Επικαιρότητα

CNBC: Σκέψεις της κυβέρνησης Τραμπ για κατασκευή δεύτερης αμερικανικής βάσης στην Κρήτη

CNBC, σε εκτενές άρθρο του για την συνάντηση των δύο πολιτικών στον Λευκό Οίκο αναφέρει ότι στην κορυφή της αμερικανικής ατζέντας θα είναι η «επέκταση συμφωνίας για την αμερικανική βάση στη Σούδα»

Μπορεί ο Αλέξης Τσίπρας να αποβλέπει σε στήριξη και προσέλκυση επενδύσεων από την συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ, η ατζέντα του Αμερικανού προέδρου, όμως, φέρεται να επικεντρώνεται πρωτίστως σε άλλα ζητήματα, όπως για παράδειγμα την κατασκευή μιας δεύτερης αμερικανικής στρατιωτικής βάσης στην Κρήτη.

Το αμερικανικό δίκτυο CNBC, σε εκτενές άρθρο του για την συνάντηση των δύο πολιτικών στον Λευκό Οίκο το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρει ότι στην κορυφή της αμερικανικής ατζέντας θα είναι η «επέκταση της συμφωνίας για την αμερικανική στρατιωτική βάση στη Σούδα» αλλά και η ανανέωση του ελληνικού στόλου των F-16. «Η βάση παίζει στρατηγικό ρόλο στο σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και της τρομοκρατίας αλλά την προστασία των ενεργειακών διαδρομών από την Μέση Ανατολή και τον Κόλπο. Παράλληλα, πηγές αναφέρουν ότι υπάρχουν σχέδια να κατασκευαστεί και δεύτερη στρατιωτική βάση στη νότια Κρήτη» γράφει χαρακτηριστικά το αμερικανικό δίκτυο.

Μάλιστα, το δημοσίευμα τονίζει ότι η ροή επενδύσεων προς την Ελλάδα έχει αρχίσει να γίνεται πιεστική, καθώς η κυβέρνηση Τραμπ αναζητά τρόπους για προωθήσει την οικονομική και αμυντική συμμαχία με έναν σημαντικό νατοϊκό εταίρο.



Πηγή: CNBC: Σκέψεις της κυβέρνησης Τραμπ για κατασκευή δεύτερης αμερικανικής βάσης στην Κρήτη | iefimerida.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x