Επικαιρότητα

«Λερναία Yδρα» οι σπείρες ανατίναξης των ATM

Χαρακτήρα παρέας παρουσιάζουν οι σπείρες ανατινάξεων ΑΤΜ, οι οποίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Χαρακτήρα παρέας παρουσιάζουν οι σπείρες ανατινάξεων ΑΤΜ, οι οποίες ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Η ευκολία απόκτησης τεχνογνωσίας μέσω του διαδικτύου για την εφαρμογή της μεθόδου PLOFKRAAK, έχει προκαλέσει την αυθόρμητη εξάπλωση της ανάμεσα σε φίλους και γνωστούς με οικονομικά προβλήματα ή στο πλαίσιο αναζήτησης εύκολου χρήματος. Δύο νέα κρούσματα, ένα πετυχημένο και ένα αποτυχημένο, καταγράφηκαν χθες τα ξημερώματα σε Γλυφάδα και Μενίδι. Στην πρώτη περίπτωση οι δράστες άφησαν πίσω τους βομβαρδισμένο τοπίο.

Νέες ή παλιές ασύλληπτες συμμορίες που «χτυπούν» ανεξέλεγκτα τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης σε όλη την Αθήνα έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο 24ωρο, παρά τις τελευταίες 8 συλλήψεις της ΕΛ.ΑΣ. και της εξάρθρωσης… οικογενειακής σπείρας που είχε ρημάξει ΑΤΜ με τη μέθοδο διοχέτευσης αερίου «PLOFKRAAK». Συνολικά 3.000 μηχανήματα μπορούν ανά πάσα ώρα και στιγμή να γίνουν στόχος των συμμοριών που έχουν τη συγκεκριμένη «εξειδίκευση», όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Ασφάλειας

Οι αυξητικές τάσεις του φαινομένου εμφανίζονται και στους αριθμούς καταγραφής τους:

- Από τον Αύγουστο 2017 έως τον Φεβρουάριο 2018 έχουν καταγραφεί 96 ανατινάξεις ΑΤΜ. Από αυτές οι 68 στην Αττική και οι 28 υπόλοιπη Ελλάδα. Οι 34 το τελευταίο δίμηνο.

- Τουλάχιστον επτά συμμορίες δρουν στην Αττική

- Χρησιμοποιούν τη μέθοδο διαρροής αερίου (Plofkraak)

- Εξάπλωση της μεθόδου παίρνει διαστάσεις μέσω διαδικτύου

Αυτές οι συμμορίες, έχουν χτυπήσει σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως είναι τα Καλύβια, το Ίλιον, οι Θρακομακεδόνες, η Βαρυμπόμπη, το Κρυονέρι, το Μενίδι, τα Σπάτα, ο Πειραιάς , η Σαλαμίνα αλλά και περιοχές της επαρχίας όπως είναι τα Οινόφυτα, η Αταλάντη, η Χαλκίδα, η Νέα Πέραμος , το Πολύδροσο Φωκίδας, τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, τα Τρίκαλα, τα Ιωάννινα, η Λάρισα και ο Βόλος.

«Είναι σαν τη Λερναία Ύδρα. Ένα κεφάλι κόβουμε τουλάχιστον δύο ξεπετάγονται με αρκετά γρήγορο ρυθμό. Πρόκειται για νέες ομάδες που αντιγράφουν τις προηγούμενες ή για παλιές που συνεχίζουν τη δράση της. Είναι πάρα πολύ απλός ο τρόπος και πρόκειται για μία εύκολη μέθοδο για να αποσπάσει κανείς χρήματα ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό φαίνεται πως επιλέγουν και το αντιγράφουν. Κάποιοι ξέρουν να το κάνουν και άλλοι απλά προπονούνται και πειραματίζονται χωρίς να ενδιαφέρονται για το πόσο ισχυρή μπορεί να είναι η έκρηξη. Όσα μηχανήματα έχουν ανεμιστηράκι μπορούν να σταματούν τις επιθέσεις αλλά κάλλιστα κάποιοι μπορούν να τοποθετήσουν εκρηκτικά», ανέφεραν χαρακτηριστικά αξιωματικοί της Ασφάλειας με εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x