Stoiximan Super League

Χιμένεθ: «Σαν το Ρεάλ-Μπάρτσα και το Σεβίλλη-Μπέτις το ΑΕΚ-Ολυμπιακός»

Με δύο από τα μεγαλύτερα ντέρμπι στον κόσμο συνέκρινε το ΑΕΚ-Ολυμπιακός ο Μανόλο Χιμένεθ. Ο κόουτς της Ένωσης... δεν ανοίχτηκε ενόψει του αγώνα της Κυριακής και αποθέωσε τον Πάουλο Μπέντο.

Αναλυτικά όσα είπε στη NOVA ο Μανόλο Χιμένεθ

Για το ντέρμπι της Κυριακής: «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό. Το μοναδικό που μπορεί να πει κάποιος είναι η σκληρή δουλειά, σε συνδυασμό βέβαια με την τύχη, η οποία πολλές φορές είναι απαραίτητη. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Οι τρεις βαθμοί είναι πολύ σημαντικοί για εμάς και θα υπάρχει πολύ πάθος. Για αυτό και θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ, για να πάρουμε τη νίκη. Μπορώ να το συγκρίνω με το ντέρμπι της Σεβίλλης με την Μπέτις κι αυτό της Ρεάλ με την Μπαρτσελόνα».

- Για το αν συμφωνεί με την άποψη ότι όταν αρχίζει ένα ντέρμπι δεν μετράει ούτε η βαθμολογική θέση των ομάδων, ούτε η αγωνιστική τους κατάσταση;

«Μιλάμε για μεγάλες ομάδες, που έχουν πάθος στο παιχνίδι τους. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παίζει με πάθος και να έχει φιλοδοξία στο παιχνίδι της, έτσι ώστε να μπορέσει να ικανοποιήσει τους φιλάθλους. Υπάρχουν πάρα πολλές απόψεις, για αυτό άλλωστε είναι και τόσο όμορφο το ποδόσφαιρο. Εμείς που είμαστε επαγγελματίες οφείλουμε να δουλέψουμε για να προσφέρουμε ένα καλό θέαμα στον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο».

Ένα σχόλιο για τον Πάουλο Μπέντο και την εικόνα του Ολυμπιακού;

«Είναι σπουδαίος επαγγελματίας. Τρέφω μεγάλο σεβασμό όχι μόνο επειδή είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού. Το ίδιο σέβομαι και τον προπονητή της Βέροιας ή οποιασδήποτε άλλης ομάδας. Είμαστε όλοι συνάδελφοι και πρέπει να έχουμε αλληλοσεβασμό. Έχει πολλές αρετές ως προπονητής και ξεχωρίζει».

- Ποιό θα λέγατε ότι είναι το πιο «δυνατό» χαρακτηριστικό στο παιχνίδι του Ολυμπιακού;

«Πρόκειται για μια ιδιαίτερα επιθετική ομάδα, μια ομάδα με έμπειρους ποδοσφαιριστές. Μια ομάδα η οποία σε πολλούς τομείς μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη. Εγώ όμως θέλω να επικεντρωθώ στην εικόνα που θα έχουν οι παίκτες της ΑΕΚ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x