Βόλεϊ

Τερζής: «Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ»

Τις συζητήσεις που έχει κάνει με την διοίκηση του ΠΑΟΚ για την ανανέωση της συνεργασίας τους αποκάλυψε ο Θάνος Τερζής, τονίζοντας την επιθυμία του να συνεχίσει να φοράει την φανέλα των πρωταθλητών.

Για την πορεία του ΠΑΟΚ μέχρι την κατάκτηση του φετινού τίτλου και την επιθυμία του να συνεχίσει να αγωνίζεται για τον Δικέφαλο του Βορρά μίλησε ο Θάνος Τερζής.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στην κάμερα της Nova

Για το βραβείο του καλύτερου μπλοκέρ: «Γιατί όχι; Υπάρχει παράδοση! Ήταν ακριβώς στο ίδιο σημείο του γηπέδου (σ.σ με το μπλοκ του Κουρνέτα)».

Για τις σκέψεις του την ώρα του μπλοκ: «Βγαίνει η ένταση όλου του παιχνιδιού! Επειδή είχαμε αμφισβητηθεί όλη τη χρονιά, που δεν είχαμε κερδίσει τον Ολυμπιακό. Από κει και πέρα είναι ένας τελικός, σε ένα πολύ κομβικό σημείο γιατί το παιχνίδι τελείωνε. Ο Ολυμπιακός είχε αρχίσει να παίζει καλύτερα σε αυτό το σετ, οπότε μας έδωσε μια μεγάλη ψυχολογική τόνωση για τη συνέχεια της σειράς των τελικών».

Για το που αφιερώνει το βραβείο: «Θα το αφιερώσω στην οικογένειά μου και στα παιδιά μου και, από εκεί και πέρα, και στους συμπαίκτες μου, γιατί ξέρουν πολύ καλά πως το “τρολάρισμα” για το μπλοκ στους πασαδόρους είναι πολύ μεγάλο και καθημερινό. Η οικογένεια είναι τα παιδιά μου, η γυναίκα μου. Όλοι, γιατί με βοηθάνε και ξέρουμε πολύ καλά πως οι αθλητές θέλουν μεγάλη υποστήριξη για να κάνουν αυτή τη δουλειά».

Για το αν η φάση αυτή «γύρισε» το… διακόπτη των τελικών: «Σίγουρα, γιατί κρίθηκε το τελευταίο σετ στον πόντο. Θα μπορούσε να είχε πάρει το σετ ο Ολυμπιακός, να “γυρνούσε” το παιχνίδι. Δεν θα ξέραμε ποτέ ποια θα ήταν η συνέχεια. Θεωρώ όμως, πως όλη η ομάδα, μετά από εκείνο το παιχνίδι ξεκίνησε να παίζει πάρα πολύ καλά».

Για το αν «γυάλιζε το μάτι» των παικτών του ΠΑΟΚ. στους τελικούς, όπως… γυαλίζει το μάτι του Τερζή στη φάση του μπλοκ:
«Ναι. Για αυτό είπα και πριν, ότι από εκείνο το παιχνίδι και μετά, αφού νικήσαμε τον Ολυμπιακό 3-0 σετ μέσα στην έδρα μας, πιστέψαμε πως μπορούμε να τον κερδίσουμε, κάτι που φάνηκε στο επόμενο ματς όταν νικήσαμε και μέσα στου Ρέντη τον Ολυμπιακό με 3-2 σετ».

Για τον έξαλλο πανηγυρισμό του (σ.σ χτυπώντας το στήθος) όπως συνέβη και πέρυσι στη Σύρο: «Είναι το στυλ που πανηγυρίζω και το “τρολάρισμα” μετά πέφτει σίγουρα. Βλέπω, όμως, πως η διαφορά με το δεύτερο καλύτερο μπλοκ, αυτό του Σωτηρίου, είναι πάρα πολύ μικρή. Τώρα που θα πάω στο δωμάτιο θα του το απονείμω, θα του δώσω το βραβείο, γιατί ειλικρινά η διαφορά ήταν πάρα πολύ μικρή. Σίγουρα το βραβείο ανήκει και σε αυτόν».

Τι «έβγαλε» ο ΠΑΟΚ στους τελικούς που δεν είχε «βγάλει» όλη τη χρονιά: «Νομίζω πως η ομάδα έπαιξε πολύ πιο ώριμα. Προσωπικά, ήξερα ότι η ομάδα έχει πολλές προσωπικότητες που θα “βγάλουν” τον καλό τους εαυτό. Στον πέμπτο τελικό ήταν πάρα πολύ σημαντικό ότι η ομάδα αγωνίστηκε συλλογικά. Όλη η ομάδα έκανε πάρα πολύ καλή προσπάθεια, το παιχνίδι ήταν από όλα τα παιδιά. Ξέραμε ότι δεν βασιζόμαστε σε έναν μόνο παίκτη, ενώ είχε τραυματιστεί και ο Σάσα (σ.σ Στάροβιτς). Αν έπαιζε, η βοήθειά του θα ήταν σίγουρα πολύ μεγάλη. Από εκεί και πέρα, ξέραμε ότι όλοι οι υπόλοιποι θα έπρεπε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, έτσι ώστε να καλύψουμε το κενό του. Και ο Χάρης Σακόγλου έπαιξε πάρα πολύ καλά, αλλά θεωρώ ότι όλα τα παιδιά φτάσανε στο μέγιστο, και έτσι μπορέσαμε και πήραμε τη νίκη».

Για το αν έχει υπογράψει ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ: «Όχι, αλλά έχω μιλήσει. Το κλίμα είναι θετικό, θα μιλήσω και με τον κύριο Τσαλόπουλο και θα δούμε τις επόμενες ημέρες. Θέλω να μείνω στον ΠΑΟΚ και νομίζω πως και η ομάδα είναι πολύ θετική. Θεωρώ ότι θα τα βρούμε, δεν νομίζω πως θα υπάρχει κάποιο πρόβλημα».

Για το γούρι διετίας της «γιαγιάς» που αποθεώθηκε στο σύνθημα των πρωταθλητών κατά την πτήση επιστροφής στη Θεσσαλονίκη με τον τίτλο: «Δεν ξέρω αν πρέπει να αποκαλύψω το μυστικό, αλλά θα δώσω μία είδηση. Πρόκειται για τη μητέρα του οδηγού ενός λεωφορείου, την οποία την έχει μαζί του στα δρομολόγια. Την είχαμε συναντήσει και πέρυσι στους ημιτελικούς, κάθεται πάντα σε συγκεκριμένη θέση, πίσω δεξιά. Φέτος μπήκαμε στο λεωφορείο για τους τελικούς και με το που την είδαμε με το Γιάννη (σσ. Τακουρίδη) λέμε “αποκλείεται, είναι η γνωστή γιαγιά” και έγινε σύνθημα. Στο αεροπλάνο βέβαια, δεν ήταν η ίδια, αλλά σηκώθηκε κάποια γιαγιά και… θεώρησε ότι αναφερόμαστε σε αυτήν. Στο αεροδρόμιο εξάλλου, οι οπαδοί μας φωνάζανε το σύνθημα, χωρίς να ξέρουν τι σημαίνει… (γέλια)! Αυτό το σύνθημα το ξεκίνησε από πέρυσι ο Κουρνέτας, ο οποίος οφείλω να πω , ότι είναι ευρηματικός, σαν τους οπαδούς του ΠΑΟΚ».

Για τη «γεύση» που άφησε στο φινάλε η σεζόν από το επίπεδο των τελικών: «Σίγουρα οι τελικοί ήταν πολύ καλοί, είχαμε και το “σπάσιμο” των εδρών, παίχθηκε αρκετά καλό βόλεϊ, όχι βέβαια σε όλους, αλλά θεωρώ στους περισσότερους, υπήρχε μεγάλη ένταση, γεμίσανε τα γήπεδα… Θεωρώ πως ήταν αρκετά συναρπαστικοί οι τελικοί που άφησαν φυσικά μια πολύ καλή “γεύση” για εμάς, γιατί παρόλο που η χρονιά δεν κύλησε με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, στο τέλος καταφέραμε και πήραμε το πρωτάθλημα».

Για το «αύριο» της Εθνικής και σύγκριση παρελθόντος-παρόντος: «Θεωρώ ότι υπάρχει πάρα πολύ καλό κλίμα αυτή τη στιγμή. Το αρνητικό, ότι δεν υπάρχει πολύς μεγάλος χρόνος προετοιμασία, ίσως είναι και θετικό. Είμαστε σε αγωνιστικό ρυθμό όλα τα παιδιά, κάποιοι από εμάς παίζαμε και την προηγούμενη εβδομάδα. Υπάρχει λίγος χρόνος βέβαια για την προετοιμασία, αλλά ξαναλέω πως ίσως αυτό και να λειτουργήσει θετικά γιατί υπάρχει πολύ μεγάλη όρεξη από τα παιδιά, φαίνεται και απ’ τις προπονήσεις. Το επίπεδο των προπονήσεων είναι πολύ υψηλό, οπότε μ’ αυτά τα φιλικά πλαισιώνοντας λιγάκι την προετοιμασία, θεωρώ ότι μπορούμε να πάμε αρκετά καλά στον όμιλο».

Για το πώς σχολιάζει τις δηλώσεις του Δημήτρη Τζούριτς για την Εθνική: «Το κλίμα είναι πολύ καλό, ασχολούμαστε μόνο με την προπόνηση και νομίζω πως αυτό βγαίνει και εύκολα από όλα τα παιδιά. Μακάρι αυτό να συνδυαστεί και με επιτυχία, γιατί είπαμε υπάρχει μια φουρνιά αθλητών. Τα παιδιά όλα έχουν προσπαθήσει, υπάρχουν κάποια παιδιά που είναι 22-24 χρονών. Εκτός από τον Φράγκο και τον Δημήτρη (σ.σ Τζούριτς), που είναι αρκετά χρόνια και θα μπορούσαν να είχαν “εισπράξει” κάτι τα άλλα παιδιά Πρωτοψάλτης, Κουμεντάκης, Κοκκινάκης…»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x