Κύπελλο Ελλάδας

Έμεινε στον... Ολυμπιακό και τώρα «τρέχει» η Κέρκυρα!

Σε ένα παιχνίδι-ροντέο, η Κέρκυρα έδειξε... σκουριασμένη από την υπερπροσπάθεια με τον Ολυμπιακό, έμεινε στο 2-2 με την μαχητική Λαμία και πλέον... τρέχει και δεν φτάνει για πρόκριση στο Κύπελλο.

«Έμπλεξε» η πρόκριση της Κέρκυρας στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. «Μεθυσμένοι» ακόμα από τη σπουδαία εμφάνισή τους απέναντι στον Ολυμπιακό, οι Φαίακες τα βρήκαν «μπαστούνια» απέναντι στην μαχητική Λαμία, μένοντας στο 2-2.

Κάπως έτσι, η ομάδα του Γρηγορίου θέλει μόνο νίκη μέσα στην Καρδίτσα, ήττα της Λαμίας την τελευταία αγωνιστική από την ΑΕΚ και παράλληλα να έχει στο φινάλε καλύτερη επίθεση από τους Φθιώτες, λόγω πιθανής ισοβαθμίας τους (στους 4 βαθμούς με τις δύο παραπάνω προϋποθέσεις), ώστε να πάρει αυτή το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Αυτή τη στιγμή, η Κέρκυρα έχει δύο γκολ ενεργητικό και η Λαμία τρία.

Μόλις στο 12’ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, με τους Κόντο-Τουράμ να συνεργάζονται εξαιρετικά, να ζαλίζουν την άμυνα της Λαμίας και τον πρώτο να γράφει το 1-0. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η «απάντηση» με την εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Βάντερσον να φέρνει σε πλήρη ισορροπία την αναμέτρηση. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι Φθιώτες άγγιξαν την ολική ανατροπή στο 33’, αλλά ο Αραματζής νίκησε σε τετ-α-τετ τον Ντουρμισάι. Τελικώς κατάφεραν να γυρίσουν την κατάσταση στο 42’. Μετά από καραμπόλες σε φάση διαρκείας στα καρέ των Φαιάκων, ο Αντιλέχου έστρωσε, άθελά του, την μπάλα στον Όμο κι αυτός με εξουδετερωμένο τον Αραμπατζή έγραψε το 1-2.

Η Κέρκυρα μπήκε… τρελαμένη στο δεύτερο μέρος, έκλεισε τους αντιπάλους της στα καρέ τους, απειλούσε διαρκώς την εστία της Λαμίας και τελικά στο 56’ ήρθε η ισοφάριση. Ο Γεωργακόπουλος έκανε την κεφαλιά, ο Τσέναμο απέκρουσε, αλλά η μπάλα πήγε στο δοκάρι και εν συνεχεία στην πλάτη του για να καταλήξει στα δίχτυα. Η αναμέτρηση είχε αποκτήσει… άγρια ομορφιά, με τις δύο ομάδες να παίζουν ανοιχτά, να χάνουν ευκαιρίες και την Λαμία να «τραβάει» ξανά τα μαλλιά της, αφού ο Καραγιάννης έχασε νέο τετ-α-τετ, με τον Αραμπατζή να αποδεικνύεται κέρβερος και να κρατά όρθιους τους Φαίακες. Στο 75’, η Κέρκυρα έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Ζορμπά για επικίνδυνο τάκλιν, ωστόσο τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με το τέμπο να γίνεται πιο… συντηρητικό και να παραμένει το 2-2.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αραμπατζής, Γκόμεζ, Ζαραδούκας (59' Επστάιν), Αντιλέχου, Ντιμιτρόφσκι, Κόντος, Ανδρεόπουλος (46' Γεωργακόπουλος), Σιόντης, Γεωργίου, Ζορμπάς, Τουράμ (67' Σπίνουλας).

ΛΑΜΙΑ (Μπάμπης Τεννές): Τσέναμο, Σπυρόπουλος, Παπαργυρίου, Κοτσώνης (59' Βαλιός), Αναστασιάδης, Όμο, Καραγιάννης, Αυγενικού (56' Αυγενικού), Μπλάζιτς (67' Γιόνε Πίντο), Ντουρμισάι, Βάντερσον.

Η βαθμολογία

1. ΑΕΚ 4 (6-2)

2. Λαμία 4 (3-2)

3. Αναγέννηση Καρδίτσας 1 (2-3)

4. Κέρκυρα 1 (2-6)

Η τελευταία αγωνιστική (13/12)

Αναγέννηση Καρδίτσας-Κέρκυρα
Λαμία-ΑΕΚ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x