Stoiximan Super League

«Να αναλάβουμε τις ευθύνες μας» είπαν στα αποδυτήρια οι παίκτες του Ολυμπιακού

Η κατάσταση στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού ήταν απογοητευτική μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα και δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά, μετά τη νέα απογοητευτική εμφάνιση των «ερυθρόλευκων».

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Κανείς δε μιλούσε και ο Χάσι ήταν έτοιμος να «σκάσει», με τον προπονητή των Πειραιωτών να μην μπορεί να πιστέψει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του.

Η πρωτοβουλία του Μποτία

Αυτό που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι υπήρξε μια πρωτοβουλία από πλευράς του Αλμπέρτο Μποτία, με τον Ισπανό κεντρικό αμυντικό να μπαίνει στα αποδυτήρια και να μιλά στους συμπαίκτες του. Ο Μποτία είναι τραυματίας εδώ και δύο μήνες και δεν έχει παίξει σ' επίσημο ματς της ομάδας του λιμανιού, ωστόσο είναι από τους πιο παλιούς παίκτες της ομάδας και γι' αυτό το λόγο αποφάσισε να πάρει αυτή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

«Η κατάσταση δεν περιγράφεται με λόγια κι αυτό που βλέπουμε δεν μπορεί να συνεχιστεί. Πρέπει να μπει ένα τέλος σ' αυτή την εικόνα. Είμαστε Ολυμπιακός, είμαστε η μεγαλύτερη ομάδα και δεν μπορούμε να παίζουμε αυτό το ποδόσφαιρο» ήταν τα πρώτα λόγια του Ισπανού, με τους υπόλοιπους παίκτες να συμφωνούν κουνώντας χαρακτηριστικά τα κεφάλια τους.

«Είμαστε σε δύσκολη φάση, τίποτε δε πάει καλά αλλά πρέπει ν' αλλάξουμε πολλά πράγματα. Όλοι έχουμε ευθύνες και πρέπει να τις αναλάβουμε. Είναι η στιγμή λοιπόν να δούμε τι δεν κάνουμε καλά, να συζητήσουμε τι γίνεται λάθος ώστε να μπει ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Υπάρχουν μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια και το μόνο σίγουρο είναι πως δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Όλοι λοιπόν να κάνουμε την αυτοκριτική μας, είμαστε ομάδα και κερδίζουμε ή χάνουμε όλοι μαζί. Αποφάσισα να μιλήσω σαν ένας από τους παλιούς παίκτες του Ολυμπιακού και νομίζω ότι όλοι συμφωνείτε μ' αυτά που είπα», πρόσθεσε ο Μποτία.

Όπως προαναφέραμε οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν είχαν να πουν κάτι διαφορετικό απ' αυτά που είπε ο Ισπανός κεντρικός αμυντικός. Κανείς άλλωστε δεν είχε όρεξη για πολλές κουβέντες μετά τη νέα κακή εμφάνιση και το σίγουρο είναι πως η ψυχολογία τους δεν είναι στο καλύτερο επίπεδο.

Μεγάλη μέρα στου Ρέντη

Η σημερινή μέρα είναι κάτι παραπάνω από σημαντική για τον Ολυμπιακό και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζεται πρώτα απ' όλα να συζητήσουν και με τον προπονητή τους. Ο Χάσι σκοπεύει να μιλήσει στους παίκτες του στη διάρκεια της σημερινής προπόνησης, βλέποντας ότι πλέον η κατάσταση έχει ξεφύγει και πως ο Ολυμπιακός δεν μπορεί ν' αντιμετωπίσει τα μεγάλα προβλήματα που έχει στο παιχνίδι του.

Και είναι ζητήματα στα οποία καλείται να βρει λύσεις ο προπονητής του, χωρίς όμως να υπάρχουν εμμονές. Αυτό είναι ένα θέμα πολύ σημαντικό σε ότι αφορά τη νοοτροπία με την οποία σχεδιάζει την εντεκάδα της ομάδας του ο 45χρονος κόουτς και αυτό που οφείλει να καταλάβει ο Χάσι είναι πως δεν υπάρχουν «παιδιά» και «αποπαίδια» στο ρόστερ.

* Ότι όλα είναι ανοιχτά είναι δεδομένο. Όπως προαναφέραμε η σημερινή μέρα είναι πολύ σημαντική και θα συζητηθούν πολλά στου Ρέντη.

* Ένα ακόμα ματς στο οποίο ο Καπίνο «κρατάει» τον Ολυμπιακό. Και σε κάθε ματς οι συμπαίκτες του κάνουν το ένα λάθος πίσω απ' το άλλο και μένει ο νεαρός γκολκίπερ για να «βγάλει τα κάστανα απ' τη φωτιά».

*Αν ο Ζιλέ και ο Μάριν άρεσαν τόσο πολύ στον Χάσι εναντίον της Σπόρτινγκ, που ο Αλβανός τεχνικός αποφάσισε να τους ξαναβάλει βασικούς και με τον Αστέρα, τότε τα πολλά λόγια είναι «φτώχεια».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x