Επικαιρότητα

Τσαβούσογλου: Είμαστε σε συνεννόηση με τις ΗΠΑ για την Μανμπίτζ

Σε συνεννόηση αλλά όχι ακόμα σε συμφωνία βρίσκονται η Τουρκία και οι ΗΠΑ για την πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσο.

Σε συνεννόηση αλλά όχι ακόμα σε συμφωνία βρίσκονται η Τουρκία και οι ΗΠΑ για την πόλη Μανμπίτζ στη βόρεια Συρία δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Αγκυρα, την ώρα που αυξάνεται η ανησυχία στην διεθνή κοινότητα για τις επόμενες κινήσεις της Τουρκίας μετά την κατάληψη του Αφρίν.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία επιδιώκει μια συνεννόηση με τις ΗΠΑ για την Μανμπίτζ όπου βρίσκεται μεγάλος αριθμός αμερικανών στρατιωτών και επισήμανε ότι αυτό πρέπει να λειτουργήσει ως μοντέλο για όλες τις περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κούρδων του YPG.

Την ίδια ώρα ανησυχία εκφράζει η Γερμανία για τις επόμενες κινήσεις του Ερντογάν στο πλαίσιο της επιχείρησης Κλάδος Ελαίας. Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο για την προστασία του άμαχου πληθυσμού.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x