Stoiximan Super League

Η διαφορά του Ολυμπιακού από τους άλλους

O Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει στο sport-fm.gr για τα συμπεράσματά του μετά τη νίκη του Ολυμπιακού στα Χανιά αλλά και για τις διαφορές της ομάδας του Μπέντο σε σχέση με Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ.

Κανείς δεν μπορεί να πει ότι ο Ολυμπιιακός χρειάστηκε να φορτσάρει για να κερδίσει τα Χανιά. Το πέτυχε δίχως να πατήσει το...γκάζι. Απ' την άλλη πλευρά όμως οφείλει να σταθεί κάποιος στις πολλές φάσεις που έκανε και στις πολλές αλλαγές που είχαν οι “ερυθρόλευκοι” στη βασική τους εντεκάδα.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου


Όπως επίσης πρέπει να επισημανθεί κάτι σημαντικό που αποδεικνύει τη μεγάλη διαφορά ποιότητας που έχουν οι πρωταθλητές από τους άλλους τρεις μεγάλους, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Οι τρεις τελευταίοι και οι “ερυθρόλευκοι” αντιμετώπισαν (εκτός έδρας) ομάδες της football league στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής των ομίλων για τη διοργάνωση του Κυπέλλου και μόνο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κερδίσει. Η Καρδίτσα υποχρέωσε την ΑΕΚ σε ισοπαλία (2-2) αν κι έχανε με 2-0. Ο ΟΦΗ κέρδισε τον Παναθηναϊκό με 2-1 (με ανατροπή) ενώ ο ΠΑΟΚ έφερε 0-0 στα Τρίκαλα, σ' ένα παιχνίδι που η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε μια τελική προσπάθεια στην αντίπαλη εστία.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν έκανε με χαρακτηριστική άνεση αυτό που δεν μπόρεσαν να κάνουν οι δύο “δικέφαλοι” και οι “πράσινοι” παίζοντας με αντιπάλους από τη δεύτερη κατηγορία. Είναι και αυτό ένα δείγμα της αγωνιστικής ανωτερότητας των πρωταθλητών Ελλάδος, αλλά και της νοοτροπίας με την οποία προσεγγίζουν τα παιχνίδια οι πειραιώτες. Γιατί η αλήθεια είναι ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού είχαν σωστή νοοτροπία στο ματς που έγινε στην Κρήτη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Φιγκέιρας, που είναι βασικός αλλά δεν έκανε αγγαρεία στα Χανιά και ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Ασφαλώς και πρέπει να σταθεί κάποιος στη διάθεση που έδειξε ο Εστέμπαν Καμπιάσο, στην προσπάθεια που έκαναν ο Μπουχαλάκης, ο Μάριν και ο Πάρντο.

Γενικά οι πρωταθλητές Ελλάδος έκαναν αυτό που δεν κατάφεραν οι αντίπαλοι τους, δείχνοντας πως ακόμα και σε ματς που πρέπει να βρουν κίνητρο, έχουν τον τρόπο αλλά και τις επιλογές (παικτών) για να πετύχουν το στόχο τους. Οι παίκτες του Ολυμπιακού που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή σε προηγούμενα ματς πήραν καλό βαθμό σε ότι αφορά την προσπάθεια που έκαναν και τη διάθεση τους στο ματς με τα Χανιά και από αυτή την άποψη ο Μπέντο έχει κάθε λόγο να αισθάνεται ικανοποιημένος. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο για τον Ολυμπιακό είναι ότι επέστρεψε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των “ερυθρόλευκων”, ο Αλμπέρτο Ντε Λα Μπέγια, ο οποίος θ' αποτελέσει μιαν ακόμα λύση για τον Πάουλο Μπέντο στη συνέχεια της αγωνιστικής περιόδου.

Ο Ισπανός έπαιξε μετά από δύο ακριβώς μήνες (προηγούμενη εμφάνιση του ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στις 2 Οκτωβρίου) και έδειξε πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x