Ελλάδα

Παναθηναϊκός για… ενάμισι δεκάλεπτο

Μόνο τη νίκη θα κρατήσει ο Παναθηναϊκός από την αναμέτρηση κόντρα στην Καβάλα που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α1. Οι πρωταθλητές επικράτησαν της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη με 100-72 σε ένα παιχνίδι που για δυόμισι δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δοκίμασε πολλά σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στις ρεζέρβες, ξεκουράζοντας τα βασικά του όπλα ενόψει του αγώνα με τη Βαλένθια, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Μόνο τη νίκη θα κρατήσει ο Παναθηναϊκός από την αναμέτρηση κόντρα στην Καβάλα που έριξε την αυλαία της 5ης αγωνιστικής της Α1. Οι πρωταθλητές επικράτησαν της ομάδας του Δημήτρη Πρίφτη με 100-72 σε ένα παιχνίδι που για δυόμισι δεκάλεπτα ήταν ντέρμπι. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς δοκίμασε πολλά σχήματα και έδωσε χρόνο συμμετοχής στις ρεζέρβες, ξεκουράζοντας τα βασικά του όπλα ενόψει του αγώνα με τη Βαλένθια, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Βουγιούκας και Περπέρογλου οι κορυφαίοι για τους «πράσινους» (16 και 15 πόντους αντίστοιχα), εξαιρετικοί οι Μακεδόνες, οι οποίοι έδειξαν πως μόνο τυχαία δεν είναι η θέση τους μέχρι στιγμής, στη βαθμολογία της Α1.

Το ματς


Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση όπως αναμενόταν και κατάφερε να προηγηθεί με 11-4 με τρίποντο του Σάτο, 6’16’’ πριν το φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, ενώ ένα ακόμα καλάθι του Αντώνη Φώτση διεύρυνε το «πράσινο» προβάδισμα στους εννιά (13-4), αναγκάζοντας τον Δημήτρη Πρίφτη να καλέσει το πρώτο τάιμ άουτ στον αγώνα. Ένα υποδειγματικό πικ εν ρολ των φιλοξενουμένων, με τελικό αποδέκτη τον Γεωργάκη, ολοκλήρωσε ένα σερί 8-0 για την Καβάλα, μειώνοντας τη διαφορά στους έξι (19-13), με το σκορ της πρώτης περιόδου να διαμορφώνεται στο 26-18, με λέι απ του Καϊμακόγλου από υποδειγματική back door πάσα του Βουγιούκα.

Η Καβάλα συνέχισε να βάζει δύσκολα στους παίκτες του Ομπράντοβιτς, που δεν τους έβγαιναν τα περιφερειακά σουτ, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι σούταραν με ποσοστό 75% (3/4). Ένα τρίποντο του Γεωργάκη και ένα καλάθι του ΜάκΙντος στον αιφνιδιασμό έφεραν το ματς στα ίσα (32-32), ενώ οι Μακεδόνες πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά με καλάθι του Σίμονς (33-34). Το transition game της Καβάλας ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό (5/6 αιφνιδιασμούς), ενώ πέραν όλων των άλλων, οι φιλοξενούμενοι είχαν σαφέστατο πλεονέκτημα και στα ριμπάουντ (14 έναντι 9 του Παναθηναϊκού). Ένα νέο τρίποντο του κορυφαίου στον αγώνα Ρόμεϊν Σάτο, έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους γηπεδούχους (41-38), 2’09’’ πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Ο εκνευρισμός από την… αναπάντεχη αντίσταση των Καβαλιωτών ήταν έκδηλη στους «πράσινους» (εξ’ ου και το 6/10 από τη γραμμή της φιλανθρωπίας). Ένα καλάθι του Περπέρογλου (δουλεμένο στην προπόνηση) σε νεκρό χρόνο, έδωσε στον Παναθηναϊκό προβάδισμα επτά πόντων 47-40 με την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με τους παίκτες της Καβάλας ωστόσο να αποσπάνε τα χειροκροτήματα από τους 700 περίπου φίλους του μπάσκετ που βρέθηκαν στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Οι φωνές του Ομπράντοβιτς έπιασαν τόπο και οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν εμφανώς βελτιωμένοι με την επάνοδό τους στο παρκέ. Δύο διαδοχικά τρίποντα του αφυπνισμένου στο τρίτο δεκάλεπτο Ντρου Νίκολας έδωσαν στους «πράσινους» πλεονέκτημα 14 πόντων (59-45), στα μισά της τρίτης περιόδου, με την περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων ωστόσο να παρουσιάζει σημαντική αδυναμία (5/10 τρίποντα για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη). Ένα λέι απ του Κοστόβ έγραψε τον επίλογο στην τρίτη περίοδο, με τον Παναθηναϊκό να έχει αποκτήσει μαξιλαράκι ασφαλείας 14 πόντων (67-53) και να σκέφτεται μία ώρα αρχύτερα την αναμέτρηση με την Βαλένθια, για την 6η αγωνιστική του Δ’ ομίλου της Ευρωλίγκας.
Διαδικαστικά τα τελευταία δέκα λεπτά στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τη διαφορά να κυμαίνεται συνεχώς μεταξύ 14 και 20 πόντων. Το τελικό 100-72 επανέφερε τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της Α1, στην οποία συγκατοικεί με τον Ολυμπιακό, που νωρίτερα πέρασε σαν σίφουνας από το Μαρούσι.


Τα δεκάλεπτα: 26-18, 47-40, 67-53, 100-72

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Τέπιτς 2, Μάριτς, Περπέρογλου 15, Μπατίστ 4, Φώτσης 2, Σάτο 14, Νίκολας 9, Τσαρτσαρής 9, Διαμαντίδης 5, Βουγιούκας 16, Καλάθης 13, Καϊμακόγλου 11

Καβάλα (Πρίφτης): ΜάκΙντος 15, Παλάσιο 16, Κοστόβ 4, Χαφ, Στεφανίδης 11, Πιεβάλιτσα, Γκέλιος, Σίμονς 3, Γεωργάκης 8, Γιόροβιτς 2, Καραποστόλου 5, Αγγελόπόυλος 8

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μπήτης, Αναστόπουλος

Επιμέλεια: Ανδρέας Κριαράς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x