Κύπελλο Ελλάδας

Ο τρομερός ΟΦΗ «έπνιξε» τον Παναθηναϊκό!

Απίστευτος ΟΦΗ! Σε ματς-παρωδία λόγω του βούρκου στο «Γεντί Κουλέ», ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε, αλλά οι Κρητικοί ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και επικράτησαν (2-1) του τραγικού «τριφυλλιού».

ΟΦΗ που επιστρέφει, Παναθηναϊκός που συνεχίζει να καταρρέει!

Σε ένα ματς που ελάχιστα μπορούν να ειπωθούν για πραγματικό ποδόσφαιρο λόγω της τραγικής κατάστασης του αγωνιστικού χώρου του «Γεντί Κουλέ» που είχε μετατραπεί σε βούρκο, ο ΟΦΗ επικράτησε 2-1 του Παναθηναϊκού, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 31' με γκολ του Μπεργκ.

Γηπεδούχοι και φιλοξενούμενοι υποχρεώθηκαν σε μια άνευ προηγουμένου λασπομαχία στο α' ημίχρονο (όταν υπήρχε και το μεγάλο πρόβλημα), γεγονός που δεν βοήθησε καμία από τις δύο ομάδες να παίξουν κανονικό ποδόσφαιρο, ωστόσο η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, δείχνοντας ψυχή και τσαμπουκά, βρήκαν το γκολ στο 31' με γκολ του Μπεργκ, από ασίστ του Ιμπάρμπο.

Παρ' όλα αυτά στο β' μέρος, οι «πράσινοι» εμφανίζοντας και πάλι παιδικές ασθένειες και αφήνοντας την... καρδιά τους στα αποδυτήρια, νόμιζαν ότι θα περάσουν περπατώντας από μια έδρα που «έβραζε» και τελικά υπέστησαν ακόμα ένα «κάζο» μεγάλων διαστάσεων.

Συγκεκριμένα, στο 68' ο Κουλιμπαλί υποχρέωσε ουσιαστικά τον Κοτσόλη να ανατρέψει τον Βουό και ο Χαντί έκανε το 1-1 ευστοχώντας σε εκτέλεση πέναλτι, ενώ στο 84', ο έμπειρος γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε λανθασμένη και τραγική έξοδο, με αποτέλεσμα ο Όγκμποε να τον προσπεράσει και να διαμορφώσει την ανατροπή, με το τελικό 2-1 υπέρ των Κρητικών.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός ακόμα και με νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνη σε δύο εβδομάδες, ενδεχομένως να μην του αρκεί. Κι αυτό γιατί αν μια τέτοια νίκη συνοδευτεί από ισοπαλία στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Ηρακλή στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός θα μείνει σίγουρα εκτός συνέχειας! Μάλιστα το ισόπαλο αποτέλεσμα βολεύει απόλυτα ΟΦΗ και Ηρακλή, αφού με αυτό περνούν μαζί στους «16»!

Εξυπακούεται, δε, πως αν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει στη Ριζούπολη θα είναι εκτός Κυπέλλου ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

Βαθμολογία

1. Ηρακλής 4 (3-1)
2. Απόλλων Σμύρνης 3 (1-3)
3. ΟΦΗ 3 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 1 (1-2)

Το ματς

Τα δεδομένα του ματς ήταν συγκεκριμένα και αφορούσαν την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, τις κάκιστες καιρικές συνθήκες και τις συνεχόμενες διακοπές στο α' ημίχρονο, λόγω των καπνογόνων που είχαν οι οπαδοί των γηπεδούχων και εμπόδιζαν την ορατότητα των ποδοσφαιριστών.

Σοβαρή ποδοσφαιρική κριτική δεν είναι δυνατόν να συμβεί, αφού οι παίκτες αναλώνονταν περισσότερη ώρα σε λασπομαχίες και στο να κοντρολάρουν (ή απλά να διώξουν) την μπάλα, παρά να παίξουν ποδόσφαιρο, αφού κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο. Αν μία από τις δύο ομάδες ήταν σε καλύτερη μοίρα, αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός, αφού η τύχη τον ήθελε να επιτίθεται προς την πλευρά που ο αγωνιστικός χώρος ήταν υποφερτός και μπορούσε να αλλάξει κάποιες πάσες.

Από τα πρώτα λεπτά έδειξε ότι -ανεξαρτήτως συνθηκών- ήθελε να τελειώσει με συνοπτικές διαδικασίες το ματς, αλλά ο Μπεργκ μπήκε «παγωμένος» χάνοντας δύο σπουδαίες ευκαιρίες στο 2' και στο 4', με την πρώτη να σταματά στο δοκάρι στη δεύτερη να του λέει «όχι» ο Δαύκος. Στη συνέχεια ο όποιος ρυθμός υπήρχε στο πρώτο 10λεπτο, εξαφανίστηκε κι αυτός, καθώς τα καπνογόνα των οπαδών των γηπεδούχων υποχρέωσε τον διαιτητή να σταματήσει δύο φορές το ματς για συστάσεις, τη στιγμή που ήδη δεν παιζόταν επί της ουσίας ποδόσφαιρο.

Τελικά, το γκολ που έψαχνε με περισσότερη θέρμη το «τριφύλλι» το βρήκε στο 31', όταν ο Ιμπάρμπο βρήκε τον Μπεργκ που έχει αποφύγει το μαρκάρισμα των αμυντικών του ΟΦΗ και ο Σουηδός στην τρίτη του ευκαιρία στο ματς, δεν γινόταν να αστοχήσει, κάνοντας το 1-0. Το μόνο που κατάφεραν οι Κρητικοί στο πρώτο 45λεπτο ήταν να δημιουργήσουν μια ευκαιρία στο 44' με τον Βουό να αστοχεί με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.

Στο β' μέρος -με την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου να είναι καλύτερη, αφού είχε σταματήσει η βροχή- ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να επιτεθεί προς την εστία που ο αγωνιστικός χώρος είχε γεμίσει νερό και δεν γινόταν να κυλήσει η μπάλα. Εκτός, όμως, από αυτή τη συνθήκη, οι παίκτες του Αντρέα Σταματσόνι άφησαν τα καλά στοιχεία του α' μέρους (τσαμπουκά και ψυχή) στα αποδυτήρια και απλά περιφέρονταν κάποιοι ποδοσφαιριστές με πράσινες φανέλες.

Αντίθετα, ο ΟΦΗ συνεχίζοντας με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα και χωρίς να αφήνει μονομαχία για μονομαχία στη μεσαία γραμμή επέβαλε το δικό του νόμο, πιέζοντας ακόμα και πολύ ψηλά την πάντα επιρρεπή στο λάθος άμυνα του «τριφυλλιού». Από μία τέτοια φάση, μάλιστα, στο 68' οι Κρητικοί βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Κουλιμπαλί γύρισε απρόσεκτά την μπάλα προς τον Κοτσόλη, ο εκπληκτικός Βουό πρόλαβε και την τσίμπησε με τον Κοτσόλη να τον ανατρέπει εντός περιοχής. Ο Χαντί ανέλαβε την εκτέλεση και στο 70' έκανε το 1-1, σοκάροντας τον Παναθηναϊκό.

Κι εκεί που οι φίλοι του Παναθηναϊκού σκέφτονταν ότι δεν έχει πιο... κάτω, ο ψυχωμένος ΟΦΗ του Νίκου Νιόπλια του έδειξαν ότι έχει, ρίχνοντάς του το χαριστικό χτύπημα στην... καρδιά. Ο MVP Βουό, με τρομερή μπαλιά στην πλάτη του εξαφανισμένου από τη φάση, Χουλτ, βρήκε τον Όγκμποε που έκανε την κίνηση και αφού ξεπέρασε και τον πολύ αργό Κοτσόλη, δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαμορφώσει το 2-1, ολοκληρώνοντας τον θρίαμβο της ομάδας του και την απόλυτη κατρακύλα του Παναθηναϊκού, που πλέον είναι πιθανότατο να χάσει από πολύ νωρίς τον στόχο και του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ: Δαύκος, Μίκιτς, Βαλλιάνος, Κομεσίδης, Όστοϊτς, Αντουκόρ, Νάστος, Χάντι, Μπουρσέλης (66' Όγκμποε), Μιλοσάβλιεβ (86' Κιάσσος), Βουό (91' Ροβίθης).

Παναθηναϊκός: Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής, Ιβανόφ, Γουακάσο (78' Βιγιαφάνιες), Ρέις (70' Ρινάλντι), Ζέκα, Εμποκού, Λουντ, Ιμπάρμπο (56' Χουλτ), Μπεργκ

Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
Α' βοηθός: Λάζαρος Δημητριάδης,
B' βοηθός: Εμμανουήλ Καλφάκης
4ος διαιτητής: Γεώργιος Γιαννουλάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x