Επικαιρότητα

Πτώση στο Χρηματιστήριο παρά την έκδοση του νέου ομολόγου

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σχεδόν 2% και πλέον κινείται στα όρια των 830 μονάδων, εκεί που προ τριημέρου διεκδικούσε το άλμα πάνω απ' τις 860.

Το ΧΑ συνεχίζει και σήμερα να κινείται κόντρα στη συγκρατημένα θετική υποδοχή της εξόδου της χώρας στις αγορές. Από νωρίς το μεσημέρι οι ρευστοποιήσεις θέσεων έχουν ενταθεί με στόχευση κυρίως τους τραπεζικούς τίτλους.

Ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί σχεδόν 2% και πλέον κινείται στα όρια των 830 μονάδων, εκεί που προ τριημέρου διεκδικούσε το άλμα πάνω απ' τις 860! Αυτά είναι τα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα αλλά και ένα επίπεδο στήριξης το οποίο εφόσον, όπως δείχνει μέχρι στιγμής, «σπάσει» τότε θα υπάρξουν νέα δεδομένα στην τεχνική ανάλυση.

Μεγαλύτερες οι πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές με τον κλαδικό δείκτη να δείχνει -4,3% εν μέσω έντονων φημών για πιθανό reverse split της Πειραιώς και το δείκτη να έχει χάσει και την στήριξη των 1084 μονάδων, η οποία ενεργοποιεί κινήσεις «stop loss».

Ο FTSE 25 υποχωρεί κατά 1,32% και ο FTSE Mid Cap κατά 2,26%.

Στο κόκκινο οι περισσότερες μετοχές στο ταμπλό. Ενδεικτικά, η μετοχή της Πειραιώς υποχωρεί κατά 5,73%, η Εθνική καταγράφει πτώση 4,3% και η Eurobank κατά 4,2% ενώ η Alpha Bank υποχωρεί κατά 3,54%. Στις μη τραπεζικές μετοχές, η Βιοχάλκο, η ΕΧΑΕ και η Lamda Development υποχωρούν πάνω από 3% ενώ απώλειες 2% καταγράφει η Τέρνα Ενεργειακή.

Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται σε 54,75 εκατ. ευρώ.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x