έχασε τις φάσεις. Σήμερα βλέπω από το ζέσταμα ότι δεν πατάει καλά. Ο καθένας διαχειρίζεται τον πόνο με το δικό του τρόπο. Σίγουρα, έχει κάποιο πρόβλημα, δεν ξέρω πόσο, όμως, για να μένει εκτός. Πρέπει να κάνω το καλύτερο για την ομάδα με το δικό μου κριτήριο, γι’ αυτό και αποφάσισα να μην παίξει.

Ο Ντραγκίτσεβιτς είναι συνολικό πρόβλημα, έχει να κάνει με τη χημεία μας, μπορεί να μην είναι μόνο δικό του το λάθος. Μερικά σχήματα δεν είναι λειτουργικά γι’ αυτόν, γιατί είναι λίγο βαρύς, γι’ αυτό και πάμε σε άλλα σχήματα με τον Γιάνκοβιτς και τον Τσαϊρέλη. Δε νομίζω να παίξει το Σάββατο ο Μπάκνερ και ίσως στη συνέχεια. Διάστρεμμα στην ποδοκνημική, αν είναι και οστικό θα είναι χειρότερο. Δεν είναι κάτι απλό, μάλλον είναι κάτι πιο σοβαρό.

Οι αποδοκιμασίες είναι κάτι φυσιολογικό. Πολλές φορές έχω ακούσει και λόγια αγάπης εδώ, αλλά και κριτική και αποδοκιμασίες. Το θεωρώ φυσιολογικό να συμβαίνει, το αποδέχομαι, το διαχειρίζομαι, είμαι εδώ και θα συνεχίσω να παλεύω ακόμα πιο δυνατά για να μπορέσω να βελτιώσω την κατάσταση.

Η εικόνα της ομάδας αυτή τη στιγμή, που δεν είναι καλή ή σταθερή, είναι αποτέλεσμα πραγμάτων. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μου για κάποιες επιλογές. Οι παίκτες μπασκετικά είναι καλοί, αλλά δεν είναι το μόνο κριτήριο το μπασκετικό που παίζει ρόλο. Μη νομίζετε ότι οι περυσινές επιλογές ήταν ξεκάθαρα καλές. Αν θυμάστε και πέρυσι είχαμε προβλήματα στο πως αποδίδουν κάποιοι παίκτες, αλλά στο τέλος "έδεσαν". Ένα κομμάτι είναι οι επιλογές, ένα κομμάτι είναι οι ατυχίες και ένα κομμάτι είναι στιγμές στα παιχνίδια, όπως αν είχαμε σήμερα καλύτερο ποσοστό στις βολές ή το τρίποντο που έβαλε ο Αμπουντού, που δεν σουτάρει ποτέ τρίποντα».

Θα το συζητήσω με τη διοίκηση. Θα το συζητήσω για τις αλλαγές στο ρόστερ. Επένδυσα στη στιγμή, όχι στο μέλλον για τον Φλιώνη. Πίστευα ότι αυτό έπρεπε να κάνω. Είδα ότι βοηθούσε την ομάδα, στο ‘διάβασμα’ και την ομαδικότητα, χωρίς να έχει ελλείμματα αμυντικά και τον διατήρησα».

Από την πλευρά του, ο Ζβέζνταν Μίτροβιτς τόνισε πως: «Είναι τιμή που είμαστε σε αυτόν το ‘ναό’ του μπάσκετ. Τον έβλεπα από μικρός όταν ήμουν στο Μαυροβούνιο, βλέπαμε τον Γκάλη.

Ήταν ένα σκληρό παιχνίδι. Είναι το τέταρτο παιχνίδι σε οκτώ μέρες, δεν είχαμε χρόνο για να προετοιμαστούμε. Χθες είδαμε τον Άρη. Στο δεύτερο μέρος, ελέγξαμε τα ριμπάουντ, μας βοήθησε και ο τραυματισμός του Μπάκνερ και, έτσι, φτάσαμε στη νίκη.

Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Ψυχολογικά είναι καλό που νικήσαμε σήμερα, γιατί μας δίνει αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να παίξουμε σε υψηλό επίπεδο. Πηγαίνουμε τώρα στην Γερμανία να παίξουμε με τους Σκαϊλάινερς. Είναι μια πολύ σπουδαία εμπειρία που παίξαμε εδώ σήμερα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x