Κύπελλο Ελλάδας

Μένει εκτός ακόμη και με νίκη στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός!

Ακόμη κι αν νικήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη ο Παναθηναϊκός, μπορεί να μείνει εκτός με ισοπαλία μεταξύ ΟΦΗ και Ηρακλή που βολεύει και τους δύο.

Άμεσος είναι πλέον ο κίνδυνος να μείνει ο Παναθηναϊκός εκτός Κυπέλλου από τη φάση των ομίλων.

Μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (2-1), στους «πράσινους» ίσως να μην είναι αρκετή πλέον ούτε η νίκη στη Ριζούπολη επί του Απόλλωνα Σμύρνη σε δύο εβδομάδες.

Κι αυτό γιατί αν μια τέτοια νίκη συνοδευτεί από ισοπαλία στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Ηρακλή στο Ηράκλειο, ο Παναθηναϊκός θα μείνει σίγουρα εκτός συνέχειας! Μάλιστα το ισόπαλο αποτέλεσμα μάλλον βολεύει ΟΦΗ και Ηρακλή, αφού με αυτό περνούν χέρι-χέρι στους «16»! Αν ο ΟΦΗ νικήσει τον Ηρακλή ο Παναθηναϊκός χρειάζεται νίκη με ένα γκολ παραπάνω από ό,τι θα έχουν νικήσει οι Κρητικοί τον Ηρακλή. Αν νικήσει ο Ηρακλής τον ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός θα είναι σίγουρα δεύτερος με νίκη.

Εξυπακούεται, δε, πως αν ο Παναθηναϊκός δεν νικήσει στη Ριζούπολη θα είναι εκτός Κυπέλλου ανεξάρτητα από οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα.

Αν οι πράσινοι νικήσουν τον Απόλλωνα και ο Ηρακλής νικήσει τον ΟΦΗ, τότε περνούν παρέα με τον Γηραιό.

Αν το τριφύλλι νικήσει και ο ΟΦΗ πάρει το τρίποντο απέναντι στον Ηρακλή, τότε θα υπάρξει ισοβαθμία ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Θεσσαλονικείς (στους 4 πόντους) και το ποιος θα ακολουθήσει τους Κρητικούς θα κριθεί στη διαφορά τερμάτων. Αυτή τη στιγμή, ο συντελεστής τερμάτων του Παναθηναϊκού είναι 1-2 και αυτός του Ηρακλή 3-0. Αντιλαμβάνεται κανείς πως σε σε αυτό το σενάριο, θα παίξουν ρόλο τα σκορ της τελευταίας αγωνιστικής...

Βαθμολογία
1. Ηρακλής 4 (3-1)
2. Απόλλων Σμύρνης 3 (1-3)
3. ΟΦΗ 3 (2-2)
4. Παναθηναϊκός 1 (1-2)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x