Euroleague

Εφιάλτης και ήττα-ντροπή για τον Ολυμπιακό στη Βιτόρια!

Απίστευτη «σφαλιάρα» για Ολυμπιακό! Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου εμφανίστηκε για ένα 10λεπτο στη Βιτόρια, μπλόκαρε επιθετικά (ξανά) αλλά και αμυντικά, γνωρίζοντας ήττα με 86-54 από την Μπασκόνια.

Κατάρρευση άνευ προηγούμενου και ντροπιαστική ήττα του Ολυμπιακού (12-5) στη Βιτόρια από την Μπασκόνια (8-9) με 86-54, ισοφαρίζοντας τη δεύτερη πιο βαριά ήττα στην ιστορία του και πλέον έπεσε από την 1η θέση και ισοβαθμεί στη 2η με τον Παναθηναϊκό Superfoods.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου όχι μόνο ηττήθηκε από τους Βάσκους, αλλά κατέστρεψε σε ένα βράδυ πολλές από τις καλές εντυπώσεις που έχει δημιουργήσει τη φετινή σεζόν, καθώς εμφανίστηκε στο παρκέ της «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα» μόλις για ένα δεκάλεπτο και υπέστη ένα απίστευτο διασυρμό.

Πληγή για τους «ερυθρόλευκους» αποτέλεσε σε ακόμα ένα εκτός έδρας παιχνίδι η επίθεσή τους, αφού στη β' περίοδο είχαν μόλις 9 πόντους, ενώ στη γ' περίοδο εξαφανίστηκαν και αμυντικά, δεχόμενοι 36 πόντους με το επιμέρους στο συγκεκριμένο δεκάλεπτο να είναι 36-14 και η Μπασκόνια να τελειώνει το παιχνίδι, ρίχνοντας στο... καναβάτσο τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τους παίκτες του.

Κορυφαίος για τους Βάσκους ο Βόιγκτμαν με 19 πόντους ενώ ο Πουαριέ (13π., 9ριμπάουντ) κρατούσε τους γηπεδούχους στο α' ημίχρονο, όσο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ.

Από το «ναυάγιο» του Ολυμπιακού διασώθηκε μόνο ο Πρίντεζης που είχε 13 πόντους.

Το ματς

«Καυτός» από τα 6,75 άρχισε ο Ολυμπιακός στην «καυτή» και ιδιαίτερα ενθουσιώδη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», καθώς με τρίποντα των Μάντζαρη και Πρίντεζη, αλλά και ένα λέι-απ του Μιλουτίνοφ πήρε με το «καλημέρα» προβάδισμα 8 πόντων (0-8). Οι λύσεις που βρήκε η Μπασκόνια ήταν στη ρακέτα μέσω του Πουαριέ που υπερίσχυε στη δύναμη του Μιλουτίνοφ, κερδίζοντας επιθετικά ριμπάουντ και της άμυνας του Μπομπουά που υποχρέωσε σε δύο λάθη τον Σπανούλη. Με καλάθι και φάουλ του Γάλλου σέντερ η Μπασκόνια μείωσε σε 7-10, ωστόσο μετά ανέλαβε δράση ο αρχηγός, καθώς με δύο τρίποντα η διαφορά ανέβηκε και πάλι στο +7 (10-17) για τον Ολυμπιακό, ενώ με καλάθι και φάουλ του Μάντζαρη διαμορφώθηκε το 12-20. Τελικά, με ένα 4-1 της Μπασκόνια στο τελευταίο λεπτό της περιόδου με τους Σενγκέλια και Βόιγκτμαν, το σκορ έκλεισε στο 16-21 υπέρ των «ερυθρολεύκων» που κράτησαν στο μηδέν τους γηπεδούχους στο τρίποντο, τη στιγμή που οι ίδιοι είχαν 4/9.

Στη β’ περίοδο, η Μπασκόνια που είχε εγκλωβιστεί από την άμυνα του Ολυμπιακού, βρήκε λύσεις με τη δική της ασφυκτική άμυνα, ανοίγοντας το ρυθμό και περνώντας την μπάλα στον Πουαριέ που ήταν ένα άλυτο πρόβλημα για τη φροντ-λάιν των Πειραιωτών. Παπανικολάου και Πρίντεζης έδωσαν λύσεις (23-27), αλλά με το που πέρασε εκτός παρκέ ο «Πριντ» για να πάρει ανάσες (6:07 πριν από τη λήξη του ημιχρόνου), ο Ολυμπιακός σταμάτησε να σκοράρει. Ο Πουαριέ με όπλο τη δύναμή του και τα επιθετικά ριμπάουντ «πλήγωνε» τον Μιλουτίνοφ (29-30) ενώ ο Γκαρίνο πέτυχε και το πρώτο τρίποντο της ομάδας του, τρία λεπτά πριν από την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, δίνοντας για πρώτη φορά προβάδισμα στους Βάσκους (32-30). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε στο 36-30 με νέες προσπάθειες των Γκαρίνο και Βιλντόθα και ενώ το 4/9 στα τρίποντα της πρώτης περιόδου για τον Ολυμπιακό έγινε 4/18(!).

Όπως αποδείχθηκε, η κακή β' περίοδος δεν ήταν η παρένθεση της βραδιάς για τους «ερυθρόλευκους», αλλά η αρχή μιας άνευ προηγουμένου κατάρρευσης. Συνεχίζοντας προβληματικά στην επίθεση, αλλά χάνοντας και τη συγκέντρωση αμυντικά, η Μπασκόνια κατάφερε να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Με ένα πολύ γρήγορο 6-0 το +6 των γηπεδούχων πήγε σε διψήφια διαφορά (42-30), με την ομάδα του Πέδρο Μαρτίνεθ να «χτυπά» τον Ολυμπιακό μέσω του τρανζίσιον και τους Μπομπουά, Βόιγκτμαν να τρέχουν ανενόχλητοι στο γήπεδο. Το πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού πέτυχε και πάλι ο Πρίντεζης (42-32) «σπάζοντας» ένα αρνητικό σερί 8(!) λεπτών, ωστόσο οι Πειραιώτες ήταν εντελώς σε άλλο γήπεδο. Ο Βόιγκτμαν, που πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, με τρίποντο εκτόξευσε τη διαφορά στους 17 (53-36) ενώ ο Μπομπουά και η τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στα 4:08 πριν από τη λήξη της περιόδου, πήγαν τη διαφορά στο +22 (58-36) για τους Βάσκους. Με την απογοήτευση να είναι ενδεικτική των κινήσεων των παικτών του Ολυμπιακού, η διαφορά όλο και ανέβαινε, αφού πλέον η Μπασκόνια έβαζε και τρίποντα και με ένα τέτοιο του Βιλντόθα, η διαφορά πήγε για πρώτη φορά πάνω από τους 30 (στους 32) με το 72-40 να είναι απόλυτα χαρακτηριστικό της εικόνας των δύο ομάδων. Η περίοδος ολοκληρώθηκε στο 72-44 με πόντους των Τόμπσον και Ρόμπερτς.

Η 4η περίοδος δεν αντέχει σε κριτική… Η Μπασκόνια πλήρως απελευθερωμένη και γεμάτη ενθουσιασμό ευστοχούσε στις περισσότερες προσπάθειές της, ενώ ο Ολυμπιακός έβρισκε επιθετικές λύσεις κυρίως λόγω της χαλάρωσης των γηπεδούχων, παρά στη δική του αγωνιστική βελτίωση. Με καλάθι του Ντιόπ, η διαφορά έφτασε στη μεγαλύτερη τιμή της (+37, 86-49) με τους Μπόγρη και Παπανικολάου να το… μαζεύουν την ήττα στους 32 πόντους (86-54).

inner

inner

inner

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x