Επικαιρότητα

Νέα «καρφιά» Φίλη κατά Πάνου Καμμένου για τα εξοπλιστικά

Τι θα πράξει ο ίδιος με τα μέτρα- αντίμετρα που θα έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή; Επιμένει στη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. «Συγκυριακή» χαρακτηρίζει τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.

Μπορεί ο Νίκος Φίλης να μην κατέθεσε τελικά την επίκαιρη ερώτηση προς τον Πάνο Καμμένο σχετικά με τα νέα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά «απασφάλισε» μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, τονίζοντας ότι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας οφείλει να ενημερώσει δημοσίως για τις προθέσεις του.

Ο πρώην Υπουργός Παιδείας επέμεινε στην αντιπαράθεση που έχει ανοίξει με τον κυβερνητικό εταίρο των ΑΝΕΛ, σημειώνοντας πως στη σημερινή πραγματικότητας της οικονομικής κρίσης της χώρας για να δώσει 3,5 δις ευρώ για την προμήθεια αεροσκαφών F-35 πρέπει να γίνει δημόσια συζήτηση, με τον ίδιο να προτείνει τη διεξαγωγή της στην αρμόδια Επιτροπή Εξοπλιστικών της Βουλής.

«Καρφώνοντας» μάλιστα ξεκάθαρα τον κο Καμμένο, σχολίασε: «Εδώ δεν έχεις βρει ισοδύναμα για το ειδικό μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ. Δεν τα έχεις. Άρα αυτό δεν συμβάλλει στο αξιόμαχο;» και πρόσθεσε με νόημα αναφερόμενος επίσης στο πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και προαγωγών «αν έχει τρέλα (σ.σ. με το στρατό) να βρει τα ισοδύναμα».

Ο Νίκος Φίλης μάλιστα δεν απέκλεισε να κατατεθεί τελικά η επίμαχη επίκαιρη ερώτηση του ίδιου κι άλλων 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον Πάνο Καμμένο, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για ένα προσχέδιο συζήτησης το οποίο οι ίδιοι θέλουν να τεκμηριώσουν και διαψεύδοντας ότι η κατάθεσή της προσέκρουσε στο «μπλόκο» του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο ίδιος πάντως επέμεινε και στις πρόσφατες δηλώσεις του για συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, επαναλαμβάνοντας μάλιστα την άποψη ότι η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ «είναι συγκυριακή κι όχι στρατηγική», ενώ εξαπέλυσε «κεραυνούς» και εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, υποστηρίζοντας ότι ο ίδιο επιθυμεί συνεργασία με τη ΝΔ.

«Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη υπάρχει ανάγκη για διαμόρφωση σταθερών γραμμών κεντροαριστερά – κεντροδεξιά. Εμείς ενώπιον των πολιτών λέμε υπάρχει θέμα να απογαλακτιστεί το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ. Ο Βενιζέλος λέει όχι. Το ΠΑΣΟΚ να πει δημόσια αν θα πάει με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με τη ΝΔ. Εμένα στόχος όσων είπα ήταν να ανοίξει ένας διάλογος. Δεν μιλάω για συνεργασία σήμερα αλλά για μία μετεκλογική συνεργασία με προγραμματική σύγκλιση κι όχι για οικουμενική», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κος Φίλης.

Όσον αφορά, δε, στα μέτρα – αντίμετρα που πρόκειται να έρθουν προς ψήφιση στη Βουλή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα είναι τέτοια που οι βουλευτές του κόμματος και ο ίδιος θα την ψηφίσουν χωρίς την ανάγκη «μασάζ», βάζοντας ωστόσο ορισμένους αστερίσκους ως «προειδοποιητικές βολές» όπως για παράδειγμα το ενδεχόμενο μείωσης των συντάξεων από φέτος ή την ταυτόχρονη μείωση αφορολογήτου με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων. Ο ίδιος πάντως φάνηκε να θεωρεί δεδομένη τη μείωση του αφορολογήτου.

«Ξέρω όμως ότι η πρόταση που θα καταθέσει η κυβέρνηση δεν θα είναι τέτοια, γιατί δεν μπορεί να περάσει. Μείωση ΕΝΦΙΑ ή ΦΠΑ στα νησιά πιθανόν να είναι αντίμετρα. Αν βέβαια πουν κόβουμε σήμερα συντάξεις δεν το δεχόμαστε! Το θέμα των συντάξεων είναι λεπτό δεν μπορείς να του κόψεις τη σύνταξη και να του μειώσεις και το αφορολόγητο ταυτόχρονα, τον έχεις τελειώσει τον άλλο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιχειρώντας, δε, να αμβλύνει τις εντυπώσεις αναφορικά με τα σχόλια που τον θέλουν να προσπαθεί το τελευταίο διάστημα να ηγηθεί του εσωκομματικού μετώπου, κινούμενος σε διαφορετική γραμμή από αυτή του Μαξίμου, είπε: «Είμαι φανατικά συμπολιτευόμενος δεν είμαι αντιπολιτευόμενος. Είμαι σάρκα εκ της σαρκός αυτού του κόμματος. Δεν είμαι σαρκοβόρο».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x