Euroleague

Τι ισχύει με τους πόντους στην παράταση

Σύμφωνα με τους κανονισμούς με τους οποίους συμφώνησαν όλοι οι σύλλογοι της Euroleague, δεν μετρούν πλέον οι πόντοι στην παράταση σε πιθανή ισοβαθμία δύο ομάδων.

Καμία σημασία δεν είχαν τα συνεχόμενα φάουλ του Παναθηναϊκού Superfoods και της Αναντολού Εφές στη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ κατά τη διάρκεια της παράτασης, με γνώμονα τη διαφορά της νίκης των Τούρκων στο ματς του πρώτου γύρου.

Πιο συγκεκριμένα και με αφορμή την περσινή αναμέτρηση της Νταρουσάφακα με τη Μακάμπι που οι Ισραηλινοί ενώ νικούσαν προσπαθούσαν να οδηγήσουν το παιχνίδι στην παράταση, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να αλλάξει τον κανονισμό και εφόσον τα ματς δύο ομάδων οδηγηθούν στην παράταση (όπως ακριβώς συνέβη στην περίπτωση των «πράσινων» και της Εφές), τότε δεν θα μετρούν όσοι πόντοι σημειωθούν στον έξτρα χρόνο.

Με άλλα λόγια, αν Παναθηναϊκός Superfoods και Εφές ισοβαθμήσουν στη διοργάνωση ο μεταξύ τους συντελεστής είναι στο μηδέν και θα μετρήσει το goal average.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο προπονητής των Τούρκων, Βέλιμιρ Περάσοβιτς, επέμενε και στη συνέντευξη Τύπου ότι παίζει ρόλο η διαφορά και στην παράταση, τη στιγμή που ο Τσάβι Πασκουάλ με ειλικρίνεια τόνισε ότι ακόμα και εκείνη την ώρα δεν γνώριζε τι ακριβώς ισχύει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x