Ισπανία

Ο Γκουαρντιόλα στηρίζει τον Πικέ

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι «έβαλε πλάτη» στη στάση του νεαρού αμυντικού για το θέμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και κατέκρινε την ισπανική κυβέρνηση.

Ο Ζεράρ Πικέ είναι -ούτως ή άλλως αλλά από χθες έγινε ακόμα μεγαλύτερος- στόχος μεγάλης και αρνητικής κριτικής από τον ισπανικό Τύπο, με την θέση που κρατά για το θέμα της Καταλανικής ανεξαρτησίας.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα ρωτήθηκε σχετικά και δεν δίστασε να εκφράσει τον θαυμασμό του για τον ποδοσφαιριστή της Μπαρτσελόνα: «Μπορεί να διαφωνείς ή όχι μαζί του, αλλά ο Πικέ είναι ένας γενναίος τύπος», τόνισε.

Ο Καταλανός προπονητής δεν δίστασε μάλιστα να καταφερθεί ενάντια της ισπανικής κυβέρνησης με αφορμή τα αιματηρά επεισόδια που διαδραματίστηκαν στα εκλογικά κέντρα: «Όλος ο κόσμος είδε τι συνέβη. Έστειλαν 700 συμπατριώτες τους στο νοσοκομείο. Έσπασαν τα δάχτυλα μιας κοπέλας που πήγε να ψηφίσει. Αν ήμουν στη θέση τους δεν θα συμμετείχα στον αγώνα», υπογράμμισε ενώ άφησε υπόνοιες και για στρατευμένα δημοσιεύματα λέγοντας:

«Τα μόνα δημοσιεύματα τα οποία δεν περιέγραφαν τη σοβαρότητα των όσων έγιναν ήταν τα ισπανικά. Η διεθνής κοινότητα θα δει τις εικόνες. Τα ισπανικά ΜΜΕ θα είναι τα μόνα που δεν θα τις δείξουν. Είμαι ενοχλημένος από το γεγονός ότι ο Ραχόι δεν έχει μιλήσει για τους τραυματίες».

Τέλος, ο Γκουαρντιόλα προέτρεψε την ισπανική κυβέρνηση να δώσει στην Καταλονία νόμιμη ψήφο για την ανεξαρτητοποίησή της: «Γιατί δεν μαθαίνουμε από τους Βρετανούς που έχουν σαφώς μεγαλύτερη ιστορία δημοκρατίας από εμάς; Δεν γνωρίζουμε καν αν η Καταλονία επιθυμεί να είναι ανεξάρτητη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x