Euro 2024

Εθνικάρα για Μουντιάλ!

Ικανή και αποφασισμένη να πάει στο Μουντιάλ η Εθνική! Η ομάδα του Σκίμπε ξετύλιξε το δώρο του Βελγίου και με ανατροπή στην Κύπρο (1-2) έχει βάσιμες ελπίδες να διεκδικήσει την πρόκρισή της μέσω μπαράζ.

Δεν ήταν δυνατόν η Ελλάδα να πετάξει το «δώρο» που έστειλε το Βέλγιο από τη Βοσνία.

Αν και η Εθνική έμεινε πίσω στο σκορ από την Κύπρο στο 18’ από το γκολ του Πιέρου Σωτηρίου (κακή εφαρμογή του οφσάιντ από τον Τζαβέλλα), οι παίκτες του Μίκαελ Σκίμπε κατάφεραν να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ, μέσα σε δύο λεπτά και πριν από το ημίχρονο.

inner

Στο 24’ ο Μάνταλος, αφού πήρε την πάσα από τον… Λαΐφη, έδωσε στον Μήτρογλου με τον επιθετικό της Μαρσέιγ να τελειώνει με εξαιρετικό τρόπο την ατομική του ενέργεια, ισοφαρίζοντας σε 1-1, ενώ δύο λεπτά αργότερα από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη, ο Τζιόλης με κεφαλιά έγραψε το 2-1, που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα, παρά τις πολλές ευκαιρίες που έχασαν οι Έλληνες διεθνείς στο β’ ημίχρονο. Κορυφαία στιγμή ήταν αυτή στο 57’ με το πλασέ του Μάνταλου από το ύψος της μεγάλης περιοχής να καταλήγει στο δεξί δοκάρι της εστίας του Παναγή.

inner

Πλέον, η Εθνική αφού φυσικά επικρατήσει του Γιβραλτάρ την προσεχή Τρίτη (10/10) στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να εξασφαλίσει τη 2η θέση, θα περιμένει και τα αποτελέσματα από τους άλλους ομίλους ώστε να είναι κανονικά στην κληρωτίδα για τα μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Βοσνία-Βέλγιο 3-4
(30’ Μεντούνγιανιν, 39’ Βίστσα, 82’ Ντούμιτς / 4’ Μενιέ, 59’ Μπατσουαγί, 68’ Φερτόνχεν, 83’ Καράσκο)

Γιβραλτάρ-Εσθονία 0-6
(10’ Λουτς, 30’ Κάιτ,38’ Ζένιοφ, 52’, 65’, 77’ Ταμ)

Κύπρος-Ελλάδα 1-2
(18' Σωτηρίου - 24' Μήτρογλου, 26' Τζιόλης)

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου

1. Βέλγιο 25 (39-6)
2. Ελλάδα 16 (13-6)
3. Βοσνία 14 (22-12)
4. Εσθονία 11 (12-17)
5. Κύπρος 10 (9-14)
6. Γιβραλτάρ 0 (3-43)

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής (10/10)

Βέλγιο-Κύπρος (21:45)
Εσθονία-Βοσνία (21:45)
Ελλάδα-Γιβραλτάρ (21:45)

inner

Το ματς

Παρά το γεγονός ότι Κύπρος και Ελλάδα είναι δύο ομάδες που δίνουν πολύ μεγάλη βαρύτητα στην αμυντική τους λειτουργία, μόλις από τα πρώτα λεπτά του ματς, ο ρυθμός είχε ανοίξει σε επίπεδα που δεν έχουν συνηθίσει κανέναν. Μόλις από το 8’ η Ελλάδα άρχισε να βρίσκει ευκαιρίες μέσω στατικών φάσεων, όταν ο Φορτούνης βρήκε τον Μανωλά, με τον σέντερ μπακ της Ρόμα να αστοχεί με το κεφάλι από πλεονεκτική θέση.

Ωστόσο, φαινόταν ότι οι Έλληνες διεθνείς δεν ήταν συγκεντρωμένοι στη γενικότερη αμυντική λειτουργία, θέλοντας προφανώς να τελειώσουν γρήγορα το παιχνίδι με ένα γκολ. Τη λανθασμένη τους νοοτροπία την πλήρωσαν τελικά στο 18’. Ο πιο ποιοτικός Κύπριος επιθετικός, Πιέρος Σωτηρίου, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Κυριάκου και την κακή εφαρμογή του τεχνητού οφσάιντ από τον Τζαβέλλα και με δεύτερη προσπάθεια (αφού ο Καρνέζης αρχικά απέκρουσε) άνοιξε το σκορ, αναγκάζοντας τους παίκτες του Σκίμπε να τρέξουν...

inner

inner

Βέβαια, για ακόμα μια φορά φάνηκε ότι αυτή η Εθνική έχει κάτι από το... άστρο περασμένων πετυχημένων ομάδων της Ελλάδας, καθώς τα δώρα που είχαν αρχίσει από το Βέλγιο, συνεχίστηκαν από τους ίδιους τους Κύπριους και συγκεκριμένα τον Λαΐφη. Ο κεντρικός αμυντικός της Σταντάρ Λιέγης χωρίς να δεχθεί κάποια πίεση, έστρωσε την μπάλα στον Μάνταλο και με τη σειρά του ο αρχηγός της ΑΕΚ πάσαρε στον Μήτρογλου για να κάνει τα... δικά του. Αφού ρόλαρε το κορμί του στον Αντωνιάδη, πλάσαρε τον Παναγή με το αριστερό ισοφαρίζοντας άμεσα σε 1-1.

inner

inner

Πριν καλά-καλά να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των παικτών του Σκίμπε έφτασαν στο δεύτερο γκολ και την ανατροπή του σκορ. Ο Φορτούνης εκτέλεσε το κόρνερ στο 26' και ο Τζιόλης, αφού νίκησε τον Αρτυματά στον αέρα, έστειλε την μπάλα με το κεφάλι στα δίχτυα του Παναγή για το 2-1.

inner

inner

Στο β' μέρος, οι Έλληνες διεθνείς ήταν φανερό ότι μπήκαν για να τελειώσουν το παιχνίδι με ένα τρίτο γκολ, «κλειδώνοντας» οριστικά τη νίκη και κατ' επέκταση τη 2η θέση του ομίλου.

Στο 48’ ο Φορτούνης με νέα εκτέλεση κόρνερ βρήκε τον αμαρκάριστο Τοροσίδη, αλλά η κεφαλιά του αμυντικού της Μπολόνια πέρασε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Μήτρογλου διένυσε αμαρκάριστος το μισό γήπεδο, αλλά έχασε την ισορροπία του πριν πλασάρει, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παναγή να μπλοκάρει.

Μέχρι τη συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού, η Εθνική έχασε άλλες δύο σπουδαίες ευκαιρίες, αρχικά στο 55’ με το πλασέ του Μήτρογλου από δύσκολη γωνία να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτυών και στο 57’ με το δοκάρι σε σουτ του Μάνταλου μετά τη δική του εξαιρετική προσωπική ενέργεια, που άφησε καθηλωμένη την άμυνα των γηπεδούχων.

inner

Από τη στιγμή που η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες, αλλά δεν ερχόταν το γκολ, ήταν εύλογο και θέμα ενστίκτου, οι παίκτες του Σκίμπε να προστατεύσουν το υπέρ τους σκορ, φυλάσσοντας την αμυντική τους συνοχή. Αυτό το κατάφεραν, αφού πέραν κάποιων προσπαθειών των Κύπριων έξω από την περιοχή, δεν απείλησαν επί της ουσίας τον Καρνέζη.

Η πιο σημαντική τους στιγμή σημειώθηκε στο 79’, με τον γκολκίπερ της Γουότφορντ να εξουδετερώνει το σουτ του Κυριάκου, κρατώντας τελικά μέχρι τέλος το 2-1 και τους τρεις βαθμούς.

Το γκολ της Κύπρου για το 1-0:



Τα γκολ της Ελλάδας με το οποίο γύρισε το σκορ:



Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ελλάδα (4-2-3-1): Καρνέζης – Τοροσίδης (68’ Ρέτσος), Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας - Ζέκα, Τζιόλης - Μάνταλος, Φορτούνης (75’ Δώνης), Σταφυλίδης – Μήτρογλου΄(89’ Σάμαρης)

Πάγκος: Καπίνο, Ανέστης, Μανιάτης, Παπαδόπουλος Κ., Χριστοδουλόπουλος, Μπακασέτας, Κουρμπέλης, Ταχτσίδης, Γιαννιώτας,

Κύπρος (4-2-3-1): Παναγή -Δημητρίου, Κατελάρης, Λαΐφης, Αντωνιάδης (60’ Αλεξάνδρου) – Αρτυματάς, Λαμπάν – Κυριάκου, Κάστανος (80’ Οικονομίδης), Μαργκάσα (86’ Μυτίδης) – Σωτηρίου

Πάγκος: Γεωργαλίδης, Μιχαήλ, Στυλιανού, Αβραάμ, Μερκής, Βασιλείου, Χαραλαμπίδης, Μακρής, Νικολάου

Το Live της αναμέτρησης



Διαιτητής: Αλμπέρτο Ουντιάνο Μαγένκο
Α’ βοηθός: Ρομπέρτο Αλόνσο
Β’ βοηθός: Ντιέγκο Μπαρμπέρο
4ος: Χοσέ Σάντσες

inner
inner
inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x