Αγγλία

Λάβετε θέσεις, αρχίζει το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου!

Φώτα, κάμερες, πάμε! Μουρίνιο, Γκουαρδιόλα, Κόντε, Κλοπ και Βενγκέρ φορούν τα κοστούμια. Λουκάκου, Μοράτα, Λακαζέτ, Σαλάχ καθαρίζουν τις κάννες και όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα της Premier League.

Όλα είναι έτοιμα για την πρώτη σέντρα στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, το οποίο φέτος θα είναι πιο λαμπερό από ποτέ. Και αυτό, διότι οι ομάδες της Premier League που ξεκινάει απόψε, ξόδεψαν περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο ευρώ για μεταγραφές, τινάζοντας τη «μπάνκα» στον αέρα.

Οι διεκδικητές του τίτλου... γνωστοί. Μετά από καιρό, Πεπ Γκουαρδιόλα και Ζοσέ Μουρίνιο, αποτελούν τους βασικούς μονομάχους για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα και φέτος είναι πιο ενδιαφέρουσα από ποτέ. Οι δύο κορυφαίοι προπονητές της εποχής τους, ετοιμάζονται για «μάχη» για την Premier League, αλλά και τη δόξα για το ποιος θα είναι το αφεντικό του Μάντσεστερ.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα «έσπρωξε» πολύ χρήμα, αφού πλέον πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να κάνει αυτό για το οποίο πληρώθηκε αδρά. Να πάρει δηλαδή το πρωτάθλημα. Ο Καταλανός τεχνικός έδωσε ένα τσουβάλι λίρες για μεταγραφές, σπάζοντας το φράγμα των 200 εκ. ευρώ και βάλει πλώρη για... ασημικά.

Η φιλοσοφία του φέτος, ξεκινάει από την άμυνα. Οι Γουόκερ, Ντανίλο και Μεντί συνθέτουν το παζλ στα μετόπισθεν, ενώ η απόκτηση του Μπερντάρντο Σίλβα κάνει ακόμα πιο δυνατή την frond line των «πολιτών».

Από κοντά, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, θα προσπαθήσει να δει τίτλο και ο Ζοσέ Μουρίνιο. Πέρσι έσωσε μια κάκιστη χρονιά με την κατάκτηση του Europa League, αλλά φέτος θα είναι στριμωγμένος. Αποτελεί τη μόνη λύση στη μετα-Φέργκιουσον εποχή και καλείται να το αποδείξει. Η μεταγραφή του Λουκάκου, του πρώτου σκόρερ της περσινής χρονιάς, έγινε με φόντο την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως επίσης και αυτή του Μάτιτς.

Από εκεί και πέρα, τις δύο ομάδες του Μάντσεστερ, ακολουθούν η πρωταθλήτρια Τσέλσι του Αντόνιο Κόντε, αλλά και η Λίβερπουλ, αφού για πρώτη φορά από τη μέρα που πάτησε το πόδι του στο Μερσεϊσάιντ, ο Γιούργκεν Κλοπ μίλησε ανοικτά για τίτλο.

Όσον αφορά την πρεμιέρα, ξεχωρίζει το παιχνίδι ανάμεσα στην Άρσεναλ και τη Λέστερ που ανοίγει την αυλαία του πρωταθλήματος. Οι «κανονιέρηδες» μετρούν επτά συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι στη Λέστερ και αυτό θα επιχειρήσουν να κάνουν και το βράδυ της Παρασκευής. Εκτός θα είναι σίγουρα ο τιμωρημένος Κοσιελνί, ενώ προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι Μουστάφι, Οζίλ, Ράμσεϊ, Καθόρλα και Σάντσες. Από την άλλη η Λέστερ θα στερηθεί τις υπηρεσίες του φευγάτου Μαχρέζ.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα ματς, η Τσέλσι υποδέχεται τη Μπέρνλι, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι αντιμετωπίζει τη νεοφώτιστη Μπράιτον. Η αυλαία θα πέσει την Κυριακή με το παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι στη Γουέστ Χαμ.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/8

Άρσεναλ – Λέστερ (21.45)

Σάββατο 12/8

Γουότφορντ – Λίβερπουλ (14.30)
Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ (17.00)
Έβερτον – Στόουκ
Κρίσταλ Πάλας – Χάντερσφιλντ
Σαουθάμπτον – Σουόνσι
Τσέλσι – Μπέρνλι
Μπράιτον – Μαν. Σίτι (19.30)

Κυριακή 13/8

Νιουκάστλ – Τότεναμ (15.30)
Μαν. Γιουνάιτεντ – Γουέστ Χαμ (18.00)

Η επόμενη (2η) αγωνιστική

Σάββατο 19/8

Σουόνσι – Μαν. Γιουνάιτεντ
Σαουθάμπτον – Γουέστ Χαμ
Μπορνμουθ – Γουότφορντ
Λίβερπουλ – Κρίσταλ Πάλας
Λέστερ – Μπράιτον
Μπέρνλι – Γουέστ Μπρομ
Στόουκ – Άρσεναλ

Κυριακή 20/8

Χάντερσφιλντ – Νιουκάστλ
Τότεναμ – Τσέλσι

Δευτέρα 21/8

Μαν. Σίτι – Έβερτον

Επιμέλεια: Γιώργος Σπανομανώλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x