Πόλο

«Μπλόκαρε» το σερί του Ολυμπιακού και το σήκωσε η Βουλιαγμένη!

Στο Κύπελλο σταμάτησε η απόλυτη κυριαρχία του Ολυμπιακού στο πόλο! Η Βουλιαγμένη επιβλήθηκε 8-7 στον τελικό του Final 4, επέστρεψε στους τίτλους και διέλυσε με κρότο το απίθανο σερί των «ερυθρόλευκων»

Το 4ο κύπελλο Ελλάδας στην υδατοσφαίριση ανδρών πανηγυρίζει ο ΝΟ Βουλιαγμένης, αφού στον τελικό του Final 4 του Καρπενησίου επιβλήθηκε του Ολυμπιακού με 8-7. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ολυμπιακού στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις του, έπειτα από τέσσερα χρόνια και δώδεκα ημέρες (τελευταία ήττα 8/5/2013)!

Ήταν, δε, η πρώτη νίκη του ΝΟΒ σε τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό από το 1999, όταν και πάλι είχε επιβληθεί με 8-7 στην Κέρκυρα. Έκτοτε, στους αγώνες που έκριναν τον συγκεκριμένο θεσμό, μετρούσε επτά σερί ήττες.

Όμως ο Χρήστος Αφρουδάκης και η νεανική ομάδα του Κώστα Λούδη κατάφεραν να διακόψουν αυτό το αρνητικό σερί δείχνοντας ότι κάτι καλό δημιουργείται και πάλι στο Λαιμό. Πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας του ΝΟ Βουλιαγμένης, Μανώλης Ζερδεβάς που πραγματοποίησε έντεκα (11) αποκρούσεις στον τελικό (61%).

inner

Οι τυπικά φιλοξενούμενοι έπαιξαν εκπληκτική άμυνα στον παίκτη λιγότερο (4/12 είχε ο Ολυμπιακός στον παραπάνω), ενώ εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο και την απουσία του Γιάννη Φουντούλη, ακρογωνιαίου λίθου του Ολυμπιακού. Από τη μεριά της η ομάδα του Κώστα Λούδη μπορεί να μην είχε σπουδαίο ποσοστό στον παραπάνω (3/13), όμως βρήκε λύσεις από την περιφέρεια, όπου σημείωσε τέσσερα γκολ και από το φουνταριστό, όπου σημείωσε ένα γκολ με το Νεμάνια Βίτσο.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δύνατά στον αγώνα και με γκολ των Γενηδουνιά και Μουρίκη προηγήθηκε με 2-0. Όμως οι «μπέμπηδες» ισοφάρισαν πριν τη λήξη του πρώτου οκταλέπτου σε 2-2, χάρη σε γκολ των Αφρουδάκη και Καπότση. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός πήρε εκ νέου προβάδισμα (3-2) με γκολ του Γιάνοβιτς, όμως και πάλι ο Χρυσοσπάθης ισοφάρισε σε 3-3. Το γκολ του Μυλωνάκη 5:10 πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου έμελλε να είναι και το τελευταίο του ημιχρόνου (4-3).

Στην αρχή του δεύτερου μέρους ο Στέλιος Αργυρόπουλος έδωσε και πάλι προβάδισμα δύο γκολ στους Πειραιώτες (5-3), όμως δύο γκολ των Χρυσοσπάθη και Καπότση έφεραν και πάλι το παιχνίδι στην ισοπαλία. Στο τελευταίο λεπτό του τρίτου οκταλέπτου, οι Ντόσκας και Τίγκας διαμόρφωσαν το 6-6 και το τελευταίο οκτάλεπτο αναμενόταν συγκλονιστικό.

Εκεί ο Ολυμπιακός πήρε και πάλι τα ηνία με γκολ του Γενηδουνιά (7-6), όμως δύο γκολ των Βίτσο και Σολανάκη έβαλαν μπροστά για πρώτη φορά την ομάδα των νοτιών προαστίων 3:13 πριν τη λήξη. Από εκεί και πέρα ο Ζερδεβάς κράτησε με τρομερές επεμβάσεις την ομάδα του και στην τελευταία φάση το σουτ του Ποντικέα από τα οκτώ μέτρα αποκρούστηκε από τον MVP του Final-4.

Ολυμπιακός – ΝΟ Βουλιαγμένης 7-8(2-2, 2-1, 2-3, 1-2)

Ολυμπιακός (Θοδωρής Βλάχος): Πάβιτς, Μυλωνάκης 1, Δελακάς, Γενηδουνιάς 2, Πρέκας, Ποντικέας, Ντόσκας 1, Μουρίκης 1, Κολόμβος, Γιάνοβιτς 1, Αργυρόπουλος – Κανακάκης 1, Γαλανόπουλος

ΝΟ Βουλιαγμένης (Κώστας Λούδης): Ζερδεβάς, Κοπελιάδης, Δελαγραμμάτικας, Καλογερόπουλος, Χρυσοσπάθης 2, Γούβης, Αφρουδάκης 1, Καλαϊτζής, Βίτσο 1, Καπότσης 2, Τίγκας 1, Σολανάκης 1, Κουρούβανης Δ., Δήμου, Πάτερος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x