F1

Νίκησε και ξέφυγε ο Χάμιλτον, εφιάλτης για Ferrari

Σε μία ανέλπιστη νίκη στην πίστα της Σινγκαπούρης έφτασε ο Λιούς Χάμιλτον ο οποίος εκμεταλλεύτηκε τις αποχωρήσεις των δύο Ferrari και αύξησε την διαφορά από τον 2ο Φέτελ στους 28 βαθμούς.

Την 60η νίκη της καριέρας του και 7η φετινή πέτυχε σήμερα ο Λιούς Χάμιλτον.

Σε μία αρκετά επεισοδιακή αναμέτρηση ο Βρετανός εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον… χαμό που επικράτησε κατά την εκκίνηση του Grand Prix της Σινγκαπούρης και εκτόξευσε την διαφορά από τους διώκτες του στους 28 βαθμούς. Δεύτερος ήταν ο Ρικιάρντο και τρίτος ο Μπότας.

Ας πάρουμε ωστόσο τα πράγματα από την αρχή. Εκεί δηλαδή που κρίθηκε και ο σημερινός αγώνας.

Με το που δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης, ο Κίμι Ραϊκόνεν πραγματοποιώντας εκπληκτικό ξεκίνημα, θέλησε να πάρει τα ηνία και να περάσει μπροστά από τον Σεμπάστιαν Φέτελ. Ωστόσο, αυτός που έμελλε να κάνει τη… ζημιά ήταν ο Μαξ Φερστάπεν.

Ο Βέλγος οδηγός μπήκε σφήνα ανάμεσα στις δύο Ferrari, συγκρούστηκε με τον Φιλανδό με τους δύο οδηγούς να εγκαταλείπουν πρόωρα τον αγώνα. Από την σύγκρουση αυτή, επηρεάστηκε και ο Σεμπάστιαν Φέτελ ο οποίος είδε το ψυγείο του να αντιμετωπίζει πρόβλημα, να συγκρούεται με τον τοίχο και να εγκαταλείπει και αυτός την κούρσα λίγο αργότερα.

Μεγάλος κερδισμένος από όλα αυτά ήταν ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος διατήρησε το προβάδισμα του στο υπόλοιπο του αγώνα, αντίκρισε πρώτος την καρώ σημαία, ξέφυγε 28 βαθμούς από τον δεύτερο της βαθμολογίας Σεμπάστιαν Φέτελ και έκανε τεράστιο βήμα τίτλου.

Η κατάταξη
inner

Βαθμολογία οδηγών

Χάμιλτον 263

Φέτελ 235

Μπότας 212

Ρικιάρντο 162

Ράικονεν 138

Φερστάπεν 68

Πέρεζ 68

Οκόν 56

Σάινθ 48

Χούλκενμπεργκ 34

Μάσα 31

Στρολ 28

Γκροζιάν 26

Μάγκνουσεν 11

Αλόνσο 10

Φαντόρν 7

Βερλάιν 5

Κβιάτ 4

Πάλμερ 0

Έρικσον 0

Τζιοβινάτσι 0

Βαθμολογία κατασκευαστών

Mercedes 475

Ferrari 373

Red Bull 230

Force India 125

Williams 59

Toro Rosso 52

Haas 35

Renault 37

McLaren 17

Sauber 5

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x