Europa League

Τζιωρτζόπουλος στον ΣΠΟΡ FM: «Να αντιμετωπίσει ανοιχτά τη Μίλαν η ΑΕΚ, να την παίξει στα ίσα»

Ο Σταύρος Τζιωρτζόπουλος τόνισε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ότι η ΑΕΚ δεν πρέπει να έχει παθητικό ρόλο στη δύσκολη αναμέτρηση με τη Μίλαν. «Κίνητρο για όλους αυτά τα ματς», σχολίασε ο παλαίμαχος αμυντικός.

Ένας παίκτης που έχει αντιμετωπίσει δις τη Μίλαν (στους ομίλους του Champions League) φορώντας τη φανέλα της ΑΕΚ, ανέλυσε τα δεδομένα της αποψινής αναμέτρησης (19/10, 22:05) των δύο ομάδων για το Europa League.

O παλαίμαχος αμυντικός της Ένωσης και νυν σκάουτερ των Ακαδημιών της ανέφερε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και στον Σωτήρη Κωσταβάρα ότι η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ πρέπει να αντιμετωπίσει ανοιχτά και στα ίσα τους «ροσονέρι» και πως δεν πρέπει να τρομάξει από το μέγεθος του αντιπάλου.

«Αυτά τα παιχνίδια είναι ένα κίνητρο για όλους, οι παίκτες δεν έχουν να χάσουν κάτι. Δεν πρέπει να τους τρομάζει ο αντίπαλος. Έχει προβλήματα κι αυτή. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και η ψαλίδα έχει κλείσει ανάμεσα στις ομάδες σε αυτές τις διοργανώσεις. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η συγκέντρωση που θα δείξουν οι παίκτες», επεσήμανε ο πρώην μπακ των ΑΕΚ, που έχει φορέσει μεταξύ άλλων τις φανέλες των Ολυμπιακού, Ηρακλή και Ξάνθης.

Αναλυτικά μίλησε για:

-τη φιλοσοφία που σκοπεύει να παρουσιάσει ο Χιμένεθ κόντρα στην Μίλαν: «Ο κάθε προπονητής θα πορευτεί με τα εργαλεία που έχει, εφόσον έχει δει τον αντίπαλο και κρίνει ότι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης είναι αυτός, εμείς δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο».

-το αν θα είναι εξίσου δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ με αυτό του Ολυμπιακού κόντρα στην Μπαρτσελόνα: «Μπαίνουμε σε διαδικασία σύγκρισης δύο διαφορετικών ομάδων. Από τη μια είναι η Μπαρτσελόνα και από την άλλη η Μίλαν που δεν βρίσκεται στα καλύτερά της, κακά τα ψέματα. Πρέπει να την αντιμετωπίσει ανοιχτά, στα ίσα τη Μίλαν η ΑΕΚ. Αυτά τα παιχνίδια είναι ένα κίνητρο για όλους, οι παίκτες δεν έχουν να χάσουν κάτι. Δεν πρέπει να τους τρομάζει ο αντίπαλος. Έχει προβλήματα κι αυτή. Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά και η ψαλίδα έχει κλείσει ανάμεσα στις ομάδες σε αυτές τις διοργανώσεις. Θα παίξει σημαντικό ρόλο η συγκέντρωση που θα δείξουν οι παίκτες».

-το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχεται αρκετά γκολ από στημένες φάσεις και το πού οφείλεται: «Κυρίως είναι ο τρόπος που έχει επιλεγεί να αμύνεται , στη συνέχεια παίζει ρόλο και η συγκέντρωση των ποδοσφαιριστών όπως είπαμε πριν. Η Μίλαν μπορεί να μην βρίσκεται στα καλύτερά της, αλλά έχει παίκτες που μπορούν να σου κάνουν τη ζημιά. Θα είναι σημαντικά τα πρώτα δεκαπεντάλεπτα στα δύο ημίχρονα, επειδή θα βγει μπροστά η Μίλαν. Το σημαντικό είναι να έχει την μπάλα στα πόδια της και να μην την κυνηγάει, αφήνοντας την κατοχή στη Μίλαν».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x