Champions League

Ο νόμος του Κέιν!

Με το δεξί η Τότεναμ. Έχοντας «καυτό» τον Κέιν, οι Λονδρέζοι λύγισαν (3-1) την Ντόρτμουντ και έπιασαν κορυφή με το «καλημέρα» στον όμιλό τους. Κακώς δεν μέτρησε τέρμα του Ομπαμεγιάνγκ στο 2-1.

Κουμάντο έκανε η Τότεναμ.

Με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει δις (15’, 60’)και να δείχνει τον δρόμο προς τη νίκη, οι Λονδρέζοι επικράτησαν 3-1 της Ντόρτμουντ στο σπίτι τους και ξεκίνησαν με το δεξί στο φετινό Champions League. Παράλληλα, έφεραν θετικό αποτέλεσμα στην έδρα τους ύστερα από τρεις σερί ήττες που είχαν κάνει πέρυσι στη φάση των νοκ-άουτ.

Ο Σον άνοιξε το σκορ στο 4’ και οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με γκολάρα του Γιαρμολένκο στο 11ο λεπτό, αλλά η ομάδα του Ποκετίνο πήρε το «τρίποντο» με τα δύο γκολ του Άγγλου φορ.

Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις με δεύτερη κίτρινη ο Βερτόνχεν και θα χάσει το επόμενο ματς που είναι με τον ΑΠΟΕΛ.

inner

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Τότεναμ-Ντόρτμουντ
(4’ Σον, 15’, 60’Κέιν-11’ Γιαρμολένκο)

Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ
(12’, 51’ πεν. Ρονάλντο, 61’ Ράμος)

Βαθμολογία 8ου ομίλου
Ρεάλ 3 (3-0)
Τότεναμ (3-1)
Ντόρτμουντ 0 (1-3)
ΑΠΟΕΛ 0 (0-3)

Επόμενη αγωνιστική (26/09, 21:45)
Ντόρτμουντ-Ρεάλ Μαδρίτης
ΑΠΟΕΛ-Τότεναμ

Το ματς

«Δαιμονισμένο» (όπως αναμενόταν λόγω της… φύσης των δύο ομάδων) ήταν το ξεκίνημα του ματς, με την Τότεναμ ως γηπεδούχο να προσπαθεί να επιβάλλει τον δικό της νόμο. Οι Λονδρέζοι στο 4’ έκλεψαν την μπάλα στο κέντρο και με τους φιλοξενούμενους να έχουν την άμυνά τους στη σέντρα ο Κέιν έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Σον που βγήκε πολύ γρήγορα στην αντεπίθεση και ο Παπασταθόπουλος δεν μπόρεσε να τον σταματήσει. Έτσι, ο Ασιάτης δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ.

Το παιχνίδι συνέχισε να έχει ωραίο ρυθμό από εκείνο το σημείο και μάλιστα ακόμη καλύτερο, καθώς η Ντόρτμουντ επεδίωξε να πιέσει για να φέρει την κατάσταση στα ίσα. Αυτό έγινε στο 11’ με την «ρουκέτα» του Γιαρμολένκο που «εκτέλεσε» τον Γιορίς. Ωστόσο, η χαρά των Γερμάνων δεν κράτησε πολύ, αφού ο Κέιν έκανε σόλο προσπάθεια από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με εξαιρετικό τελείωμα έδωσε προβάδισμα στους Λονδρέζους που δεν πρόλαβαν καν να αγχωθούν μετά την ισοφάριση.

Η αναμέτρηση συνέχισε να κινείται σε υψηλό τέμπο και στο δεύτερο μέρος με την Ντόρτμουντ να αναζητά το δεύτερο γκολ και λίγο έλειψε να έρθει. Για την ακρίβεια έπρεπε να έρθει, αφού ο Ομπαμεγιάνγκ στο 57’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και κακώς δεν μέτρησε το τέρμα, αφού υποδείχθηκε κακώς σε αντικανονική θέση (ήταν τρεις συμπαίκτες του). Λίγο αργότερα, ο Κέιν «χτύπησε» και πάλι και έδωσε σαφές προβάδισμα για νίκη στην ομάδα του, που μπόρεσε να το διαχειριστεί μέχρι τέλους.



Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Λορίς, Οριέ, Αλντερβάιρελντ, Ντάβινσον Σάντσες, Βερτόνχεν, Μπεν Ντέιβις, Ντάιερ, Μουσά Ντεμπελέ, Σον Χέουνγκ-Μιν (83' Σισοκό), Έρικσεν, Κέιν (87' Γιορέντε).

Ντόρτμουντ (Πέτερ Μπος): Μπούρκι, Πίστσεκ, Παπασταθόπουλος, Τοπράκ (80' Ζαγκαντού), Τόλιαν, Σαχίν, Νταχούντ (72' Γκονσάλο Κάστρο), Καγκάουα (66' Γκέτσε), Γιαρμόλενκο, Πούλισιτς, Ομπαμεγιάνγκ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x