Επικαιρότητα

Κηδεύτηκε η 8χρονη Σάφι Ρούσσου που είχε σκοτωθεί στο Manchester Arena

Στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ έγινε η κηδεία της Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, της 8χρονης Βρετανίδας κυπριακής καταγωγής που ήταν θύμα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Manchester Arena.

Στον καθεδρικό ναό του Μάντσεστερ, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε νωρίς το απόγευμα η κηδεία της Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, της 8χρονης Βρετανίδας κυπριακής καταγωγής που ήταν το νεαρότερο θύμα της βομβιστικής επίθεσης αυτοκτονίας στο Manchester Arena.

Η επίθεση του Σαλμάν Αμπέντι στο τέλος της συναυλίας της ποπ σταρ Αριάνα Γκράντε στις 22 Μαΐου προκάλεσε το θάνατο 22 ανθρώπων και τον τραυματισμό 116. Η κηδεία της Σάφι ήταν η τελευταία που πραγματοποιήθηκε για τα θύματα.

Η οικογένεια της μικρής Σάφι είχε ζητήσει από όσους θα ήθελαν να την αποχαιρετίσουν να φέρουν μόνο ένα τριαντάφυλλο, το λουλούδι που ήταν το μεσαίο όνομα του κοριτσιού ('Rose').

Μέσα σε μία φορτισμένη ατμόσφαιρα, συγγενείς, φίλοι και συμπολίτες, πολλοί εκ των οποίων φορούσαν ρούχα σε ροζ ή άλλη φωτεινή απόχρωση, «γιόρτασαν» τη σύντομη ζωή της Σάφι Ρούσσου, όπως η οικογένειά της είχε πει ότι θα ήθελε η ίδια να γίνει.

Στον επικήδειο που ανέγνωσε πρώτος ο διευθυντής του σχολείου της, η Σάφι περιγράφηκε ως ένα κορίτσι «έμπνευση» για όσους τη γνώριζαν. «Κάθε φορά που τη φέρνω στο μυαλό μου χαμογελώ», είπε ο δάσκαλός της.

Στη συνέχεια ακούστηκαν ηχογραφημένα μηνύματα συμμαθητών της που την αποχαιρετούσαν.

Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x