Ισπανία

Με… Ρίκο και άγχος η Σεβίλλη

Με πρωταγωνιστή τον τερματοφύλακα, Σέρχιο Ρίκο, που «κατέβασε ρολά», η Σεβίλλη νίκησε δύσκολα με 1-0 τη Τζιρόνα και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης.

Τα βρήκε… σκούρα, αλλά τελικά τα κατάφερε η Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας επικράτησε δύσκολα με σκορ 1-0 της Τζιρόνα στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» για την 23η αγωνιστική της Λα Λίγκα και παρέμεινε σε τροχιά εξάδας, που δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι είδαν να μπαίνει τέλος στο αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων και έχασαν έδαφος στην προσπάθεια για έξοδο στην Ευρώπη.

Τα σημάδια κούρασης των παικτών της ομάδας της Ανδαλουσίας ήταν εμφανή στο πρώτο ημίχρονο, καθώς μεσοβδόμαδα υπήρχε η ρεβάνς με τη Λεγανές για τα ημιτελικά του Κόπα Ντελ Ρέι. Τα πρώτα 45 λεπτά ανήκαν στη Τζιρόνα, η οποία αν, σε τρεις περιπτώσεις, δεν «έπεφτε» πάνω στον Σέρχιο Ρίκο, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία ήταν στο 41’, καθώς κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μουριέλ. Ο Αδάι ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας τον «ψάρωσε» και απέκρουσε τη μπάλα, πέφτοντας στη δεξιά γωνία.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου (46’) και κόντρα στη ροή του αγώνα, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ. Ο Κορέα έκανε σουτ, που αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή, αλλά ο επερχόμενος Σαράμπια έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 54’ η Τζιρόνα διαμαρτυρήθηκε για νέο πέναλτι σε χέρι του Πιζάρο και δύο λεπτά αργότερα έχασε άλλη μια ευκαιρία για γκολ με τον Μπόρχα Γκαρθία, τον οποίο «σταμάτησε» ο Ρίκο. Στο 69’ ήταν η σειρά της Σεβίλλης να απειλήσει με τον Σαράμπια, ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Μπόνο. Στο 86’ ο Ρίκο σταμάτησε για άλλη μια φορά τους παίκτες των φιλοξενούμενων και έτσι το 1-0 έμεινε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Αναλυτικά η 23η αγωνιστική

Παρασκευή, 9/2
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Λας Πάλμας 0-0

Σάββατο, 10/2
Βιγιαρεάλ-Αλαβές 1-2
(77’ Μπάκα - 39’ Έλι, 71’ Γκόμεθ)

Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1
(1’ Γκριζμάν)

Λεγανές-Εϊμπάρ 0-1
(90+4’ Ραμίς)

Ρεάλ Μαδρίτης-Ρεάλ Σοσιεδάδ 5-2
(1’ Λούκας, 27’, 37’, 80’ Ρονάλντο, 34’ Κρόος - 74’ Μπαουτίστα, 83’ Ιγιαραμέντι)

Κυριακή, 11/2
Σεβίλλη-Τζιρόνα 1-0
(46’ Σαράμπια)

Μπαρτσελόνα-Χετάφε (17:15)
Θέλτα-Εσπανιόλ (19:30)
Βαλένθια-Λεβάντε (21:45)

Δευτέρα, 12/2
Ντεπορτίβο Λα Κορούνια-Μπέτις (22:00)

Η επόμενη (24η) αγωνιστική

Παρασκευή 16/2
Τζιρόνα-Λεγανές

Σάββατο 17/2
Λας Πάλμας - Σεβίλλη
Έιμπαρ-Μπαρτσελόνα
Αλαβές-Ντεπορτίβο Λα Κορούνια
Μάλαγα-Βαλένθια

Κυριακή 18/2
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Λεβάντε
Ατλέτικο Μαδρίτης–Αθλέτικ Μπιλμπάο
Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ
Μπέτις-Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 19/2
Χετάφε-Θέλτα

Τάσος Νικολόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x