Stoiximan Super League

Στο τέλος μιλάει ο ΠΑΣ!

Ο ΠΑΣ της ανατροπής! Η Κέρκυρα προηγήθηκε μέσα στα Γιάννενα, αλλά, όπως και στο πρόσφατο ματς με τον Πλατανιά, η ομάδα του Πετράκη ξέσπασε και έφερε τούμπα την κατάσταση (2-1).

Κουμάντο στα Γιάννενα κάνει ο ΠΑΣ.

Οι Ηπειρώτες βρέθηκαν με την πλάτη στον τοίχο μέσα στο σπίτι τους στην αναμέτρηση με την Κέρκυρα, αλλά, όπως και στο προ δύο εβδομάδων ματς με τον Πλατανιά, ένα ξέσπασμα τους έφερε σε θέση οδηγού και τους έδωσε τη νίκη.

Οι «Φαίακες» άνοιξαν το σκορ στο 72’ με γκολ του Παμλίδη που «εκτέλεσε» τον Βελλίδη, αλλά μέσα σε ένα επτάλεπτο οι γηπεδούχοι έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του. Ο Κόντε στο 76’ έφερε την κατάσταση στα ίσα στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα έπειτα από γύρισμα του Ναδάλες και στο 82’ ο Γιάκος κεραυνοβόλησε τον Γιαννακόπουλο με σουτ εκτός περιοχής μετά από κακό διώξιμο των φιλοξενούμενων.

Δείτε τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova εδώ.

Το ματς

Πολύ φτωχό σε θέαμα ήταν το πρώτο μέρος στο οποίο έγιναν ΜΟΛΙΣ ΤΡΙΑ σουτ συνολικά και από τις δύο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν ένα περισσότερο. Ο ΠΑΣ θέλησε να επιβάλλει τον ρυθμό του και τους δικούς του κανόνες από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, κλείνοντας την Κέρκυρα -που είχε ρίξει το βάρος στα μετόπισθεν- στην περιοχή της, έχοντας συντριπτικά υπέρ του την κατοχή της μπάλας (έφθασε μέχρι το 62%-38%). Οι Ηπειρώτες ζεστάθηκαν στο 2’ με σουτ του Κόντε (που δεν είχε καλή ισορροπία) αλλά δεν ανησύχησε ο Γιαννακόπουλος. Η πρωτοβουλία των κινήσεων, λοιπόν, άνηκε στην ομάδα του Γιάννη Πετράκη στο μεγαλύτερο μέρος του α’ ημιχρόνου, δίχως, πάντως, να ζορίσει ιδιαίτερα τους «Φαίακες», παρότι δεν ξεμύτισε πολύ.

inner

Αυτό συνέβη μετά το πρώτο μισάωρο και ουσιαστικά μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο οι φιλοξενούμενοι είχαν ένα σουτ του Σοϊλέδη (δεν έκαναν και άλλο μέχρι την ανάπαυλα), χωρίς να αγχώσουν τους γηπεδούχους. Οι στιγμές που σημειώθηκαν στο… μπλοκάκι ήταν ελάχιστες στο πρώτο μέρος, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είχε ανοίξει το σκορ. Ωστόσο, ο Κόντε σπατάλησε μοναδική ευκαιρία στο 34’, όταν μετά από ωραία μπαλιά του Γαρουφαλιά, ο Ισπανός φορ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Γιαννακόπουλο που βγήκε νικητής.

Πολύ πιο ζωηρό, με παλμό και μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν το δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΣ θέλησε να ανεβάσει στροφές, βλέποντας ότι η ισχνή υπεροχή του πρώτου ημιχρόνου δεν έφθανε, καθώς οι φάσεις ήταν με το… σταγονόμετρο. Από την άλλη η Κέρκυρα μπήκε με διαφορετική λογική και με διάθεση να γίνει αρκετά πιο παραγωγική, παίζοντας πιο ανοιχτά πλέον και αυτό βοήθησε να γίνει πιο απειλητική και να ξεφύγει το παιχνίδι από τη μετριότητα. Ωστόσο, οι δύο πρώτες τελικές (μια κάθε ομάδα) ήρθαν με σουτ από μακρινή απόσταση. Ένα του Σοϊλέδη που πέρασε χωρίς να προβληματίσει τον αντίπαλο πορτιέρε και ένα του Τζημόπουλου που ανάγκασε τον Γιαννακόπουλο σε εξαιρετική επέμβαση.

Η Κέρκυρα ανταμείφθηκε -αρχικά- για τη μεγαλύτερη τόλμη που έδειξε στον αγωνιστικό, αν και στο 61’ δεν είχε την τύχη με το μέρος της, αφού με το πλασέ του ο Γκόμες μετά από κακό γύρισμα του Γιάκου που έστειλε την μπάλα προς τα πίσω, σημάδεψε το δοκάρι του Βελλίδη. Ο Σολτάνι δεν μπόρεσε (71’) να αλλάξει τις ισορροπίες και να φέρει τον ΠΑΣ σε θέση οδηγού και δευτερόλεπτα μετά αντί για το 1-0 έγινε το 0-1, όταν, ύστερα από ωραία κάθετη μπαλιά ο Παμλίδης βρέθηκε απέναντι από τον Βελλίδη και σούταρε με τη μια.

inner

Οι χαρές και οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, το παιχνίδι έγινε ροκ και αυτό ευνόησε τους γηπεδούχους, που βρήκαν ανοιχτούς χώρους και παίζοντας καλή μπάλα λύγισαν τον αντίπαλό τους. Ο Ναδάλες έβγαλε ακόμη μια ασίστ στο φετινό πρωτάθλημα, αφού ο Κόντε μετά από γύρισμα από τα αριστερά βρήκε δίχτυα από την καρδιά της περιοχής της Κέρκυρας. Οι Ηπειρώτες συνέχισαν με πατημένο το γκάζι, έπιασαν ακόμη καλύτερο ρυθμό. Όπως στο 81’, όπου χάθηκε η μπάλα, αλλά ο Σολτάνι που έγινε κάτοχός της δεν μπόρεσε να τη στείλει στα δίχτυα από το ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν αμαρκάριστος.

inner

Σε αυτή τη φάση τη γλίτωσε η Κέρκυρα, αλλά δεν συνέβη το ίδιο ένα λεπτό μετά, όταν ο Γιάκος πήρε το αίμα του πίσω για το λάθος στο 71’, και με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή ύστερα από κακό διώξιμο των φιλοξενούμενων έγραψε το 2-1. Ο ΠΑΣ λίγο έλειψε να τιμωρηθεί με τον… άγραφο νόμο του ποδοσφαίρου. Μετά το δεύτερο του γκολ δεν κατέβασε ταχύτητα, άγγιξε το 3-1, αλλά ο Σολτάνι έστειλε στα… περιστέρια ακόμη μια καλή ευκαιρία έπειτα από πάσα του Γιάκου και λίγο μετά παραλίγο να σοκάρει τους Ηπειρώτες η Κέρκυρα στις καθυστερήσεις.

Με τον Βελλίδη ανεβασμένο πολύ ψηλά, λίγο πριν τη σέντρα, οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν υπνωτισμένοι, εκτελώντας με… παιδικό τρόπο (την άφησαν για τον Έλληνα πορτιέρε) κερδισμένο φάουλ και χωρίς να το καταλάβουν τους έκλεψαν την μπάλα οι «Φαίακες» που δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, χάρις τον αντίπαλο τερματοφύλακα που κινήθηκε σωτήρια ενώ ήταν αρκετά μακριά από το πεδίο δράσης του.

Αφού πέρασε αυτό το καρδιοχτύπι για τον ΠΑΣ και παράλληλα η μεγάλη ευκαιρία για την Κέρκυρα, σφραγίστηκε η νίκη για την ομάδα του Γιάννη Πετράκη.

inner



ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Τζημόπουλος (62' Νικολιάς), Μαυροπάνος, Μιχαήλ, Λίλα, Γαρουφαλιάς (55' Σολτάνι), Γιάκος, Μπουκουβάλας, Ναδάλες, Κόντε, Χαλκιαδάκης (68' Χαλκιαδάκης).

Στον πάγκο: Γιαννίκογλου, Κοζορώνης, Σκόνδρας, Καρανίκας.

Κέρκυρα (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Σπίνουλας (79' Κόντος), Ιωάννου, Γρομητσάρης, Σοϊλέδης, Σιόντης, Μπαλάφας (60' Ζορμπάς), Επστάιν, Γκομές, Αρτυματάς (87' Ντουαλά), Παμλίδης.

Στον πάγκο: Κουτζαβασίλης, Κρητικός, Ντιόγκο, Μπάουμαν.

Διαιτητής: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος. Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Αθανάσιος Κολοσιώνης 4ος Διαιτητής: Νικόλαος Μακρυπόδης

Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x