Europa League

Κωστής στον ΣΠΟΡ FM: «Δύσκολο όταν παίζεις για δύο αποτελέσματα αλλά μπορεί την πρόκριση η ΑΕΚ»

Στις παγίδες που κρύβουν τα ματς στα οποία παίζεις για δύο αποτελέσματα, στάθηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM o Χρήστος Κωστής, που τόνισε ότι η ΑΕΚ έχει την ικανότητα να πάρει την πρόκριση στους «32».

Αισιόδοξος για την πρόκριση της ΑΕΚ στους «32» του Europa League εμφανίστηκε μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM ο Χρήστος Κωστής.

Ο παλαίμαχος άσος της «Ένωσης», τόνισε ότι αυτά τα ματς στα οποία μια ομάδα πάει για δύο αποτελέσματα κρύβουν παγίδες, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι η «Ένωση» θα καταφέρει να πάρει στο τέλος της πρόκριση.

Όσον αφορά τα πλεονεκτήματα της «Ένωσης», ο Χρήστος Κωστής, στάθηκε στην ομοιογένεια, αλλά και στις ποιοτικές προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι, αν και επεσήμανε την ανάγκη για την ενίσχυση στη θέση του αριστερού εξτρέμ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χρήστος Κωστής στους Γιώργο Χελάκη και Σωτήρη Κωσταβάρα

Για το ματς στη Βιέννη: «Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για την ΑΕΚ, αλλά έχει τα φόντα και την ικανότητα να πάρει αποτέλεσμα. Είναι δύσκολο όταν παίζεις για δύο αποτελέσματα, αλλά η ομάδα και ο προπονητής έχει την εμπειρία να το διαχειριστούν. Δεν πρέπει να ξεφύγει από τις αρχές της που έχει φέτος η ΑΕΚ και να κάνει πειράματα. Στόχος θα πρέπει να είναι να αιφνιδιαστεί ο αντίπαλος και στη συνέχεια με καλή άμυνα και αλληλοκαλύψεις να κρατήσεις το αποτέλεσμα. Η Αούστρια έχει κενά στην άμυνα και αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτούν οι καλοί επιθετικοί της ομάδας».

Για τα δυνατά στοιχεία της φετινής ΑΕΚ: «Κυριότερο είναι η ανέγερση του γηπέδου. Είναι ένα ηθικό πλεονέκτημα φέτος της ομάδας. Πιο ειδικά, οι παίκτες που έχουν έρθει έχουν ενισχύσει την ομάδα. Υπάρχει ισορροπία στις γραμμές. Στην άμυνα δύσκολα δέχεται γκολ, στο κέντρο είναι ανεβασμένος ο Σιμόες, ο Γαλανόπουλος στέκεται επάξια και στην επίθεση είναι εξαιρετικοί οι Λιβάγια, Αραούχο και Λάζαρος. Η ΑΕΚ φέτος είναι οικογένεια, όλοι έχουν αντιληφθεί τους στόχους φέτος και πάνε με αυταπάρνηση και πείσμα για να πετύχουν».

Για το αν έχει πλεονέκτημα φέτος: «Η ΑΕΚ υπερτερεί γιατί έχει τον ίδιο προπονητή και είναι συμπαγής και δεμένη ομάδα. Στο γήπεδο ξέρει τι θέλει, έχει αγωνιστική ταυτότητα και αυτό φαίνεται στο παιχνίδι. Υπάρχει ένα ισχυρό σύνολο και χρειάζονται κάποιες προσθήκες. Για παράδειγμα χρειάζεται έναν αριστερό εξτρέμ να κάνει τη διαφορά. Δεν πρέπει να συμβιβαστεί με ημίμετρα, θα πρέπει να πάρει κάτι καλό»

Για το αν πρέπει να ψάξει αντι-Μάνταλο: «Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να αντικατασταθεί από ισάξιο. Δεν υπάρχει κάποιος να έχει την αξία του Μάνταλου. Μόνο στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που ο προπονητής νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει εκ των έσω, δεν μας πέφτει λόγος».

Για τον Γαλανόπουλο: «Μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και στην ψυχολογία του. Ήταν πιο συνεσταλμένος, τώρα έχει αυτοπεποίθηση. Βέβαια χρειάζεται εμπειρία και έχει να μάθει ακόμα πολλά, αλλά το μέλλον είναι μπροστά του. Με τον καιρό θα διορθώσει τα λάθη του και θα μάθει να μην παρασύρεται από το παιχνίδι. Έχει καλά στοιχεία, είναι γρήγορος, μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα. Έχει προσόντα που μπορούν να βοηθήσουν αρκετά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x