Stoiximan Super League

Η νύχτα που η Τούμπα έγινε ευρωπαϊκή έδρα του Ολυμπιακού!

Το πιο σπουδαίο απ’ όλα, όμως, δεν ήταν τόσο η έδρα όσο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών υποστήριζε τον σύλλογο του Πειραιά!

Αυτές τις εποχές της έντονης οργής και της μόνιμης αντιπαράθεσης μπορεί να ακούγεται εξωφρενικό αλλά υπήρξε μία εποχή, τον Σεπτέμβρη του 1975, που ο Ολυμπιακός έπαιξε ως γηπεδούχος στη Θεσσαλονίκη και, μάλιστα, στην Τούμπα για ματς του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης.

Το πιο σπουδαίο απ’ όλα, όμως, δεν ήταν τόσο η έδρα όσο το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θεατών υποστήριζε τον σύλλογο του Πειραιά!

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί απόσπασμα από το βιβλίο-μπεστ σέλερ, του Χρήστου Σωτηρακόπουλου με τίτλο «Ταξίδι στ’ αστέρια», κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Τόπος» και αναπαράγεται με την ευγενική άδεια του συγγραφέα.

Μας μεταφέρει σε μία εποχή πολύ μακρινή σε μία Ελλάδα, η οποία είχε διαφορετικές αξίες και που πράγματα και συμπεριφορές που σήμερα θαυμάζουμε σε χώρες της Ευρώπης, ήταν φυσιολογικές στη δική μας καθημερινότητα.

Το απόσπασμα:

«Για τρίτη συνεχόμενη σεζόν, ο Ολυμπιακός το 1975-76 θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στο πιο σπουδαίο Κύπελλο, έχοντας μία σημαντική φυσιογνωμία στον πάγκο του, τον Άγγλο Βικ Μπάκιγχαμ.

Ο πρώην τεχνικός του Άγιαξ και της Μπαρτσελόνα, που στη χώρα μας είχε δουλέψει ήδη στον Εθνικό (δελεασμένος από τα χρήματα του αείμνηστου Δημήτρη Καρέλλα) δέχτηκε την πρόταση της νέας διοίκησης του Ολυμπιακού που είχε προκύψει μετά την οριστική αποχώρηση του αείμνηστου Νίκου Γουλανδρή.

Ωστόσο ο κύκλος της σπουδαίας ομάδας που είχε δημιουργήσει ο Λάκης Πετρόπουλος έκλεινε. Το έργο των πρωταθλητών έγινε πολύ δύσκολο από τη στιγμή που η κλήρωση της Ζυρίχης έστειλε πάνω τους την Ντιναμό Κιέβου του Βαλερί Λομπανόφσκι.

Η ουκρανική ομάδα που εκπροσωπούσε τη Σοβιετική Ενωση ήταν η κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης της προηγούμενης σεζόν, αφού είχε διαλύσει στον τελικό με 3-0 τη Φερεντσβάρος.



Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο sport-retro.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x