Stoiximan Super League

«Εκτέλεσε» τον Λεβαδειακό ο Παναιτωλικός!

Χάρη σε δύο πεντακάθαρα πέναλτι, ο Παναιτωλικός... απέδρασε από τη Βοιωτία, επικρατώντας 2-1 του Λεβαδειακού.

Άλωσε τη Λιβαδειά και... καβάλησε τον Λεβαδειακό ο Παναιτωλικός!

Χάρη σε δύο -πεντακάθαρα- πέναλτι, οι Αγρινιώτες επικράτησαν 2-1, τιμωρώντας τα αμυντικά κενά και λάθη των γηπεδούχων.

Ο Μοράρ άνοιξε το σκορ στο 37' από την άσπρη βούλα (μετά από τραγικό λάθος του Τσαμπούρη και ανατροπή από τον Επασί), τρία λεπτά αργότερα ο Μαρκόφσκι (από εξαιρετική ασίστ Σουμπίνιο) ισοφάρισε, ωστόσο στο 59' ο ίδιος παίκτης, με τον ίδιο τρόπο χάρισε το τρίποντο για την ομάδα του Δέλλα, την ώρα που ο γκολκίπερ του Λεβαδειακού αποβλήθηκε για την αντικανονική ανατροπή στον Ντίας!

Δύο δοκάρια είχαν οι ηττημένοι, αμφότερα σε απευθείας εκτελέσεις φάουλ των Σουμπίνιο (17') και Τσαμπούρη (76').

Στους 26 βαθμούς ανέβηκε ο Παναιτωλικός (στο +10 από την επικίνδυνη ζώνη), στους 25 έμεινε ο Λεβαδειακός.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες φάσεις του ματς της 22ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Το ματς

Εμφανώς πιο ορεξάτος μπήκε στο ματς ο Λεβαδειακός που θέλησε να κυκλοφορήσει τη μπάλα, να δώσει γρήγορο τέμπο και να δείξει στον Παναιτωλικό... ποιος κάνει κουμάντο. Λίγο ήθελε, λοιπόν, αυτή η υπεροχή να μετουσιωθεί σε γκολ, ωστόσο η εκτέλεση φάουλ του εξαιρετικού Σουμπίνιο στο 17' σταμάτησε στο δοκάρι του Κυριακίδη! Μετά το 20', άρχισε να... εμφανίζεται στο γήπεδο η ομάδα του Δέλλα, με τον Μάζουρεκ να έχει την πρώτη τελική για την ομάδα του, αλλά ο Επασί δεν αντιμετώπισε πρόβλημα από το κοντινό σουτ του αντιπάλου του.

inner

Οι μεσοεπιθετικοί των Αγρινιωτών (που έχουν δεδομένη μπόλικη ποιότητα) είχαν ανεβάσει στροφές, αλλά χρειάστηκαν μια γκάφα ολκής του Τσαμπούρη για να λύσουν το γόρδιο δεσμό! Ο αμυντικός του Λεβαδειακού γύρισε... άτσαλα πίσω προς τον τερματοφύλακά του, ο Μοράρ αντιλήφθηκε το λάθος που... ερχόταν, μπήκε «σφήνα» στη φάση και τελικώς ανετράπη από τον Επασί! Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση και στο 37' έγραψε το 0-1. Δεν το χάρηκε καθόλου όμως... Διότι τρία λεπτά αργότερα ο Σουμπίνιο έβγαλε εκπληκτική μπαλιά για τον "ξεχασμένο" Μαρκόφσκι, ο οποίος πλήγωσε την πρώην ομάδα του, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Λίγο έλειψε, δε, να έχουμε πλήρη ανατροπή του σκηνικού στο φινάλε του πρώτου μέρους, αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του Λεονάρντο έφυγε μόλις άουτ!

inner

Με το... καλημέρα στην επανάληψη, οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα τιμώρησαν τα αμυντικά κενά των γηπεδούχων. Στο 54', οι φιλοξενούμενοι ξεδιπλώθηκαν... σφαίρα στην κόντρα, ο Μάζουρεκ έβγαλε ωραία κάθετη για τον Ντίας, αυτός έφυγε απέναντι από τον Επασί και τελικώς ανετράπη για το νέο πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού! Κι όχι μόνο αυτό, αλλά οι Βοιωτοί έμειναν και με δέκα παίκτες, καθώς αποβλήθηκε δικαίως ο τερματοφύλακάς τους. Ο Μοράρ έστησε εκ νέου τη μπάλα στην άσπρη βούλα, δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και στο 59' έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του.

Το... σοκ έμοιαζε να βαραίνει πάρα πολύ τα πόδια του Λεβαδειακού, με τους παίκτες του να μην μπορούν να βγάλουν αντίδραση, παίζοντας και με παίκτη λιγότερο. Την ίδια ώρα ο Παναιτωλικός έκανε άψογη διαχείριση, δεν απειλούταν και πήγαινε το ματς στα κυβικά του, με τα λεπτά να περνούν υπέρ του... Οι παίκτες του Ανιγκό μόνο από κάποιο στημένο θα μπορούσαν να δημιουργήσουν κίνδυνο για την εστία του Κυριακίδη, όπως και συνέβη δηλαδή... Στο 76' ο Τσαμπούρης εκτέλεσε από μακριά το φάουλ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς σταμάτησε στο δοκάρι και ουσιαστικά πήγε... στράφι η μοναδική μεγάλη ευκαιρία των Βοιωτών στο δεύτερο μέρος. Στον εναπομείναντα χρόνο, οι γηπεδούχοι δεν έφτιαξαν καμία άλλη φάση, ο Παναιτωλικός κράτησε άνετα το προβάδισμα και αν ήταν... ελαφρώς πιο εύστοχος, θα μπορούσε στο 84' να είχε διώξει οριστικά το άγχος, αλλά η εξ επαφής κεφαλιά του Ρόσα έφυγε ελάχιστα άουτ.




Λεβαδειακός: Επασί, Λεονάρντο, Αντιλέχου, Νίκας (58' Σωτηρίου), Τσαμπούρης, Μητρόπουλος, Σουμπίνιο, Φαβάρο, Καθάριος (76' Ζαραδούκας), Γιακουμάκης, Μαρκόφσκι

Στον πάγκο των Βοιωτών: Ιωαννίδης, Τριποτσέρης, Νουάνκο, Σαβαντογκό

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Χαντάκιας, Μύγας, Άργκους (72' Γουίλιαν Μπαρμπόσα), Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο, Ρόσα (90' Κλέσιο), Μοράρ, Μάζουρεκ (90+6' Βασιλούδης), Ντίας

Στον πάγκο των Αγρινιωτών: Σταματόπουλος, Γιαννιώτης, Βακράκος, Νταλακούρας

Διαιτητής: Βάτσιος
Βοηθοί: Πάτρας, Νικολαΐδης
Γήπεδο: Δημοτικό Λιβαδειάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x