Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ανακαινίστηκε η μονάδα μεταμόσχευσης νεφρού στο Λαϊκό

Την ανακατασκευασμένη Πτέρυγα Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών στο Λαϊκό εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη,

Την ανακατασκευή χρηματοδότησε μέσω δωρεάς το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και υλοποιήθηκε με τη συνδρομή του Πανελληνίου Συνδέσμου Νεφροπαθών που όπως χαρακτηριστικα αναφέρθηκε στα λιτά εγκαίνια που πραγματοποιήθηκαν σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τη λειτουργία της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού και Χειρουργικής Νεφροπαθών του νοσοκομείου.

Στην τελετή των εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε χοροταστούντος του Αρχιεπίσκοπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» καθηγητής Μούρερ, ο Διοικητής του νοσοκομείου «ΛΑΪΚΟ», μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι του νοσοκομείου.

Στην ανακαίνιση συνέβαλε το υπουργέιο Υγείας που προχώρησε σε αγορά χειρουργικής τράπεζας που θα χρησιμοποιηθεί για τους σκοπούς του προγράμματος μεταμοσχεύσεων του νοσοκομείου ενώ ταυτόχρονα ενισχύθηκε η λειτουργία του προγράμματος με την πρόσληψη εννέα νοσηλευτών με στόχο να μειωθεί ο χρόνος αναμονής στο μισό όσων βρίσκονται στη σχετική λίστα αναμονής.

Πηγή: protothema.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ