Euroleague

Παπανικολάου στον ΣΠΟΡ FM: «Αφελείς και χαζοί αν…»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στον ΣΠΟΡ FM και αναφέρθηκε στο πώς άλλαξε η εικόνα του Ολυμπιακού σε σχέση με πριν δυο βράδια. Τα κλειδιά που έφεραν το μπρέικ και η ατάκα για το comeback του στο λιμάνι.

Στο πώς ο Ολυμπιακός «μεταμορφώθηκε» μέσα σε δύο βράδια και έφτασε στο αποψινό μπρέικ στην Πόλη αναφέρθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Κώστας Παπανικολάου.

Ο Έλληνας φόργουορντ απέδωσε στη μαχητικότητα και στην «σκληράδα» την αλλαγή της ερυθρόλευκης εικόνας και τόνισε με νόημα, ενόψει του πέμπτου αγώνα της σειράς στο «καμίνι» του ΣΕΦ, πως: «Θα είμαστε χαζοί και αφελείς αν δεν έχουμε και τότε αυτά τα συστατικά και αφήσουμε την Εφές να κάνει το παιχνίδι της. Από το… ζέσταμα θα πρέπει να τους δείξουμε πως εδώ είναι το γήπεδό μας και ότι για να περάσουν από τον Πειραιά θα πρέπει να ματώσουν».

Αναλυτικά όσα είπε στους 94,6 και τον Νίκο Ζέρβα ο Κώστας Παπανικολάου

Για το τι άλλαξε απόψε σε σχέση με το ματς πριν δύο βράδια: «Καθίσαμε όλα τα παιδιά μαζί και μιλήσαμε για όλες τις πτυχές του παιχνιδιού, καταλήγοντας στο ίδιο συμπέρασμα. Πως πρέπει να παλέψουμε! Να σας πω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα… Βλέπαμε το πρώτο παιχνίδι της σειράς ανάμεσα στη Νταρουσάφακα με τη Ρεάλ και είδαμε τον τρόπο που μπήκε η Ρεάλ στο παρκέ. Μπασκετικά, τους έριξε ξύλο και φάνηκε από την αρχή ότι θα πάει το παιχνίδι εκεί που ήθελε αυτή. Και παράλληλα βλέπαμε τα δικά μας τα plays, που αφήναμε την Εφές να κάνει ό,τι θέλει και να παίζει πιο δυνατά. Αυτό δεν μπορεί να το δέχεται ένας παίκτης του Ολυμπιακού. Έτσι είναι ο χαρακτήρας και η ψυχή αυτής της ομάδας, να μην δέχεται τέτοιες καταστάσεις. Αποφασίσαμε πως αυτό είναι το βασικό που πρέπει να αλλάξουμε, όπως και έγινε. Λίγο στο πρώτο ημίχρονο και σε όλο το δεύτερο. Ήμασταν πολύ μαχητικοί, σκληροί, αναγκάσαμε την Εφές… να τα χάσει. Αυτά είναι τα κλειδιά. Θα είμαστε χαζοί και αφελείς αν δεν έχουμε και στο πέμπτο ματς αυτά τα συστατικά και αφήσουμε την Εφές να κάνει το παιχνίδι της. Από το… ζέσταμα θα πρέπει να τους δείξουμε πως εδώ είναι το γήπεδό μας και ότι για να περάσουν από τον Πειραιά θα πρέπει να ματώσουν. Δεν θα πρέπει να πιστέψουν ούτε μία στιγμή πως μπορούν να κάνουν κάτι καλό στο ΣΕΦ. Θα το παλέψουν, έχουν ταλέντο, αλλά αν εμείς ήμαστε αυτοί που πρέπει να είμαστε, τότε δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Για το αν παίξανε ρόλο τα μεγάλα σουτ και τα συνεχόμενα τρίποντα στην τρίτη περίοδο: «Σίγουρα, αλλά αυτά τα σουτ ήταν σουτ ρυθμού. Σουτ που βγήκαν από καλή άμυνα. Σουτ που βγήκαν επειδή είχαμε αυτοπεποίθηση από τις άμυνες που είχαμε βγάλει νωρίτερα. Αυτό μας ανεβάζει, ενώ παράλληλα δυσκολεύει τους άλλους στην άμυνα. Όλα αυτά είναι μικρές λεπτομέρειες που κάνουν μία ομάδα να νικά. Και εμείς ήμασταν πολύ καλοί σε αυτό το κομμάτι».

Για το αν γύρισε στον Ολυμπιακό για κάτι βράδια σαν το αποψινό, είπε λακωνικά με νόημα: «Και για αυτά…».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x